Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Myslím si, že ten psycholog je nejlepší řešení. Jestli něco dítěti někdy bude, tak to bude mít vlivem, že ty ho přehnaně kontroluješ, měříš, stresuješ. Pro dobro všech! Jdi a najdi si psychologa. Než budeš mít doma stejně vystrašeného, úzkostného člověka. Lehko to na dítě přeneseš. A bude tady další Heduš. Ve velkém i malém provedení. To fakt nechceš.
Můžeš zajít má kardio pro klid duše. Já synovi měřím denně tep kvůli arytmii. Doktor říká, že mu to nemá jet v klidu nad 150.
A když tedy takto blbneš, byla jsi na dětském se svým podezřením?
Tam tě vyvedou z tvého pocitu a pak můžeš rovnou k tomu psychologovi.
U 4 letého dítěte už by dávno vyloučili srdeční vadu a že by srdíčko nebo něco začalo být špatné takto najednou, je blbost. I různé povirové změny, jsou častější u dospělých než dětí.
Přestaň ji měřit. Akorát ji přivádíš do stavu, že si vsugeruje, že jí něco je.
Jsem podobny pripad. Mozna je to tim, ze jsem dite mela a bylo mi uz ores 30 a take mam hen jedno dite. Mne zas reklo, ze mu srdicko preskakuje, zacla jsem ppslouchat a nepravidelnosti. Pak se to uklidnilo. Objednala jsem vysetreni n ekg plus echo, vse v poradku a jestemi rekli, ze v noci dite vubec nemam kontrolovat stran pulzu, ze tam jsou velke odchylky oproti dospělému. Po pul rice jesre jedna kotrola, to si delaji automaticky. Pry jak deti rostou, roste i to srdicko a mohou pocitovat extrasystoly, ktere hodne lidi nepocituje. Ale i tak se vsimam vsech vykyvuch treba jinych, kdyz je teplota treba delsi dpbu nez normalne, tak jsem uplne vyrizena apod.
@Micilin a kolik je synovi, smím se zeptat?
@alisekR nebyla, ale určitě zajdu. Já ji to dám jen na prst pro kontrolu a nikdy nějak nekomentuju nic, takže si nemyslím, že by si měla myslet, že jí něco je.
@veria ❤️ ❤️
@Lily-of-the-valley to mě moc neuklidnilo, když tam píšou, že děti 3-4 roky mají mít při cvičení tepovou frekvenci okolo 137 tepů a dcera má těch 130 občas i při klidovém režimu v sedě..
@Anonymní píše: Více
Jsem ti asi hodila jiný odkaz než jsem chtela, jinde píšou ze do 190 to je normální, pokud se dítěti netoci hlava nebo mu není jinak špatně.
Jinak zeptat se praktika je to nejjednodušší řešení. Třeba navrhne ekg, aby se vyloučila nějaká arytmie, pro jistotu. Spis bych tusila odpověď ve smyslu, ze každé dítě je individuální a záleží také na kondici.
Zdravím,
nedávno jsem začala mít přehnaný strach o dítě. Vždycky jsem měla strach, ale teď je to extrém.
Nedávno mě moje 4 letá dcera objala a cítila jsem, že jí bije rychle srdíčko. Doma mám oximetr (snímač srdečního tepu na prst). Dceru jsem posadila a naměřilo jí to tep něco přes 170 a to už ve chvíli kdy seděla. Od té doby ji neustále kontroluju. Jsem z toho strašně špatná a není mi vůbec dobře.
Pořád si říkám, že je zdravá, jelikož se nezadychava, nestěžuje si, je aktivní, není ospalá. Prostě vypadá dobře. Jen mě strašně děsí ten tep. Vím, že děti mají rychlejší tepovou frekvenci.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo nepozoruje svoje děti a nemá přehled zrovna o tepu. Abych to mohla s někým porovnat a snažit se uklidnit.
Dcera má tep ve spánku 80-100 občas i pod 80. Když sedí a je v klidu tak má 110-130 cca (nejvíc okolo 120). Když si hraje, tak jsem jí neměřila. Jen tehdy, jak jsem zmínila nahoře a to vyšlo cca 170. Spíš se jí bojím měřit při aktivitě, jelikož se bojím výsledku.
Na internetu jsem nikde nenašla tabulky, kde by byly hodnoty při chůzi, zátěži, jízdě na kole a tak. Všude jsou jen hodnoty v klidovém režimu u dětí.
Jestli to je normální tak se moc omlouvám, ale jsem z toho fakt strašně špatná. Prosím nebuďte zlí. Už jsem přemýšlela i o návštěvě psychologa, jelikož se kvůli tomu necítím vůbec dobře… prosím nebuďte zlí