Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucyyy Lucy ja jsem se sprchovala az druhy den rano, i s cevkou a kapackou. Je teda fakt ze jsem spis jen stala a sestry me osprchovaly, ale nevim jak je to po celkovy narkoze
Ta spinalni anestezie je neco jinyho nez jen umrtvovaci injekce, navic mas jeste pohovor s anesteziologem, zvaz to. U ty celkovy se musi rychle vyndat mimino aby se taky neuspalo.
Vím, ale mam z lokální hrůzu…tenkrát ten doktor vůbec nechápal, jak to můžu ještě cejtit a já měla pocit, že mne řeže na živo ![]()
Tak nevim…ještě to proberu s anesteziologem, ale už na ty sliby moc nevěřim ![]()
@Lucyyy
ahoj, já nastupuju taky v neděli na císaře, mám z tohoto obavy asi jako každá), ale jsem tak na 90% rozhodnutá pro částečné, tedy lokální umrtvení…ty chceš jít do celkové?
Já po celkové narkóze 24 hodin ležela, měla jsem vložku jen tak bez kalhotek, ale stejně to teklo i kolem
pode mnou byla taková ta jednorázová podložka, jako přebalovací. Chodily mě umývat sestřičky, ráno a večer, po 24 hodinách mi vytáhli cévku a mohla jsem do sprchy.
@Mobidick: A jak dlouho jsi po císaři? No tak to jsme na tom stejně protože já jsem všude zhubla a jsem jako před těhu krom břicha a kalhoty taky nedopnu takže musim používat gumičku
…A hlavně mámjizvu dlouhou 17 cm a co ty?
@markovape zítra 3 mesice, jizva je lepsi, mnohem mensi, kdyz jsem ji videla poprve myslela jsem ze se me snazili prepulit, zasili mi to sesivackou a kdyz se vyndali ty kovove stehy tak to bylo lepsi, mela 18 cm ted po 3 mesicich ma 13cm. Misto kalhot nosim džínový legíny a normalni legíny…do kalhot nelezu jen by me to stvalo, hloupy je ze jsem stihla a tak to „vyvaleny“ bricho je hroznej kontrast ![]()
No, já jsem cítila normálně jak mi řeže
dneska už se směju, ale tenkrát jsem myslela, že tam omdlim, ale já tehdy popíjela každej večír vínko, tak dvě dvojky, jsem randila a užívala si to…a to prej má vlviv, ale stejně mam strach…rači bych celkovou anestezi, i ten pocit, že se mi hrabou v břiše a já jsem vzhůru…tfuj…jsem takovej starej nervák totiž.. ![]()
@Lucyyy: jelikož jsem si na jipce poležela déle než normální maminy po císaři tak jsem tammělamamku kterou přivezli odpoledne po celkové narkóze a druhý den jí sestřičky pomohli vstát a šli s ní do sprchy kde jí pomohli osprchnout a šla jak s cevkou tak i s druhou bandičkou kam jí odtékaji očistky přes trubičku kterou měla v bříšku a tak jsem to měla i já a to jsem byla na lokálnim umrtvení a ohledně doleška tak tam dostaneš normálně vložku a pod sebe přebalovací podložku takže neboj a hlavně to z tebe tolik nepoteče protože oni tě hodně vyčistí při tom císaři
@Mobidick: mě sešívali těma samoztrácejícíma stehama takže naštěstí na vyndání stehů jsem nemusela…přesně tak to mám já a hlavně vzít si uplé triko to pro mě neexistuje protože to břicho(převis) je tam vidět a korkdyž si sednu…hrůza
…a neřikal ti třeba doktor jestli se to časem neztratí nebo něco?
@Mobidick: no v břišepřesně né…špatně jsemto napsala pardon
byla to hadička která vedla z konce té jizvy a odtamtud mi odtékali taky ty očistky do takový malý nádobky…to měla každá mamka po císaři a po 1-2 dnech to vyndavali plus i cévku
aha.tak aspoň tak, že nebudu jak řezník…cévka prej bolí…je to tak??? No, to už ale detailuju ![]()
@markovape ty jo to zni hrozive
ja jsem tohle nemela, me to zasili a basta. Pak me chodily sestricky prebalovat a mackali mi bricho, mela jsem teda porad kapacku s necim proti bolesti tak to bylo fajn. Dneska jdu na cviceni na brisni svaly mam mit 15 lekci tak napisu jaky jsme delali cviky, je to cviceni po porodu prave na to bricho aby se vratilo zpatky…uz mam za sebou cviceni na vagínu a to teda bylo neco
never more
Když jsem před deseti lety rodila syna, nedali mi po císaři na bolest nic. Měla jsem celkovou narkózu a když jsem se vzbudila, myslela jsem, že zešílím! Takovou bolest jsem v životě nezažila, doslova jsem řvala bolestí. Takže když jsem šla rodit císařem podruhé, řekla jsme anesteziologovi jak to tenkrát probíhalo a že mám strach, že se to bude opakovat. Slíbil že ne a nelhal. Vzbudila jsem se a už jsem měla napíchlou kapačku proti bolesti, takže úplná paráda. Nebolelo mě vůbec nic. Tak doporučuju promluvit si s ním o tom, abyste se zbytečně nebála, tak jako já. ![]()