Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojka holky v sobotu jsem po porodu a po nastrihu hraze na 3*…cim a odky se tam da dole myt aby se to co nejlip hojilo? zatim jen splachuju vodou, pac to mam hodne doradeny… v porodnici mi nic nerekli :/
Jsem por. as. Myj to hned od začátku mýdlem. Kam až si troufáš zajet, ať tě to neštípe a nebolí. Za pár dní se to zahojí. Hlavně se toho neboj. Já se myla po každém čůrání a teď, 14 dní po porodu 4-5× denně nebo dle potřeby i častěji. Můžeš jakékoliv mýdlo nebo s dubovou kůrou, která pěkně hojí.
Ahoj, já měla taky hodně šití a první týden jsem jenom poctivě oplachovala vlažnou vodou skoro po každém čurání. Pak jsem si vzala jemnou žínku a umývám jenom tam, kde to není bolestivé a bez mýdel. Ovšem já jsem to měla hnedka dobře zhojené a neměla jsem žádné zanícení.
Gratuluju k miminku a přeju zdraví a ať to brzo přestane bolet ![]()
Ahoj, zazačátku jsem se myla po každém čůrání a kojení, pak už méně často. A vždy tedy jenom vodou. U prvního jsem se myla odvarem z kycolu - zlatobíl lékařský, tenkrát to bylo horší. Je to opruz, ale chce to čas, pak už je to dobré ![]()
Cassi píše:
Jsem por. as. Myj to hned od začátku mýdlem. Kam až si troufáš zajet, ať tě to neštípe a nebolí. Za pár dní se to zahojí. Hlavně se toho neboj. Já se myla po každém čůrání a teď, 14 dní po porodu 4-5× denně nebo dle potřeby i častěji. Můžeš jakékoliv mýdlo nebo s dubovou kůrou, která pěkně hojí.
ja ma protex mydlo antibakterial…muzu tim nebo si mam spise poridit neco jineho?
Doporučuju Lactacyd Femina Mouse http://www.lekarnaparizska.cz/…-p-4909.html?… Určitě bych se neumívala obyč mydlem nebo nějakym parfemovanym sprcháčem ![]()
cituji: Lactacyd mohou používat dívky i ženy všech věkových kategorií, zvláště vhodné je používání v době menstruace, v období přechodu, v těhotenství a po porodu
Příspěvek upraven 28.07.11 v 11:22
Faya píše:
Ahoj, já měla taky hodně šití a první týden jsem jenom poctivě oplachovala vlažnou vodou skoro po každém čurání. Pak jsem si vzala jemnou žínku a umývám jenom tam, kde to není bolestivé a bez mýdel. Ovšem já jsem to měla hnedka dobře zhojené a neměla jsem žádné zanícení.
Gratuluju k miminku a přeju zdraví a ať to brzo přestane bolet
me se to hoji pekne ale prece jen sem se jeste neodvazila do toho zajet mydlem a nicim…
dekuju
boli to jen na jedne strane, kde to bylo to nejzazivnejsi, ze ani kontrakce u toho nepomohly abych to necitila ![]()
freeonit píše:
Doporučuju Lactacyd Femina Mouse http://www.lekarnaparizska.cz/…-p-4909.html?… Určitě bych se neumívala obyč mydlem nebo nějakym parfemovanym sprcháčem
cituji: Lactacyd mohou používat dívky i ženy všech věkových kategorií, zvláště vhodné je používání v době menstruace, v období přechodu, v těhotenství a po poroduPříspěvek upraven 28.07.11 v 11:22
jen predstava sprchace na to me boli ![]()
majsinka píše:freeonit píše:jen predstava sprchace na to me boli
Doporučuju Lactacyd Femina Mouse http://www.lekarnaparizska.cz/…-p-4909.html?… Určitě bych se neumívala obyč mydlem nebo nějakym parfemovanym sprcháčem
cituji: Lactacyd mohou používat dívky i ženy všech věkových kategorií, zvláště vhodné je používání v době menstruace, v období přechodu, v těhotenství a po poroduPříspěvek upraven 28.07.11 v 11:22
jojo to ti nezávidím, vzpomínám jak já jsem trpěla a nemohla tak 14dni sedet a nic… ![]()
freeonit…tak sezeni mi az tak nevadi, ael jde o to vstat z leze nebo ze seda
to je teprve zahul…pri prevozu domu jsem si vzala obyc kalhotky a ne ty jednorazovy a to byla asi chyba..
já jsem na to vstávání mela nejakej chyták ale už nevím jakej…
nějak jsem se vzdycky překulila na bok, pak jsem si klekla na zem a vstala…
Ale teda horsí pro mě bylo chodit na záchod nez vstávat, to jsem vždycky hýkala bolestí ![]()
gabi.design píše:
Já umývala Lactacydem. Zkoušela jsem mazat dubovou kůrou, ale příšerně mě to štípalo, takže jsem to už víckrát nezkusila a zůstala jen u umývání Lactacydem. Zahojilo se to krásně (měla jsem poranění třetího stupně, roztržená až ke konečníku), za dva týdny jsem o ničem nevěděla.
to se jeste deli na stupne? me k tomu nic nerekli, jen ze to muselo byt na 3* pac jsem tu hraz mela porad pevnou a nepomohlo nejdriv ani roztahovani prsty behem tlaceni a nic, tak po 4 hodinach trapeni mi to nastrihli…
freeonit píše:
já jsem na to vstávání mela nejakej chyták ale už nevím jakej…![]()
nějak jsem se vzdycky překulila na bok, pak jsem si klekla na zem a vstala…
![]()
![]()
Ale teda horsí pro mě bylo chodit na záchod nez vstávat, to jsem vždycky hýkala bolestí
ja se teda prekulit na kolena tak snad nevstanu
pred porodem ve 34tt jsem musela prestat brat horcik - mam ho abnormalni nedostatek - takze se v urcitych polohach pekne krecuju
to bych asi v tom klece zustala a mohl by jen prijet nejakej malir a sochar a udelat mi pamatku ![]()