Předškolní docházka do MŠ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.1.15 15:01

Předškolní docházka do MŠ

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je poslední rok MŠ, tedy předškolní docházka povinný. Myslím v tom smyslu, že je nutné omlouvání jako ze školy, potvrzení lékaře, když dítě nepřijde apod. Nebo je ta docházka „liberálnější“ než ve škole. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
18.1.15 15:02

Není povinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
18.1.15 15:03

Ne, žádné omluvenky nutné nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.15 15:04

Nic není povinné, omluvenky netřeba, jen odhlašovat včas stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Není povinný vůbec. Dítě nemusí navštěvovat školku. Povinných je jen 9 let na ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
69235

Není povinný, většinou mají v osnovách, že neomluvená dlouhodobá nepřítomnost vede k vyloučení, ale nemusíš mít omluvenky, nic. jen zavoláš, žekněš, že 14 dnů nepřijdete a hotovo. Určitě nemusíš omlouvat nepřítomnost neschopenkou a dokonce nemusítě chodit každý den, nemusíte nic. Nemá to s povinností nic. Když tam dva měsíce nepůjde, nic se neděje, Jen řekneš, že dva měsíce nedorazí a je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

Spadova skolka ma povinnost prijmout predskolaka, jinak nic. Omluvenky jeste opravdu nosit nemusi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
18.1.15 15:07

Školka povinná není.

Nicméně je-li už dítě přijato, pak neomluvená nepřítomnost může být důvodem k vyloučení.

Žádná razítka ani nic podobného samozřejmě nejsou potřeba, stačí normální telefonická omluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.15 15:25
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli je poslední rok MŠ, tedy předškolní docházka povinný. Myslím v tom smyslu, že je nutné omlouvání jako ze školy, potvrzení lékaře, když dítě nepřijde apod. Nebo je ta docházka „liberálnější“ než ve škole. Díky.

ještě je třeba zvážit to, zda tam dítko vůbec dávat - aby zbytečně nezabíralo místo někomu, kdo o školku stojí :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
18.1.15 15:54

Nerozumím. Školka je povinna dítě zapsat, pokud se přihlásí, ale rodič není povinen dítě vůbec k zápisu dát. Povinná je až škola.

Jinak pokud jde o docházku, stačí dítě omluvit, že nepřijde - doporučila bych ale promyslet, jak často to dělat. Chápu, že když třeba jedete na 14 dnů k moři, tak se dítě omluví, ale pokud by tam mělo víc nebýt než být, tak mu to neprospěje ani ve vztahu ke kolektivu (nezapadne), tak i k vzdělání (děti se učí básničky, písničky, opakují si je atd., a opakovaně chybějící pak nestíhá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.17 14:17

Mám otázku asi hlavně pro učitelky v MŠ. Syn je předškolák, takže má povinnou docházku. Na konci září jde mladší dítě na operaci, kterou už má po několikáté odloženou kvůli nemocem. Napadlo mě, že bych nechala staršího doma, aby mu něco nepřinesl. Myslíte, že to je možné? Samozřejmě se budu ptát ve školce, ale musela bych je poslat k babičce, tak bych už potřebovala vědět, co asi tak čekat.

• Citovat
  • Upravit
74219
26.8.17 14:22

Budes muset zadat u reditelky omluvenku.
Vis, jak kdyz deti maji ve skole jet na hory atd.tak se pisemne zada reditela ten schvaluje.
Domluv se fakt u te reditelky co ti rekne :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.17 14:31
@Kelsey píše:
Budes muset zadat u reditelky omluvenku.
Vis, jak kdyz deti maji ve skole jet na hory atd.tak se pisemne zada reditela ten schvaluje.
Domluv se fakt u te reditelky co ti rekne :kytka:.

Tak ve škole je to něco jiného. Ve školce není omluvný list.
Tak si asi skočím k naší doktorce a poprosím jí, aby mi něco pro něj napsala.

• Citovat
  • Upravit
74219
26.8.17 14:57

Mozna se zkus podivat na web te Vasi skolky, jestli uz tam nejsou nejake info. A pripadne nejaky ten omluvny formular.
Ze v nasi skolce uc. rikala, ze budou mit omluvny formular.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
26.8.17 15:04

Asi záleží na školce, syn byl minulý rok predskolak a omlouvala jsem ho pořád stejně, jak jsem potřebovala. Žádné extra omluvenky nebyly potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí