Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Většina gynekologů předepisuje rovnou na půl roku. Ono je to i taková dobrá metoda, aby pak děvčata tu prevenci nezanedbávala a skutečně se v ordinaci ukázala a ne jen baštila prášky. Moje předchozí gynekoložka vždy se mnou po půl roce jen krátce pohovořila, zda je vše v pořádku a nemám žádné potíže a po druhém půlroce udělala kontrolu, stěry atd., takže kontrola byla jednou ročně, moje nová gynekoložka dokonce dělá po prvním půlroce ultrazvuk a po druhém půlroce stěry, takže je kontrola každých půl roku.
Moje gynekolozka dává recept na půl roku jen na požádání. Ne déle než ten půlrok. Pak na kontrolu, jinak další nenapíše.. Recept jde i elektronicky. Prober to pak se svou lekarkou, až tam příště půjdeš.
Ano pujdes pro recept k lekarce. Ta te prohlídne a zeptá se te zda ti prášky sedí
No když to máš úplně novou antikoncepci, tak ti ji dala na 3 měsíce, protože se ještě neví, jak na ni budeš reagovat
Jo potom půjdeš k doktorce na kontrolu. Jestli ji máš poprvé je to ok. Zeptá se zdá ti sedí.
Ahoj, dneska jsem si byla poprvé u doktorky pro předpis antikoncepce. Koupila jsem si ty léky v lékárně a ta lékárnice si ten recept nechala. Co až budu potřebovat další? To si mám chodit co 3 měsíce k doktorce pro nový recept?