Císařský řez versus přirozený porod?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
539
27.7.11 12:08

císařský řez

AHojky maminky. Chci se jen zeptat měla sem císařský řez a nevím zda je něco jinak než u klasickýho porodu. Jestly se můžu dřív koupat v bazénu nebo ve vaně. A jestly musím dodržet 6 nedělí v posteli nebo mohu dříve? Asi trošku divné otázky :-D Jen se ptám Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
27.7.11 12:10

očistky jsou zcela stejně, takže je vše jako u vaginálního porodu, jen s větším ohledem na jizvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
27.7.11 12:14

Vše je stejné…do vany bych stejně nevlezla, protože bych zase nevylezla. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
27.7.11 12:17

hele mělo by to být vše stejné 8-) ale já byla týden v nemocnici a čtrnáct dnů doma, přestalo mi čištění takže jsem hupla do vany :dance: :dance: :dance: a v postely jsme na to huply stejně tak :oops: :oops: ale bacha na bříško :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
27.7.11 12:19

s koupáním jsem počkala po 6ti nedělí.. A sex má i nadále zakázaný z důvodu nezavinuté dělohy :nevim:
Raději buď opatrná.. já se cítila fit, a najednou mám problémy.. uvidíš jak ti dopadne KO po 6ti nedělí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
27.7.11 12:20

Někdo má očistky 3 týdny, někdo i 8 týdnů, někomu se hojí jizva týden, někomu třeba i celé měsíce. To je individuální, těch 6 týdnů je takový nějaký průměr, a tak se to používá jako pojem.
Dělej to, na co se cítíš. Stejné je to v té posteli … jestli máš chuť na sex s rozřezanými břišními svaly týden po porodu, tak si ho klidně dej … já osobně jsem se na to necítila dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
27.7.11 12:46
Advise píše:
Vše je stejné…do vany bych stejně nevlezla, protože bych zase nevylezla. :mrgreen:

tak tak. Šestinedělí je stejně u vaginálního jako u císaře. Pravda měla jsem slabší očistky a netrvali celých 6 týdnů, ale orgány jsou stejně náchylný k ifekci i bez očistek. Nekoupala bych se ani v bazénu s ohledem na obavu ze zánětu a s ohledem na ostatní, navíc se nesmí používat tampony.
Sex no já se přiznám, že zhruba 5 týdnů po porodu jsme na to vlítli, ale s kondomem a důkladnou sprchou po. Taky jsme brali ohled na jizvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
27.7.11 14:25

Ahojky, mě se první dny kolem jizvy dost dělaly modřinky, musela jsem ji dvakrát denně mýt mýdlem a sprchou, krvácela jsem celé šestinedělí. Pak se jizva hezky hojila a teď 14,5 měsíce po císaři už není téměř vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
27.7.11 15:21

tak já jsem se vaně i bazénu taky vyhýbala, ale po 4 týdnech, když jsem přestala krvácet, jsme na to taky vlítli :oops: :lol: a vše v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
29.7.11 13:31

ahoj, já měla očistky 4 týdny, tak jsem se jen sprchovala. Jizvu jsem mazala indulonou - tou modrou, je pěkně mastná, jizva se krásně vyhladila a zesvětlala. :palec: První sex po porodu byl po 5ti týdnech, ani mě nebolel spodek jako spíš jizva :cry: , ale chtíč byl prostě silnější. :srdce: Každopádně na sebe dávej pozor, :wink: každá to máme jinak. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
3.8.11 17:56

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, v pondělí 8.8. nastupuju do porodky a čeká mě řez. Tak jsm se chtěla zeptat, nebo spíš sem slyšela, že může být buď úplná narkoza, nebo jen poloviční, jako že uvidim, jak mimíska vyndaj, ale nebudu nic cítit. Byla jste některá na takovém řezu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.8.11 18:20

Ahoj VRONIA, jde o celkovou (po ní máš „knedlík“ v krku) nebo lokální anestezii. Ano, já měla lokálku. :palec: Chtěla jsem být při vědomí, když se malá narodí. :dance: Ale to záleží na člověku, kdo si jakou dá, někdo by třeba do lokálky nešel. a jak to probíhá?! Píchli mi injekci do páteře, za chvilku už jsem nic necítila. Teda spíš mě nic nebolelo, ale cítila jsem,vše co mi dělají. Nic jsem neviděla, protože přede mě dali takovou tu zelenou plentu. :-( Ale dr mi říkal, vše co zrovna dělal. 8-o Jako že do mě říznul, že mi odsává plodovku, že tlačí malou ven, že už je venku hlavička, atd… když malá byla venku, šli jí otřít, zvážit, měřit a pak mi jí teprve mě ukázali :dance: :dance: :dance: …, pak jí donesli manželovi, který u císaře být nesměl, je to holt operace…a ten si jí choval, celou dobu (30min) než mě zašili…pak jsme jako už kompletní rodinka :srdce: strávili pár chvil na pooperačním Hodně štěstíčka při rozhodování o anestezii i při porodu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.8.11 19:16

Vronia: Ahoj, jj přesně jak píše Natule. Taky jsem si nechala píchnout spinálku do páteře, dali přede mně plentu, pak mi přejel dr. po noze, jestli něco cítím a už jsem viděla jak dr. podávají skalpel. Mně teda neříkala co dělá, ale jak malýho vytáhli, tak mi anesteziolog hlásil:„Maminko, máte Filípka.“ Odnesli mi ho, umyli, zvážili, změřili. Pak mi ho sestřička přinesla ukázat, že jsem se rozbulela a tak mi ho asi 5min. drželi u hlavy, abych se kochala. Pak zanesli taťkovi. Ten s ním pak za mnou přišel na pokoj. Jen mně štvalo, že po spinálce musím 12h ležet. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
3.8.11 19:19

Natule: děkuji za pěkné vysvětlení. Já totiž o té lokální dost přemýšlim, ale mam tak nějak strach aby se nestalo to, žě bych to vše cítila. Bolela ta injekce (říká se že je to prý epidural). A za jak dlouho si cítila bolest, když to přišlo k sobě? Mohla si normálně chodit. Vim, že je to operace a že každá operace bolí, ale tak nějak si to neumim představit. A za jak dlouho si dostala malou k sobě? myslim, aby jsi se o ní starala. A po jak dlouhé době jste šli domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.8.11 19:57

vronia: Já jsem taky přemýšlela a měla strach, ale když přišel anesteziolog a zeptal se, tak jsem řekla, že chci spinál. Ta injekce jen píchne, jak když dostaneš injekci, alespoň mně to tak připadalo. Mně to nijak zvlášť nebolelo, ale sestřičky vždycky večer přišly a ptali se, jestli chceme něco od bolesti.Takže žádná hrozná bolest to není.

Já jsem vstávala po těch 12-ti hodinách ležení, tak to první vstání je nejhorší. To jsem se v předklonu došourala do sprchy, kde jsem se trošku ošudlala a šla jsem si počkat než mi malýho přinesou na první přiložení. Takže na přiložení mi ho nosili co 2h. A pak 3-tí den mi ho už nechali (rodila jsem ve čtvrtek 14:50 a od soboty po vizitě jsem ho měla u sebe).

Domů jsem šla 5-tý den po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky