Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měli by být omluvné listy a to by vám vše měli říct v září ve školce
@IvaX píše:
Asi záleží na školce, syn byl minulý rok predskolak a omlouvala jsem ho pořád stejně, jak jsem potřebovala. Žádné extra omluvenky nebyly potřeba.
Az letos od zari je to dane zakonem. Novi predskolaci od 1.9. maji povinnou sk. dochazku.
My jsme treba loni vubec omlouvat nemuseli, akorat odhlasit obedy a hotovo. Ted bude holka predskolacka a pokud bude chybet je treba ji omluvit napsat omluvenku a pokud dyl, zadat uz v reditelne pisemne, bylo receno stejne, jak skolaky. Loni si jeste delala prazdniny, prodlouzene vikendy, kdy chtela
.
A jé. Tak to je na prd. Syn dostal odklad, zároveň nastupuje i poprvé dcera. Doteď byli většinu roku doma skrz nemoci, takže teď budu muset i s nemocnou dcerou letět dávat omluvenky nebo vodit staršího do školky. Takže už v podstatě školní režim ![]()
@IvaX píše:
Asi záleží na školce, syn byl minulý rok predskolak a omlouvala jsem ho pořád stejně, jak jsem potřebovala. Žádné extra omluvenky nebyly potřeba.
Ale minulý rok taky nebyla povinná předškolní docházka…
@j.a.n.i1 ano už mi to cvaklo z příspěvku Kelsey, neuvědomila jsem si že je teď změna.
@j.a.n.i1 píše:
@IvaX Jojo, já doufám, že se tomu možná vyhnem
Myslis, ze to hned zrusi? Cula si nekde tajne informace?
Mi to nejak nevadi. Ceka nas to ted a hned po holce ma byt kluk predskolak.
@iiiv u nás to v červnu ještě pořádně nevěděli a ředitelka tvrdila, že omluvné listy nebudou
. Byl rodičák, tam se na to ptali a akorát máme omlouvat.
Asi se ptát nebudu a seženu si potvrzení od doktorky. Na operaci mladší musí a kdyby se to zase odkládalo, tak by mě šmejklo. Loni mu hned první týden přinesl zápal plic, tak bych nerada, aby to letos dopadlo stejně.
@Kelsey na webu žádné informace nejsou. Tam jsem pátrala jako první.
@Kelsey Ne to ne, ale holka je podzimní, nicméněuvažujeme o tom, že pokud dostane doporučení, tak půjde „předčasně“ a takže z hlediska zákona možná předškolák vůbec nebude. Mě to vadí z principu, jinak jsou tam naše děti snad ty s nejpoctivější docházkou, ale když chci jet na výlet, tak chci jet v týdnu, využít toho, že ještě nejsou ve škole.
Ještě jsem to podrobně nezkoumala, ale teď mě tak napadá, nevíte někdo jestli je určený i počet hodin? Můžu ho vzít po obědě? ![]()
@IvaX píše:
Ještě jsem to podrobně nezkoumala, ale teď mě tak napadá, nevíte někdo jestli je určený i počet hodin? Můžu ho vzít po obědě?
Taky jsem vcera nad tim premyslela.
Hned pristi tyden se zeptam
U nas je to jasne, ze mi budou chodit do tri. (Mam pracovat od 8-13:30-14h.). Ale kdyby byl tatka doma.
My mame prvnaky ve skole do obeda, tak proc by i skolkari nemohli, chodit pouze do obeda?
![]()
@IvaX píše:
Ještě jsem to podrobně nezkoumala, ale teď mě tak napadá, nevíte někdo jestli je určený i počet hodin? Můžu ho vzít po obědě?
Hodiny určené jsou. Minimálně musí být ve školce 4 hodiny denně, tj. třeba od 8 do 12.
Já zas čekám, kdy nás začne nahánět sociálka, že se dcera nedostavila k zápisu, i když ona už dva roky chodí do školky o 70 km jinde.
@Annci diky za odpověď, tak ještě že stačí ty 4 hodiny. Jinak by to bylo blbé vzít dceru po obědě a staršího tam muset nechat.
@IvaX píše:
ano, je stanovená docházka minimálně na 4 hodiny, takže do oběda.