Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Prosím o radu. Je povinná předškolní docházka? Se synem jsem se právě přestěhovala. Bude mu v říjnu 7 let. Je už přijatý od září na základní školu. Tento rok chodil do přípravné třídy na ZŠ, kde se učili i něco z první třídy. Nevím, jestli ho musím dávat na čtyři měsíce do nové školky, protože ve městě, kde teď bydlíme není přípravný, tzv. nultý ročník. Děkuji za rady.
Není povinná. Školka má povinnost předškolní dítě přijmout, pokud ho rodiče přihlásí. Ale rodiče nejsou povinni dítě do školky dát.
Není, určitě, jsem učitelka. Výhledově se o tom mluví, ale zatím je to jenom představa.
Ne, není povinná. Povinnost je pouze na straně školky - přijmout předškoláka, má-li rodič zájem.
@BohunkaP píše:
Ne, není povinná. Povinnost je pouze na straně školky - přijmout předškoláka, má-li rodič zájem.
Ale ne během roku, pouze od září.
@Klari87 nic není povinného, neboj. Může jít až do školy, nikdo to nesleduje ![]()
Moc Vám všem děkuji za rady. (Bývalá) tchýně mi vyhrožuje, že jestli ho teď někde nedám, tak je to prý trestné.. Tak jste mě uklidnili:).
@radúna píše:
Myslím, že povinné už to není.
Snad ani nikdy nebylo… ![]()
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat.. Dcerka je narozena v zaří rok 2014 Takze me zajima, v jakem roce ji mam vlastne zapsat na tu predskolni dochazku 2019,2020?? Momentalne do skolky nechodi..
@Ronda1 No, mělo by to být podle toho, kdy jí bude šest. A vždycky do 31.8. toho daného roku. TAkže u tebe jestli dobře počítám, tak až 2020.