Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
rada bych se zeptala na predporodni kurz? Je pro prvorodicku dulezity nebo se porod da zvladnout i bez neho? Premyslim jestli na kurz jit nebo ne.
Odpovím jednoduše a stručně ![]()
Porodit stejně musíš, kurz nekurz
![]()
Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne ![]()
Monny89 píše:
Odpovím jednoduše a stručně![]()
Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne![]()
Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak
matess píše:Monny89 píše:Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak
Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne![]()
Taky jsem se bála.. ale ve finále se ukázalo, že to vše v sobě mám, je to instinkt…
Já jsem to poznala - měla jsem kontrakce po 7 minutách, stále stejné i po vaně.. přenášela jsem, a večer jsem pro jistotu jela - bylo to ono a prosakovala mi plodovka..
Věř mi, to poznáš
Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty ![]()
Monny89 píše:matess píše:Monny89 píše:Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak
Taky jsem se bála.. ale ve finále se ukázalo, že to vše v sobě mám, je to instinkt…
Věř mi, to poznáš
Já jsem to poznala - měla jsem kontrakce po 7 minutách, stále stejné i po vaně.. přenášela jsem, a večer jsem pro jistotu jela - bylo to ono a prosakovala mi plodovka..Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty
jeee a vis ze jsi me docela uklidnila. Snad mas pravdu a poznam
![]()
matess píše:Monny89 píše:Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak
Já nechodila a porodila
. Dýchat budeš dobře, protože to budeš chtít mít za sebou a porod poznáš, ještě ho nikdo nezaspal
. Samozřejmě pokud máš pocit, že by byl pro tebe přínosný, tak jdi. Někde se probírá péče o novorozence, někde se cvičí a podobně. Já tohle všechno znala (jsem sestra na dětském odd.), cvičila jsem si doma, takže mi to přišlo zbytečný.
matess píše:Monny89 píše:jeee a vis ze jsi me docela uklidnila. Snad mas pravdu a poznammatess píše:Monny89 píše:Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak
Věř mi, to poznáš
Já jsem to poznala - měla jsem kontrakce po 7 minutách, stále stejné i po vaně.. přenášela jsem, a večer jsem pro jistotu jela - bylo to ono a prosakovala mi plodovka..Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty
![]()
Neeee, fakt buď v klidu.. Není to nic co by žena nepoznala.. příroda si zařídila všechno tak dokonale, že to opravdu poznáš
![]()
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd. ![]()
matess píše:
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd.
Nooo… až to bude vypadat na hodně silnou menstruaci kříženou s bezva střevní chřipkou - to je ono ![]()
Já taky nechodila, početla jsem si na internetu… Ad dýchání - je to otázka pár sekund, určitě ti to ukáže i por. as. na boxu potom…
Neboj, zvládneš to=)
Pipet píše:matess píše:
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd.Nooo… až to bude vypadat na hodně silnou menstruaci kříženou s bezva střevní chřipkou - to je ono
Já taky nechodila, početla jsem si na internetu… Ad dýchání - je to otázka pár sekund, určitě ti to ukáže i por. as. na boxu potom…
Neboj, zvládneš to=)
Třeba ti rupne voda a kontrakce přijdou později, fakt se toho neboj. ![]()
matess píše:
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd.
Neboj, to určitě poznáš.. jsou to tlaky na spodek, na konečník, a menstruační křeče.. trvá to asi minutu, a má to pravidelné intervaly
![]()
ahojky ![]()
chtela jsem chodit taky na kurz, ale hodim na tehotenske plavani a PA co vede to tehu plavani uci i spravne dychat, takze me to staci, stejne si myslim , ze kdyz to prijde , tak si na to zapomenu a budu to rozdychavat po svem
vse dopadne dobre uvidis ![]()
Já jsem na kurz chodila - měla jsem to hrazené od zaměstnavatele ![]()
Ale samotné se mi tam líbilo, našla jsem si tam dvě kamarádky, hodně jsme tam toho probraly, ale zrovna to dýchání jsme se neučily ![]()
Ahoj já na kurz chodila a líbilo se mě jen setkání s ostatníma maminkama od nás z malého města…ke konci těhu už byla trochu nuda
Jinak vše se dá vyčíst z netu,nemusíš za to platit.
A jak už psali holky,při porodu tě povede instinkt a né naučené instrukce ![]()
No a samozřejmě i PA
![]()
Na kurzu jsem byla.porod bych zvladla stejne i bez nej.dychani se stejne poradne nenaucis,staci kdyz budes vedet cca jak.stejne ti to tam snad por.asistentka rekne.pro me byl spis k uzitku,ze jsem se dozvedela,jak to chodi v nasi porodnivi a na ci se pripravit,ci s sebou a pod a take to bylo zpestreni v tehu-do kurzu patrilo i cviceni a cviceni v bazene:)