Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Doctus píše: Více
Z tvojho popisu ide vela despektu, nemozem si pomoct.
Aj ked popisujes spravanie zavisleho, da sa to s vacsim respektom a vecnostou.
Nazvat niekoho „hviezdou“…
@Mkmkz
Uvědomujete si, že zmíněná osoba těžce závislá na benzodiazepinech každý den řídila zhruba 20 km do práce a zpět? Každý den mohla někoho zabít. Navíc pracovala v odvětví, kde může dojít k přímému ohrožení zdraví druhé osoby.
Vysmátá jak lečo přijde na vstupní prohlídku, jen tak mezi řečí zmíní, že v posledních dnech hůře spí a kdysi jí pomohl Neurol. Nejsem včerejší, abych nekontroloval lékový záznam. Při odběru anamnézy se s ničím neléčí, jen lehčí krátkozrakost. Jakoukoliv trvalou medikaci neguje. To se jí mám ještě klanět?
Léková závislost se musí řešit, ale nejdříve si ji musí pacient přiznat.
Ovšem pláčeš na špatném hrobě, to se rozčiluj na kolegy ![]()
@Anonymní píše: Více
napíše ti nenávykový atarax nebo nenávykový trittico na spaní. Leda, že bys šla k někomu vyhlášenýmu. Regionálně se dost často ví, kdo na to kašle, na etiku a benzáče píše jak lentilky.
@Anonymní píše: Více
A tak něco třeba jo, ale ty nechceš jen tak něco, ne? Proč hned benzodiazepiny? Ty se stejně mají brát jen krátkodobě.
jako že jí byl odebrán RP? Na základě vyjádření lékaře? To jde? Vůbec netuším jak to funguje a jak moc to musí mít lékař podložené ![]()
@Aletheia píše: Více
No jasně, taky mám v okolí pani, která má nějaké problémy a bere dlouhodobě leky a byl jí odebrán ŘP, protože by byla na cestách nebezpečná.
@nozu píše: Více
Ano. Kamarádka kvůli tomu skončila dlouhodobě hospitalizovaná na psychiatrii. Nespala a pak už z únavy ani nejedla.
Jo, jde to. Podařilo se mi párkrát kdysi při rekonstrukci baráku tak unavit, že jsem nemohla ani usnout.
Příspěvek upraven 13.03.26 v 06:40
Nechce se tomu ani uvěřit, žejo? Jedna z mých nejlepších kamarádek s tím bojuje od mládí. Většinou se jí to zhoršuje s nějakým stresem. Nemá ani tak problém usnout, i když usíná déle, tak usne. Ale po pár hodinách se vzbudí a nemůže už zabrat.
@Anonymní píše: VíceŘekni praktické doktorce, že když ti je nenapíše, tak se půjdeš zabít a že to bude její chyba. Nebo se nech radši zavřít do cvokhauzu.
@mado píše: Více
Je to tak, jak píšeš. Ještě tahle objíždí někteří pacienti pohotovosti kvůli tramalu…