Předvolání k soudu - rada

3
1.9.15 18:52

předvolání k soudu - rada

:cert: :cert: :cert: Dobrý den ženy, chtěla bych se Vás zeptat na názor, byla jsem předvolána k soudu který se koná 300 km kd mého bydliště, zároven bych chtěla říct že mám měsíční miminko, v den konání soudu mu budou necelé dva měsíce. Je to dobrý duvod na omluvení se u soudu? Myslíte že mě omluví? Jet 300 km s miminkem mi přijde proti lidskému chápání, ještě bych chtěla podotknout že jsem byla dvakrát na výslechu a mají moje dvě výpovedi. Předem děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
1.9.15 18:56

Muzes soud pozadat, aby tvuj vyslech provedl soud, v jehoz obvodu bydlis, do zadosti uved presne ty duvody, ktere jsi napsala… Bezna praxe, nic neobvykleho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
1.9.15 19:40
@Deee23 píše: :cert: :cert: :cert: Dobrý den ženy, chtěla bych se Vás zeptat na názor, byla jsem předvolána k soudu který se koná 300 km kd mého bydliště, zároven bych chtěla říct že mám měsíční miminko, v den konání soudu mu budou necelé dva měsíce. Je to dobrý duvod na omluvení se u soudu? Myslíte že mě omluví? Jet 300 km s miminkem mi přijde proti lidskému chápání, ještě bych chtěla podotknout že jsem byla dvakrát na výslechu a mají moje dvě výpovedi. Předem děkuji za odpovědi

Když to je těžké…oni by tě, pokud by to nebylo nutné, opravdu nevolali. Takže pokud jsi účastníkem řízení, je to naprosto standartní a není potřeba hned " :cert: " Ale k věci - zavolej tam, chtěj přímo toho soudce a s ním už se nějak domluvíš. Buď to o něco odročí (což až tak neřeší tvůj případ) nebo tě vyslechnout u bližšího soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
1.9.15 20:04

Predpokladam, ze predchozi vyslechy bylo mysleno na policii, jedna se tedy o trestni rizeni. Prvne si je treba uvedomit, ze vyslechy provedene v pripravnem rizeni se neopakuji pred soudem a daji se precist pouze v pomerne vyjimecnych pripadech, z cehoz plyne, ze vyslechu se z tebou uvedenych duvodu nevyhnes. Jak jiz bylo shora uvedeno je mozne, aby te vyslechl dozadany soud v miste tveho bydliste, coz se ovsem soudci často nebude chtit realizovat, anzto s tim ma o neco vic prace (me by se napr. nechtelo ;) no a nebo ti stanovy jiny termin a za tim ucelem odroci. Ze by ti rovnou dal poradkovou pokutu je nadeje velice mala, rekneme limitne se blizici nule - to by se musel hooodne spatne vyspat. Rada tedy je opravdu se obratit na soudce a zazadat o vyslech dozadanym soudem, pripadne pokud nebude souhlasit, tak alespon o odroceni jednani na prihodnejsi dobu. Pokud bude obzvlaste neprijemny tak proste zatnout zuby a dojet. Cesta a pripadny usly zisk ci mzda ti bude proplacena. Nicmene cesta pouze hromadnou dopravou pokud ti vyslovne nepovoli auto. Ohledne one pisemnosti bych zas nebyla tak paranoidni, ac jsou mezi nami ruzni mizerove tak dohadovani se se svedky o tom, co jim bylo receno po telefonu je asi pod dustojnost kazdeho soudce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.9.15 20:09

Jde mi o to že mám miminko a musela bych přes celou čr vlakem a to mi přijde nenormální kor s miminkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
1.9.15 20:18

@Deee23 byla jsem předvolana k soudu jako svědek. Hned jsem napsala k rukám soudce. Popsala důvody proč se nemůžu dostavit. Napsala jsem svědectví, to pak bylo přečteno u soudu.Tak takhle nějak se to dá řešit. Vše jsem samozřejmě poslala doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
1.9.15 20:28

Nechci zde srazet nektere prispevky, nicmene pokud se jedna skutecne o trestni rizeni, tak postup uvadeny Annou766 prosim nepraktikuj, zcela jiste uplatnitelny neni - jak jiz jsem psala, vypoved muze byt v trestu ctena pouze v par vyjimecnych pripadech a ten tvuj to zcela jiste neni. Navic i pak je to na rozhodnuti soudce a pokud te predvolal, tak nikoliv proto, aby te sikanoval kdyz by tvou vypoved stacilo precist, ale proto, ze trestni rad tento postup uklada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
1.9.15 20:29
@Anna766 píše:
@Deee23 byla jsem předvolana k soudu jako svědek. Hned jsem napsala k rukám soudce. Popsala důvody proč se nemůžu dostavit. Napsala jsem svědectví, to pak bylo přečteno u soudu.Tak takhle nějak se to dá řešit. Vše jsem samozřejmě poslala doporučeně.

Takhle se to řešit jistě dá, ale pouze v některých případech. Ve většině případů je to svědectví ale nezbytné s osobní účastí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
1.9.15 20:30
@Deee23 píše:
Jde mi o to že mám miminko a musela bych přes celou čr vlakem a to mi přijde nenormální kor s miminkem

Tak „nenormální“ toť otázka - pokud máš dosvědčit nějaký trestný čin, tak je to opravdu „normální“, protože tě musí slyšet naživo, mají právo klást otázky, přeci jen jde tak „o budoucnost nějakého člověka“. napiš víc, čeho přesně se to svědectví týká, ať můžeme poradit odborněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
1.9.15 20:33
@Anna766 píše:

A to se jednalo o trestní věc?? neb zakladatelka píše o výslechu, takže v jejím případě půjde o trestní řízení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
@Anna766 píše:

A to se jednalo o trestní věc?? neb zakladatelka píše o výslechu, takže v jejím případě půjde o trestní řízení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
@Keyllah píše:
Takhle se to řešit jistě dá, ale pouze v některých případech. Ve většině případů je to svědectví ale nezbytné s osobní účastí.

To nepopírám.Zakl.si to musí, ty možné varianty, zjistit přímo u soudu.Ne tady. Psala jsem to tak, jak to proběhlo u mě. Žádný postih jsem za to neměla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.9.15 20:36

S miminkem ve vlaku je to pohoda - drncá to, takže takovýhle prcek to nejspíš celé prospí.
Jela jsem (sice trochu starší, ale pořád plně kojené) s miminem vlakem i skoro 400km, fakt v klídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí