Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky je tu prosím někdo kdo mi poradí?
Máme s manželem předmanželskou smlouvu sepisovali jsme ji z důvodu že manžel měl exekuci a bál se aby nesahli na moje peníze když se vezmeme.
Teď už ma exekuci doplacenou.
Ale k věci. Chceme koupit nové auto a musíme si na to vzít půjčku. Když bude manžel žádat budou do toho počítat i moji konsolidací že se platí. Měla jsem ji uz v době kdy jsme tu smlouvu sepisovali.
Moje mamka mi tvrdí že to počítat budou protože jsme manželé. Manžel jinak žádnou půjčku nic takového na sebe nemá. Nevíte tedy jak bude?
Nu, nejsem právník, ale předmanželská smlouva se týká jen „manželů“, zatímco tady by mělo jít o rozdělení SJM, ne?
My sepisovali predmanzelskou smlouvu ted. Mame plne oddelene jmění manželů, respektive, krom bezneho vybavení domácnosti, vubec nevzniklo. Je to v té smlouve výslovně všechno vypsáno, bod po bodu, movity majetek, nemovity majetek, včetně účtů, výnosů ze spořáků a podobně. Pokud si jeden dobudoucna bude brat půjčku, resi se jen on sam. Tve příjmy (ani tva bonita) se do toho nepočítá. Vec je v plnem vlastnictví toho, na koho se věc napíše.
Take muzete notarskym zapisem tu smlouvu zrusit a sjm „vytvořit“, pokud uz pominul duvod, proč jste ji tehdy sepisovali (uhrazene exekuce). To muzete kdykoliv budete chtit, stejnym zpusobem, jakym jste ji vytvorili, u notáře.
Takze se predevsim podivejte do té smlouvy ![]()
Spis bych se obavala, ze manzel kvůli té exekuci bude mit zápis v registrech a bude mit obecně potíž na jakoukoliv pujcku dosáhnout.
@Mar__tanka1983 píše:
My sepisovali predmanzelskou smlouvu ted. Mame plne oddelene jmění manželů, respektive, krom bezneho vybavení domácnosti, vubec nevzniklo. Je to v té smlouve výslovně všechno vypsáno, bod po bodu, movity majetek, nemovity majetek, včetně účtů, výnosů ze spořáků a podobně. Pokud si jeden dobudoucna bude brat půjčku, resi se jen on sam. Tve příjmy (ani tva bonita) se do toho nepočítá. Vec je v plnem vlastnictví toho, na koho se věc napíše.
Take muzete notarskym zapisem tu smlouvu zrusit a sjm „vytvořit“, pokud uz pominul duvod, proč jste ji tehdy sepisovali (uhrazene exekuce). To muzete kdykoliv budete chtit, stejnym zpusobem, jakym jste ji vytvorili, u notáře.
Takze se predevsim podivejte do té smlouvy
Resi se jen ten jeden clovek z hlediska prijmu a vydaju, ale vyzivovaci povinnost k manzelovi/manzelce zustava a tedy se v ramci bonity pocitaji tomu jednomu dve dospele osoby + pripadne deti, kdyz je maji..