Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Podle mě je to úplně normální, někdo je holt na ty hormonální výkyvy citlivější. Ani by mě nenapadlo to řešit nějak medikamentózně, chce to holt poznat sebe sama a vědět, jak s těmi náladami pracovat.
He - jakmile začnu být vic nervní a vzteklá už můj manžel ví že to mam dostat
![]()
@darkblack píše:
He - jakmile začnu být vic nervní a vzteklá už můj manžel ví že to mam dostat![]()
Přesně tak. ![]()
Nezapomenu, ja volal svara mymu, jestli nepojedem zitra na vodu a ja at rekne ze ne, ze to mam a ten vul mu popral uprimnou soustrast
tak ze u nas to taky nemusim hlasit ![]()
@Anonymní píše:
Trpím děsnou náladovostí asi tak týden před menstruací, vztek, nervozita atd. Máte to taky některá a jak to řešíteJsou na to léky?
jj, to mám PMS, MS a pak ovulace u které mě bolí břicho, takže já jsem nasraná skoro měsíc
muž si už zvyknul, a taky ví kdy to mám dostat, ani do kalendáře koukat nemusí ![]()
Ahoj, zrovínka na toto jsem zakládala diskuzi někdy před měsícem, nějaké rady tam jsou…
https://www.emimino.cz/…romu-126232/
Taky jsem to tak před časem měla, ten můj říkal, že to je předmenstruační, menstruační a pomenstruační /ovulku mám hned po menzes/ syndrom, že nám na sex zbývá z celého měsíce jenom týden
Teď se to už upravilo a manžel je s frekvencí spokojen ![]()
No tak já to teď taky tak mám a taky jsem chtěla zapátrat, protože teda rozhodně nijak nezvládám s těma náladama pracovat. Rozčílí mě každá kravina-chudáci děcka, absolutně na ně nemám v tu chvíli trpělivost. Naštěstí mě to drží jen tak den.dva před, ale totéž i u ovulace teda
navíc syn je hyperaktivní a je dost těžké s ním vyjít, takže ta trpělivost je tam velmi na místě a v tyto dny to s ním dost těžko zvládám, proto to chci nějak řešit. Celkově bych řekla, že Gynex by byl super, pořád v tom všem mám jakýsi chaos. Akorát se mi teď moc nehodí do rozpočtu
Nikdy jsem neměla absolutně žádné problémy s tímto spojené, max. nafouklé břicho…no holt asi děti a věk dělá své, pak už je všechno jinak
ještě mi vůbec neseděla předchozí HA, nadělala mi pěknou paseku, to byly stavy, to bylo děs
a u té mi právě začala i ta náladovost. 4 měsíce bru už jinou, všechno se tak nějak zlepšilo, ale toto ještě zůstává
jsem protivná sama sobě a nejradši bych zalezla někam do díry a vylezla až to přejde ![]()
To znám taky, nejen PMS, že jsem vraždila snad i pohledem na potkání, ale pak první den, dva šílený bolesti. Zkoušela jsem všechno možný, ale vždycky to zabralo jen na chvíli. Definitivně jsem se těch potíží zbavila až s pomocí jedněch léčivých vložek.
Taky to tak mám a zjistila jsem, že antikoncepce mi to ještě zhoršuje. ![]()
Pomáhá čaj z kontryhele, to je taková skoro „zázračná“ ženská bylinka. Na rozdíl od synteticky vyráběných přípravků, které tělo spotřebuje celé, si z bylinek vezme jen tolik, kolik potřebuje. Kontryhel nebo taky je známý jako alchymilka se používá k úpravám menstruace, při porodu… Každá ženská by ho měla pít cca 3× týdně a pak by měla mít minimum gyn. problémů. Ideální je samozřejmě ručně nasbíraný, to už teď nedáš, tak sypaný z bylinkové prodejny. Když mi dojdou moje vlastní nasbírané, nakupuji v Praze v Jugoslávské ul. Držím pěsti, fakt to funguje, já takhle držím pod krkem přechod, jako dule u porodu se mi s kontryhelem často daří vyhnout se aplikaci oxytocinu…
Trpím děsnou náladovostí asi tak týden před menstruací, vztek, nervozita atd. Máte to taky některá a jak to řešíte
Jsou na to léky?