Předporodní kurz- jít nebo ne?

264
28.7.11 21:46

Předporodní kurz

Ahoj,
rada bych se zeptala na predporodni kurz? Je pro prvorodicku dulezity nebo se porod da zvladnout i bez neho? Premyslim jestli na kurz jit nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
28.7.11 21:51

Odpovím jednoduše a stručně :mrgreen:

Porodit stejně musíš, kurz nekurz :kytka: :hug:

Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
28.7.11 21:53
Monny89 píše:
Odpovím jednoduše a stručně :mrgreen:

Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne :wink:

Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.7.11 21:56
matess píše:
Monny89 píše:

Já na kurzy nechodila, co jsem potřebovala jsem vyčetla z internetu, zde z emimina, a videa jsem zkoukla na youtube.. Ale jestli si myslíš, že ti to „psychicky“ pomůže, proč ne :wink:
Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak

Taky jsem se bála.. ale ve finále se ukázalo, že to vše v sobě mám, je to instinkt…
Já jsem to poznala - měla jsem kontrakce po 7 minutách, stále stejné i po vaně.. přenášela jsem, a večer jsem pro jistotu jela - bylo to ono a prosakovala mi plodovka..

Věř mi, to poznáš :kytka: Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
28.7.11 21:58
Monny89 píše:
matess píše:
Monny89 píše:

Spis se bojim ze nebudu umet spravne dychat nebo ze nepoznam kdy to prislo nebo tak

Taky jsem se bála.. ale ve finále se ukázalo, že to vše v sobě mám, je to instinkt…
Já jsem to poznala - měla jsem kontrakce po 7 minutách, stále stejné i po vaně.. přenášela jsem, a večer jsem pro jistotu jela - bylo to ono a prosakovala mi plodovka..

Věř mi, to poznáš :kytka: Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty :hug:

jeee a vis ze jsi me docela uklidnila. Snad mas pravdu a poznam :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.7.11 21:59
matess píše:
Monny89 píše:

Já nechodila a porodila :-D . Dýchat budeš dobře, protože to budeš chtít mít za sebou a porod poznáš, ještě ho nikdo nezaspal :wink: . Samozřejmě pokud máš pocit, že by byl pro tebe přínosný, tak jdi. Někde se probírá péče o novorozence, někde se cvičí a podobně. Já tohle všechno znala (jsem sestra na dětském odd.), cvičila jsem si doma, takže mi to přišlo zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.7.11 22:01
matess píše:
Monny89 píše:
matess píše:
Monny89 píše:

Věř mi, to poznáš :kytka: Tvoje tělo to pozná, a ty máš instinkty :hug:
jeee a vis ze jsi me docela uklidnila. Snad mas pravdu a poznam :palec: :kytka:

Neeee, fakt buď v klidu.. Není to nic co by žena nepoznala.. příroda si zařídila všechno tak dokonale, že to opravdu poznáš :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
28.7.11 22:03

kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.7.11 22:07
matess píše:
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd. :lol:

Nooo… až to bude vypadat na hodně silnou menstruaci kříženou s bezva střevní chřipkou - to je ono :mrgreen:

Já taky nechodila, početla jsem si na internetu… Ad dýchání - je to otázka pár sekund, určitě ti to ukáže i por. as. na boxu potom…

Neboj, zvládneš to=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
28.7.11 22:09
Pipet píše:
matess píše:
kdyz ja ani nevim jestli poznam kontrakce abych vedela jak si to hlidat atd. :lol:

Nooo… až to bude vypadat na hodně silnou menstruaci kříženou s bezva střevní chřipkou - to je ono :mrgreen:

Já taky nechodila, početla jsem si na internetu… Ad dýchání - je to otázka pár sekund, určitě ti to ukáže i por. as. na boxu potom…

Neboj, zvládneš to=)

Třeba ti rupne voda a kontrakce přijdou později, fakt se toho neboj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
28.7.11 22:30
matess píše:

Neboj, to určitě poznáš.. jsou to tlaky na spodek, na konečník, a menstruační křeče.. trvá to asi minutu, a má to pravidelné intervaly :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
28.7.11 22:38

ahojky :kytka:
chtela jsem chodit taky na kurz, ale hodim na tehotenske plavani a PA co vede to tehu plavani uci i spravne dychat, takze me to staci, stejne si myslim , ze kdyz to prijde , tak si na to zapomenu a budu to rozdychavat po svem :mrgreen: vse dopadne dobre uvidis :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
28.7.11 23:03

Já jsem na kurz chodila - měla jsem to hrazené od zaměstnavatele :mrgreen:
Ale samotné se mi tam líbilo, našla jsem si tam dvě kamarádky, hodně jsme tam toho probraly, ale zrovna to dýchání jsme se neučily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
777
28.7.11 23:09

Ahoj já na kurz chodila a líbilo se mě jen setkání s ostatníma maminkama od nás z malého města…ke konci těhu už byla trochu nuda :-D :nevim: Jinak vše se dá vyčíst z netu,nemusíš za to platit.
A jak už psali holky,při porodu tě povede instinkt a né naučené instrukce :palec:
No a samozřejmě i PA :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.7.11 07:49

Na kurzu jsem byla.porod bych zvladla stejne i bez nej.dychani se stejne poradne nenaucis,staci kdyz budes vedet cca jak.stejne ti to tam snad por.asistentka rekne.pro me byl spis k uzitku,ze jsem se dozvedela,jak to chodi v nasi porodnivi a na ci se pripravit,ci s sebou a pod a take to bylo zpestreni v tehu-do kurzu patrilo i cviceni a cviceni v bazene:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí