Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahojky maminy, potřebuju radu, snad to napíši srozumitelně. S manželem jsme žádáme o rozvod dohodou. Nejprve jsme sepsali dohodu o dětech, kde jsme uvedli, že o děti zůstanou v mé péči a dohodli se na výši alimentů, oba jsme podepsali. Je to cca 14 dní a dnes mi přišlo předvolání, že se mám v srpnu dostavit k jednání, vzít si s sebou platový výměr a tak. Na tomto jednání má být přítomen i otec? Mám to trochu složité v tom, že manžel má TP na úřadě Prahy 9 a momentálně si nemá jak vyzvedávat poštu, nevím tedy, jestli u tohoto jednání má být přítomen i otec nebo jen matka.
Přítomnost obou rodičů je důležitá. Jen tam před soudem potvrdíte souhlas s dohodou. A mělo by to být bez problémů odsouhlaseno. Ještě nám tu dohodu u soudu potvrdila paní z OSPODu. Vzdali jsme se odvolání a pak přišel rozsudek.
@Marketafo určitě oba rodiče
ale jestli jste dohodnuti, je to formalita a s dohodou musíte souhlasit i před soudem, který Vám ji musí schválit ![]()
@Marketafo píše:
Ahojky maminy, potřebuju radu, snad to napíši srozumitelně. S manželem jsme žádáme o rozvod dohodou. Nejprve jsme sepsali dohodu o dětech, kde jsme uvedli, že o děti zůstanou v mé péči a dohodli se na výši alimentů, oba jsme podepsali. Je to cca 14 dní a dnes mi přišlo předvolání, že se mám v srpnu dostavit k jednání, vzít si s sebou platový výměr a tak. Na tomto jednání má být přítomen i otec? Mám to trochu složité v tom, že manžel má TP na úřadě Prahy 9 a momentálně si nemá jak vyzvedávat poštu, nevím tedy, jestli u tohoto jednání má být přítomen i otec nebo jen matka.
Určitě tam musí být i otec. Zkus se s ním nějak domluvit, ať si to vyzvedne ![]()
@Marketafo píše:
Ať se podívá na stránky úřadu Prahy 9 na úřední desku a na stránky soudu, který předvolání poslal a tam by mě najít, zda tam má nějakou poštu.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 15:56
No, ono se to předpokládám vrátí, protože on si zásilku nevyzvedne, asi budu muset na ten soud napsat.