Budování nového obýváku

723
18.4.11 11:29

Budování nového obýváku

Chceme předělávat obývák, místo koberce bude PVC Novilon Viva a k tomu vybíráme vhodnou menší obývací stěnu, sedačku a jakou barvou vymalovat. Máte nějaké tipy? Nám se nejvíce líbí tahle stěna, líbí se vám v kombinaci s novou podlahou? Sedačku bychom chtěli rohovou - oproti obrázku tmavě hnědo-černou a roh doprava. Také řešíme barvu zdi - nejvíc se přikláníme k nějaké oranžové, spíš světlejší, když bude nábytek tmavší. Všechny, kdo máte estetického ducha a baví vás zařizování bytečku sem a posílejte tipy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
723
18.4.11 11:30

Obývací stěna

Příspěvek upraven 18.04.11 v 11:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 11:31

Sedací souprava - stejná, jen barva tmavě hnědo-černá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.4.11 11:48
Mě by tam nejvíc seděla tahle http://www.vzornik.info/…malex-bonus/ ta meruňková :) A jinak ta pohovka je úžasná :)
Tallulah píše:
Chceme předělávat obývák, místo koberce bude PVC Novilon Viva a k tomu vybíráme vhodnou menší obývací stěnu, sedačku a jakou barvou vymalovat. Máte nějaké tipy? Nám se nejvíce líbí tahle stěna, líbí se vám v kombinaci s novou podlahou? Sedačku bychom chtěli rohovou - oproti obrázku tmavě hnědo-černou a roh doprava. Také řešíme barvu zdi - nejvíc se přikláníme k nějaké oranžové, spíš světlejší, když bude nábytek tmavší. Všechny, kdo máte estetického ducha a baví vás zařizování bytečku sem a posílejte tipy :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 11:54

Laskecko,děkuju za tip :mrgreen:
jj,z té sedačky jsem nadšená, je tam i uložnej prostor je rozkládací a celkově je dost velká a pohodlná. A na tmavá, co jsem na prodejně viděli, je lepší než ta modrá a ty ornamenty (květy) jsou tam také vidět, i když né tak výrazně jako u té modré..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.4.11 12:08

Ta stěna je ořech?ten máme taky,je krásnej :mrgreen:

Já bych nedávala jednu barvu na všechny zdi,ale vybrala bych jednu(bud za stěnou nebo spíš za sedačkou)a udělala jí hodně výraznou,třeba červenou-ta by k té tmavě hnědé mohla být dobrá.
Ale záleží jaké máte doplnky a ostatní nábytek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 12:16

Pate, u té obývací stěny právě nevím, v eshopech po netu je uváděna různě (a přitom stále stejná fotka) - někde jako ořech světlý, jinde walnus (to je co?) a tam, kde je to v eshopu nejlevnější a odkud chceme brát i sedačku je označení jako švestka wallis (je to i kamennej obchod, odkud to vezmeme). Tak jak se v tom vyznat :roll: :-P
Doplňky a ostatní nábytek zatím nemáme, takže se to bude dokupovat dodatečně, dle financí, spíš se přikláníme k jedné barvě, ale ničemu se nebráníme :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 12:17

..a víceméně už tam toho moc pořizovat nebudeme, zatím jen počítačový stolek (aby to barevně sedělo se stěnou a konf.stolkem) a pak budoucna ještě nějakou podobnou komodu + sklápěcí postel, máme byt 2+1. Naši ložnici pak přenecháme budoucím dětem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
18.4.11 12:28

Tallulah…prosím,odkud je ta sedačka???je super…
A barvy na zed??
Bud pak můžeš doladit tapetou přes jednu stěnu,nebo
těma samolepícíma dekoracema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 12:37

Petro, je z náchodské prodejny http://www.nabytek-polo.cz/, jinde jsem ji neobjevila.
A barvu musíme řešit už teď, před nastěhováním nového nábytku, neb jsme tam strhali tapety a bude se muset dávat nová malba, tak jsem se právě taky přikláněla k nějaké světle oranžové, když stěna a sedačka bude tmavší, naopak podlaha zase světlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.4.11 13:02

Mě se moc nepozdává barva pvc s odstínem nábytku..
Na obrázku je podlaha k té stěně světlejší ( spíše studenější odstín , kdyžto vy jste si vybraly teplé dřevo ) - neladí mi to..
Navíc pvc i nábytek jsou jakoby imitace dřeva s rozdílným vzorem ( prkýnka, proužky..) - na mě je to moc..
Vymalovala bych světle ( merunková, béžová, šedá..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
18.4.11 13:05

Lizbeth, PVC je už daný, neměnný, ale nad obývací stěnou ještě přemýšlíme, nic objednaného nemáme, tak prosím poraď, přidej nějakej obrázek, tvůj tip, co by se k tomu PVC hodilo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
18.4.11 13:07

Ještě záleží na tom, jaké máte dveře, ty by se měly sladit s nábytkem. Řeším podobné problémy :lol:
Nicméně souhlasím s Lizbeth, k tomuto PVC bych volila stěnu míň nápadnou, spíše jednobarevnou, klidně odstín dřeva, ale bez vzoru :think:

• Citovat
  • Upravit
723
18.4.11 13:12

madi, dveře zatím jsou staré (bílé), ty se měnit budou až jako úplně poslední, podle toho co na ně zbyde, takže ty se budou přizpůsobovat už zařízenému obýváku.
Přiznám se, že si přesně nedokážu představit, jak ta hotová podlaha bude vypadat, něco jiného je ukázka vzorku a pak reálu v bytě, ale nemám představu ani té jednobarevné stěny - poradíte? A chtělo by to něco častého, kde by se do budoucna dalo přikoupit nějaké komody nebo jak jsem psala sklápěcí postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.4.11 13:15
Tallulah píše:
Chceme předělávat obývák, místo koberce bude PVC Novilon Viva a k tomu vybíráme vhodnou menší obývací stěnu, sedačku a jakou barvou vymalovat. Máte nějaké tipy? Nám se nejvíce líbí tahle stěna, líbí se vám v kombinaci s novou podlahou? Sedačku bychom chtěli rohovou - oproti obrázku tmavě hnědo-černou a roh doprava. Také řešíme barvu zdi - nejvíc se přikláníme k nějaké oranžové, spíš světlejší, když bude nábytek tmavší. Všechny, kdo máte estetického ducha a baví vás zařizování bytečku sem a posílejte tipy :palec:

Mě se líbí spíš světlejší nábytek ( snese výraznou podlahu i dekorace, navíc na něm není vidět tolik prach)..
Ilustračně toto:
 http://www.brno-nabytek.cz/…ava-2-alpha/

nebo toto světlé provedení
http://www.brno-nabytek.cz/nabytek-doors/?p=4

nebo dost jednoduchý obyč:
http://www.brno-nabytek.cz/…tek-tip-top/

A tohle by k tomu také šlo:
http://www.brno-nabytek.cz/…rano-jitona/

Ale je to vážně od vkusu.Nikdy bych nikomu nic nenutila..člověk si svůj domov buduje podle svých pocitů.. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný