Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jizva mě vůbec nebolela, po 5 ti hodinách jsem se dokázala zvednout a převážely mě na normální pokoj a měla jsem malou celou dobu u sebe.. ![]()
Já jsem tři roky po císaři jizva úplně v pohodě, v červnu jsem porodila, druhý dítě-přirozeně, v těh. mě jizva pobolívala a doktorka mi doporučila zase císaře, primář porodnice se přikláněl pro přirozený porod, během porodu mě jizva začala bolet, měla jsem pocit, že se má roztrhnout, dostala jsem plyn a zvládla to, ale měla jsem docela strach. Přirozený porod je asi lepší, ale při třetím bych chtěla zase císaře, kvůli té jizvě bych se bála komplikací ![]()
Po prvním císaři (před 3 lety) se mi jizva krásně zahojila a zůstala jen tenká světloučká linka. A to jsem ničím nemazala a vůbec se o nic nestarala. Znecitlivění v podbřišku jsem trochu cítila.
Před dalším porodem se mi jizva na děloze dost ztenčila a tak byl jasný CS. Teď po dvou měsících mám zase tenkou jizvu, ale mám na straně menší bouličku a na té samé straně to mám skoro úplně necitlivé. Na druhé straně už je to citlivé jako dřív, ale ta s tou bouličkou nic moc.
Prý nejvíc pomáhá sádlo (nesolené) nebo pak lékařská vazelína (dá se koupit v lékárně). Někdo tu také dřív psal, že se má s jizvou nějak pracovat právě kvůli zlepšení citlivosti. Nevím jak, ale docela by mě to taky zajímalo.
@Špageta Já jsem tu bouličku měla taky, když sem ji po ňáké době zmáčkla, šla jakoby vymáčknout, pak už dobrý, jizvu jsem taky masírovala, po délce a pak jakoby vytahovat, pak ta citlivost už dobrý ![]()
@Ťutina Aha, díky za vysvětlení.
Jelikož další miminko už neplánuju, tak se chystám o jizvu starat.
Holky díky za info…doufám že jizva časem zbledne protože jsem 7 týdnu po císaři a jizva je furt rudá a i celkme vystouplá
…no vypadá to šíleně
Jinak břicho už naštěstí trochu cítím ale furt je to nad jizvou takový zvláštní jako kdyby mi tam šahal někdo jiný
![]()
@anit25 nemusí. Mně dělali CS třeba i pro to, že jsem se neotvírala ![]()
@Špageta Spaget jsem dneska byla na rehabilitaci a doktorka mi ukazovala jak ty jizvu masirovat, uchopis kuzi mezi prsty nad jizvou a pod jizvou…drzis a vytahujes do ruznych smeru, nikdy neroztahovat od sebe.
@Mobidick mě dnes poslali domů s tím že nejsem vůbec otavřena.....tak se mi to zdalo vidny
@anit25 hmm, tak jestli teda nečekají na to, až začneš „rodit“ nebo já nevím
![]()
@Reinka ale proč? sami mi řekli že půjdu cisařem, ve středu mě betou