Podlahové topení a lino

jjelena
19.4.11 11:53

Podlahové topení a lino

Ahoj holky, je tu někdo, kdo má lino na podlahovém topení? Jasně, že nejlepší je dlažba, tu budeme mít v kuchyni a v obýváku, v ložnici nejspíš vinylovou nebo plovoucí podlahu. Ale do dtěských pokojů plovoučku nechci - kvůli údržbě a vinylová se mi zdá zbytečně drahá na to, aby se tam jezdilo hračkama, občas káply vodovky apod, vždyt to všechny znáte.

Díky moc za odpovědi, ev. další typy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
19.4.11 12:03

My máme v dětským na podlahovým topení plovoučku… myslíš, že je rozdíl mezi údržbou plovoučky a lina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.4.11 12:08

Rozdil v udrzbe neni.A jestli muzu poradit dejte si tam take plovoucku.A to prave z duvodu toho ze v linu ti zustanou ryhy napriklad od zidle apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
19.4.11 12:08

My máme podlahovku v obýváku a máme na tom lino, rozdíl je v tom, že se musí přilepit celý, ne že třeba nalepíš jen kousky, ale pokud je pod linem podlahovka tak se to musí přilepit celý, ale to nijak nevadí, u plovoučky to bych teda asi nedala, bála bych se že se to nějak rozjede nebo něco. My jsme spokojení moc, lino krásně hřeje a na údržbu paráda. Jen až budete vybírat do pokojů tak řekněte, že pod tím chcete mít podlahovku, asi vám něco doporučí. Jinak já jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
19.4.11 12:12

No a nám třeba plovoučku do novýho nedoporučovali a už vím proč a kdo si ji dal do novýho tak jsou hodně nespokojení, nový dům se roztahuje a dýchá a tím pádem mají postupem času mezery a zapadá tam prach a podobně nebo se jim nazvedává, sice malinko, ale už je to znatelný a my máme kvalitní lino v obýváku, musí tam být určitá tloušťka a fakt spokojenost, imitace plovoučky, kdo přijde říká krásná plovoučka a že je měkká, no a až když zkusí rukou zjistí, že je to lino a děcka jezdí na motorkách, autíčkama a podobně a nikde nic ani od židlí, takže já jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.4.11 12:13

Holky, díky.
Plovoučku jsme měli v bytě a upřímně, nijak zvlášt nadšený jsme z ní nebyli. V obýváku a ložnici to bylo o.k., super, ale v dětským pokoji hrůza, cokoliv se vylilo, tak to prostě mezi spárama vidět bylo a to dětský používání bylo znát. A to nebyla nijak levná a byla položená dobře.

No počítám s tím, že podlaha bude zníčená a není napořád a proto se nám nechce nijak závratně investovat do doby, než děti vyrostou a budou opatrný :think:
No ale zase když se to lino musí lepit celý, tak to taky asi pak s výměnou nebude žádná sláva.

Ach jo :zed:

• Citovat
  • Upravit
jjelena
19.4.11 12:14

Hanoušku,právě že jsemn těch lin viděla už spousty a rozdíl viditelnej není.
Nevíš značku, jakou máte?

• Citovat
  • Upravit
16694
19.4.11 12:29

Mě by tedy u plovoučky vadila i hlučnost. Když něco spadne na lino, není to takový randál, jak když s tím dítě mrskne o plovoučku. U tchánovců trpím, ti mají plovoučku všude :lol: , já bych jí domů nechtěla. Teď máme skoro všude koberce, ale i ty tedy dostávají od dítěte na frak, do podzima bude koberec jen v jedné místnosti, jinak všude lino. A už víme i jaké…mají opravdu krásný výběr.

K tématu…nevím :oops: , podlahové nemáme, ale ráda se přiučím, možná to budeme taky časem dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.4.11 12:31

Kakiko, měli jsme plovoučku 4 roky, mamka jí má cca 10 let, ted se budou taky stěhovat a taky jí už nechtějí. I celkově, co vidím v okolí, tak se od nich celkem ustupuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17368
19.4.11 13:13

Ahoj, právě toto řešíme, zatím jsme ale u projektu :palec: , nicméně i toto je už potřeba rozebrat. My chceme do celého domu jen lino, plus nějaký menší kobereček. A stejně i tak podlahovku všude. Takže pod lino je podlahovka ok. Plovoučku nechceme, koho znám, tak na ni akorát nadává. Já ji měla chvíli, jenže mi vytekla pračka a bylo po plovoučce. Kachličky bych taky už nechtěla. Ty máme teď a trpíme. Jsou studené, asi mi pomohly i k revma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
19.4.11 13:28

Značku nevím, zkusím se zeptat manžela. A s tou výměnou, ení to nic hroznýho, strhne se to a potom se tam musí udělat stěrka kde se to třeba odlomí, ale jinak prý žádný problém. My jsme si do obýváku nechali dát jedno z těch dražších ne nejdražších, ale takový ten lepší průměr, protože v obýváku jsme teď většinu času i když mají děti pokojíček, tak protě jsou v obýváku, v pokojíčku mají koberec, když jsou teď malý, aby se mohli válet po zemi a tak, podlahovku v pokojíčku nemáme ale až se dodělá koberec jdeme do lina, je fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
19.4.11 13:29

Nemám zkušenost s podlahovým topením, ale s plovoučkou i linem ano. V bývalém bytě jsme měli plovoučku a byla jsem nešťastná. Je studená, každý den jsem musela vysávat chuchvalce, které se dělají, co vím, každému, kdo má plovoučku a dokonce se nám někde rozjela.
Nyní bydlíme v domě, kde jsme si nechali dát do dvou pokojů lino, které je v dekoru dřeva (i s reliéfem - nepoznali byste rozdíl) a paráda. Udržuje se stejně jako plovoučka, ale efekt je mnohem lepší. Chuchvalce nejsou, není na něm nic vidět, je teplé a když na něj něco spadne, nerozbije se to hned jak u plovoučky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
19.4.11 13:38

Mám taky jeden dotaz ohledně lina,napřed jsme se pro něj rozhodli,ale přítel teď přišel s tím jestli se do něj nedělají ďolíky od nábytku,jestli by nebyla lepší plovoučka.Lino by bylo nalepené přímo na beton od firmy.Té plovoučky se zase bojím já,stačí něco rozlít a už se to může vzedmout a i hlučnost je prý větší.Už brzy čekáme mimčo a myslím,že i na údržbu je lepší lino,jak začnou příkrmy a dítě bude všechno patlat tak myslím,že to lino je na úklid nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.4.11 13:48

I do kvalitniho lina se delaji duliky.Tchan je toho prikladem.Takze ted bude vytrhavat a davat plovoucku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
19.4.11 13:53

Snecek jsou i lina (PVC) s tvrovou pamětí a vytlačený dolík třeba od židle se ztratí, lino se zas narovná. Nevím teda, jak je to třeba s nohhami od skříní či sedačky, lae to se zas tak často nestěhuje a ta dražší lina by měla zvládnout prý i toto.
Já bych do plovoučky nešla, je to strašně studené. Až bude mimi lozit, bude mít pořád ledové ručičky a je to i tvrdší než lino, takže pády budou též tvrdší. A pokud jde o údržbu, ať mi nikdo neříká, že s plovučkou je to stejné jako s linem :roll:, pokud je to přes celou místnost a nejsou to lepené kousky, což je také varianta. Špína ve spárách půjde vždycky víc vidět, než když se lino v kuse setře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný