Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Netušám, jaké mají předpisy, ale upřímně, je to jejich věc. Oni riskují životy dětí..
Mimochodem, citlivé téma, že anonym?
@levmah28 ![]()
To je přece jejich věc. jak počet dětí, tak i bezpečné auto. ne každý má na mercedes ![]()
a ještě dodám - někteří lidé by neměli děti vůbec, protože jime nemohou dopřát standart, který je u nás běžný. a přitom jsou ty rodiny šťastné.
Dobře, autosedčky jsou k námětu a řešení, mít by je měli ale to oni riskují, je to jejich riziko které si nejspíš neuvědomují…
ale myslím že ti nepřísluší řešit nebo se „navážet“ do nich za to jaké mají auto…
nějaké mají ne? mají čím jet na nákup, děti odvézt do škol, když bude potřeba k doktorovi tak to taky dojede. ne každý má na super velká a drahá auta… a že chtěli víc dětí? no a??? nesuď knihu podle obalu…
Tak právě proto jsem to dala anonymně ![]()
Myslela jsem že tu bude někdo, kdo se vyzná a napíše, jak je to s těmito předpiy v Polsku
![]()
A tady se už na první stránce začne moralizovat, jestli se navážím nebo ne…
Ach jo.
To se nemůžeš divit když se okamžitě pozastavíš nad tím jaké měli auto ![]()
@Anonymní píše:
Tak právě proto jsem to dala anonymně
Myslela jsem že tu bude někdo, kdo se vyzná a napíše, jak je to s těmito předpiy v Polsku![]()
![]()
A tady se už na první stránce začne moralizovat, jestli se navážím nebo ne…
Ach jo.
Tak se máš věcně zeptat na předpisy ohledně autosedaček v Polsku (nebo si je najít
) a ne posuzovat to, jaký měli auto a že určitě byli věřící a věřili, že je ochrání „vyšší moc“, cos čekala po takovýmhle výlevu?
![]()
Jinak jsem teda našla tohle… Nevím, jak moc je to směrodatný, ale autosedačky podle tohohle mít měli:
http://spanelsko.pepa.info/…predpisy.htm
(ať teda napíšu něco k tématu
)
@Anonymní píše:
@kate02 takže jsem měla pravdu…hazardéři se životy, no co se dá dělat
Jenže i kdyby to tam povinný neměli, tak snad rozumnej člověk by tu autosedačku měl (Nebo pro tebe je hazard se životem nemít autosedačku jen když to vyžadujou předpisy? A v okamžiku, kdy to předpisy vyžadovat nebudou, budeš vozit dítě bez autosedačky?
)
@kate02 Raději starou sedačku než žádnou, to je jasné!!! Právě proto to nechápu, kdyby tam byla aspoň pro to nejmenší!!! a zbytek aspoň podsedáky…
K první otázce: Nemyslím si, že by v rámci EU byly tolik odlišné dopravní předpisy. A i kdyby, pokud jsou na území našeho státu, tak musí dodržovat předpisy naše, takže bez sedaček každopádně být neměli.
K druhé: Představ si, že existují i rodiny, kde nemají auto vůbec! Dokonce ani třeba nemají rodiče řidičák. A dovolí si mít děti. To je, co?
Ne, vážně - podle kvality auta bych nic neposuzovala, jestli s tím jezdí v okruhu 30 km 4× do měsíce, s tím, že děcka berou jenom občas tak nevidím důvod, proč by museli mít Volvo. Nebo to auto nemají vůbec a jen si ho od někoho půjčili, že něco potřebovali. A zřejmě to bude důvod, proč neměli ani ty autosedačky. Neříkám, že je to správné, ale spousta lidí tak uvažuje - že dřív žádné autosedačky nebyly a taky se jezdilo… S tím bohužel nic nenaděláš a nechápu, že tě to může rozčílit - je to jejich věc.
Ahoj Holky, tak jsem se včera namíchla. Bydlím v pohraničí. Včera jsem byli na hřišti. Dorazilo auto s polskou poznávací značkou, třídvéřové, značku bohužel nevím - mající svá nejlepší léta dávno za sebou (rez atd.) Z auta vyskákal rodinka - otec, matka a tři děti, ve věku tak 3, 6, 8 let…holky já koukala jak tele na nová vrata, v tom autě nebyla ani jedna autosedačka
Nabízejí se dvě otázky…to jsou v Polsku tak odlišné předpisy od našich? Ani jedno dítko nemělo těch 150 cm, připásané normálními pásy…
A druhá…proč mít více dětí, když jim nemohu dopřát ani bezpečné auto, ani pitomé autosedačky
Na jednu stranu chápu, byli to Poláci, takže s velikou pravděpodobností věřící, tak holt asi spoléhají, že je ochrání vyšší moc…