Předvelikonoční úklid

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14809
20.4.11 21:22

Předvelikonoční úklid

Tak jsou tady zase Velikonoce a mně tak přišlo na mysl, že jsem opět nedělala žádný extra úklid, jako jsme dělávali doma. Stejně tak před Vánoci.
Například nemám umytá okna a zkrátka si je vyčistím, až na to budu mít čas. Uklízím průběžně a tzv. velké jarní či předvánoční úklidy si pamatuji jenom z dětství - to jsme vždycky myli okna, dveře, uklízeli botník, pastovali podlahu…
Tak jsem se chtěla jen zeptat, jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
20.4.11 21:25

Já gruntuji podle nálady,ale nějaký extra uklid nemá cenu-při dvou dětech,zbytečná práce :lol: Okna jsem teda umyla,ale jen tak zběžně,aby bylo vidět ven :mrgreen: Nejhorší je,že mě popadně gruntovací manie,takže všechno co můžu vysmyčím a pak mě to přejde,takže je bordel ještě větší než předtím a pak to cpu zpět s totální nechutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
20.4.11 21:26

Mám to tak, že svátky nejsou od uklízení :mrgreen: a velikonoce proběhnou i se špinavými okny… to já tedy bojkotuju i velikonoce jako takové, takže pro mě to bude jen prodloužený víkend, i když při práci z domova vlastně moc nepocítím ani to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
20.4.11 21:30

Ahoj, taky jsem se právě nad tím zamýšlela, že nijak nedivočím s uklízením. Dělám to průběžně. Okna jsem myla, když po zimě konečně začalo být pěkně a nedalo se přes ně koukat, asi před měsícem a půl? Při dětech se uklízí pořád. A když mám víc času a „chuť“, tak se do toho pustím kdykoliv.
Ale takové ty nárazovky, jako byly dřív…neeee.Sobotní dopolední úklid jsem však zavedla, a to kvůli dcer (11 a skoro 10), aby si nezvykly, že se doma všechno udělá „samo“. A že tady není žádný hotel. :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
20.4.11 21:36

Na úklid pěkně zvesela kašlu, balím rodinku a psa a vyrážíme na chajdu....... :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4417
20.4.11 21:36

taky nemám uklizeno, v sobotu proběhne normální úklid - otřít prach, vyluxovat,
okno je umyté pouze jedno ze čtyř, na víc není čas :nevim:
nebude ani žádná výzdoba - roční dcerka dosáhne skoro všude, takže žádné ošatky s vajíčky … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.4.11 21:37
mom.kri píše:
taky nemám uklizeno, v sobotu proběhne normální úklid - otřít prach, vyluxovat,
okno je umyté pouze jedno ze čtyř, na víc není čas :nevim:
nebude ani žádná výzdoba - roční dcerka dosáhne skoro všude, takže žádné ošatky s vajíčky … :lol:

U nás to bude podobné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
20.4.11 21:38

Jen doplním,že raději užiju pěkné počasí na kole,než píglování doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
20.4.11 21:45

Já jsem v podstatě byla k většímu úklidu přinucena asi před měsícem, kdfy šel manžel vymetat komín, já byla v koupelně a dcerka otevřela bez našeho vědomí kamna. Takže jsem vytírala všechny skříně atd. Kdo nezažil, nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.4.11 21:47

Já si teda ty okna umyla, i záclony oprala, ale daloby se říct, že to dělám před svátkama pravidelně mezi tím ne, takže jakobych si plánovala jinou podinnou činnost - jako každý týden vytřu koupelnu v pátek :mrgreen:
ALe jinak to taky nehrotím.Nic nepeču, nechystám, půjdem k mamce na oběd a donesem si na druhý den jídlo, takže ani vyvařování, kachna zelí, knedlík :mrgreen:
Máte přichystané balíčky pro děti.. jak to máte doma vy. Dáváte něco vašim dětem a dětem od švagrové atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.4.11 22:20

tak u nás se teď uklízelo a uklízí v rámci příprav příchodu malého mimíska :mrgreen:
jinak teda žádný extra velikonoční úklid nedělám.. :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
20.4.11 22:27

:think: :think: nooo nemám takové velké uklízení! a taky ho jako holka pamatuju.. a ne že by to moje domácnost nepotřebovala.. sakriš a jako sůl! generálku ve skříních… botníku… a takové ty zákoutí - pod vanou.. a těžkým gaučem.. a tak… :think: :roll: :nevim: ale nevím zda se do toho dám! :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
20.4.11 22:54

Že bych se na to nevyprdla velebnosti. Gruntovat kvůli velikonocům či vánocům a podobně. Ve špíně něžijeme, uklízím kdy je potřeba ne že se to „musí“ :roll:
Okna jsme myla naposledy začátkem prosince. Po roce a kus :oops: A od té doby zase nic. Jako už je potřeba, ale když je hezky, jsme venku a v dešti okna mýt nebudu :lol:
Dokud je skrz ně vidět ven… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
20.4.11 23:55

Tak já Velikonoce moc ráda nemám,nejsou na ně hezké vzpomínky. Nějaký extra úklid nebudu dělat. A když je teď hezky, tak není čas. Jsme pořád venku,na zahradě,nebo na dvoře. Okna jsem myla koncem listopadu a nevím vůbec kdy bude zase čas. Moje babička by chtěla,abych je šůrovala i 6krát do roka. Tak to nehrozí :mrgreen: navíc,vždycky když je umyju začne pršet :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.4.11 07:19

Ahoj ,já jsem teda okna z ulice umyla ,ale jelikož jsmr u hlavní neníto už poznat.A velký uklid ,tady nějak se třema nejde.dnes už jsou doma ,prázdninují .Takže jedem s kamaádkou na výlet ,doma by se unudili.Já když uklidím jednu místnost,tak za chvilku tam mohu jít znova :to bych je musela na chvilku nekam zavřít a uklidit aby tu byl chvilku pořádek .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný