Preindukce zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
748
15.6.14 11:07

@Krkael no uvidime :) pokud budu mit pristup k pc tak urcite napisu… taky si rikam ze hodne zalezi na tom jak se clovek citi a jak je pripraveny :) @elanaa tak nam hrozil cisar uz minuly tyden kvuli spatnym ozvam a vysokemu tlaku takze jsem zvedava co vymysli tentokrat… chtela bych rodit prirozene ale pokud male zacnou zas padat ozvy nebudu proti cisari i kdyz si nedokazu predstavit ze by me dlouho nechali cekat a pak jen s pohodlnosti vite co udelame cisare…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.6.14 11:34

@Chrupka20 Ahoj bude to dobrý uvidíš..hlavně si nepřipouštěj problémy a nepřemýšlej co vše se může stát. Mě vyvolávali obě dcerky a oba porody byli každej jinej. U první v 8 tableta pak ve 12 to už začalo bolet ale nijak stašlivě..pak se stupnovali ale dalo se to rozdýchávat ve sprše na balonu já hodně myslela na dcerku a představovala si dělohu jak se rozevírá jako květ :lol: Epidural jsem nechtěla taky jsem proti a malá byla ve 20:30 na světě.

U druhé dcerky taky ráno v 8 tableta pak ještě nějaká..to už mě dost bolelo. Nakonec se rozhodli prasknout vodu a to byl teprve šupec a nastalo pro mě peklo. Ty bolesti se s prvním nedali srovnat..já řvala bolestí ale zase rychlovka asi v 11H to začalo a ve 14:15 byla malá na světě. Epidural jsem opravdu chtěla ale bylo na něj už pozdě.

Já se taky bála císaře ale nakonec to dobře dopadlo ani mě moc nešili. Držím pěsti až vše dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 11:48

@Agli dekuji :) me taky desi ze vsechny vas prijmaly rano a me az na 11 :( mam strach ze se to do vecera nerozjede pak to budou zastavovat a pak zas rano rozjizdet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
15.6.14 11:54

@Chrupka20 fakt se toho neboj…kdy Tě přijímají je úplně fuk, protože ten první den tam obvykle! (záleží samozřejmě na zvyklostech nemocnice, ale bývá to tak) jen ležíš a čumíš do blba, sestry chodí poslouchat srdíčko, natáčí se monitory a první Prostin se zavádí na noc, ráno se pak kontroluje, jestli to něco udělalo. Ono záleží prostě na tom miminu, to je málo platný, když vven nechce, tak ho ani deset Prostinů nevyžene :nevim: My jsme začínaly preindukci ten večer 3. Výsledek takový, že já teda nic, tři večery po sobě Prostin, ani se to nehlo, 4. den plánovaný císař. Spolupacientka A) celou noc kontrakce, celý den kontrakce, 3. den porodila přirozeně, té to pomohlo. Spolupacientka B) v noci nic, ve dne nic, stále nic v noci na čtvrtý den kontrakce a rozjel se porod (ještě jsem ji viděla už v dost rozjetém procesu když jsem čekala na přípravu k císaři), ale bohužel se to pak zaseklo (malý jí nedorotoval) a nakonec ji řízli hned po mě. Za to ale Prostin nemohl, dítě bylo fakt veliké, měl hodně přes 4kg. Takže ze 3 preindukcí se to 2 rozjelo slušně tak neboj, taky Ti to jistě zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
15.6.14 11:57

@Chrupka20 Já v porodnici vždy ležela den předem..u prví kvůli cukrovce, dělali mě nějakej zátěžovej test. Kapačkou oxitocin a měřili mě stahy. A u druhé zase kvůli preeklampsii to jsem 24h čůrala do lavorku :lol:

Třeba ti taky chtějí udělat nějaký testy..ale to ti měli říct. Já podruhé vůbec nešla rodit..jedna dr mě říkala jen sebereme moč a jdete domů..bylo to 10dnů před porodem. A pak si mě tam nechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 12:01

Me ten Dr. rekl ze si mam vzit veci a partnera pokud chce k porodu sebou tak doufam ze uz zitra mi daj nejakou tu tabletku protoze to mame kus cesty a kdyby mel chlap jeden den me odvezt a pak treba hned rano zas dojet tak je to zbytecne navic vim ze v te nemocnici maj naval tak snad to nebudou prodluzovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
15.6.14 12:05

@Chrupka20 uvidíš…důležitý je si uvědomit, že preindukce NENÍ indukce. Predindukce prostaglandinovou tabletou má jen připravit děložní hrdlo, změkčit ho a aby začalo dozrávat, teprve potom se může přistoupit třeba k oxytocinové kapačce, což už je samotná indukce porodních stahů. Takže ono to tak rychle opravdu zas nepůjde, to, co se chce po té tabletě, se přirozeně v těle někdy děje už několik týdnů před porodem. Ale samozřejmě pokud už je tělo (a hlavně miminko) připravené, tak to pak můžou být jen hodiny. Jen zkrátka dopředu to nikdo neví a asi se nedá až tak počítat s tím, že ráno v osm člověk nastoupí a večer v osm už posílá šťastné esemesky ze sálu. Kor když je to poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 12:10

@elanaa no ted se na me nikdo tyden nedival tak treba se to nekam pohlo a bude jen indukce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31386
15.6.14 12:25

@Chrupka20 no tak vida, aspoň naděje. Jako jo, ony tyhle nálezy se někdy změní z hodiny na hodinu, takže doufám, že na tyhle čárymáry ani nebude muset dojít :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
15.6.14 12:26

Tak ja dostala prvni tabletu v nedeli vecer, dalsi v pondeli rano, stale se nic nedelo, v pondeli vecer dalsi, zacly bolesti, ale k porodu to nebylo, neco mi pichli, ze pry se porod bud rozjede nebo se vyspim, no vyspala jsem se :D. Rano chci vstat z postele, prdla voda, to bylo pul osmi, celkem neprijemny bolesti od zacatku, kolem poledne uz to byl zahul, ptam se PA po epiduralu a na jak dlouho to vidi, rekla, ze tak ve tri by mohlo byt hotovo, nacez jsem rekla, ze ty tri hodky uz to vydrzim.No a mala se vyloupla ve 14.30..sita jsem byla dost, ale jeste s roztazenyma nahama jsem si rekla, ze porod klidne znova. Cekala jsem to mnohem horsi, nez to nakonec bylo..Kolikrat si rikam, ze bych radeji rodila, nez sla k zubari :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 12:27

@elanaa prave ze se to muze zmenit a porad si rikam tyden me nikdo nevidel tak snad se to pohlo a bude to jen indukce.. to ze je psana preindukce jeste neznamena ze ji budu muset mit :) snad, doufam :D navic porad ma cas do zitrka do 11 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 12:29

@Eemii jak ja vam vsem zavidim ze to mate uz za sebou :D i kdyz u tebe to taky dlouho trvalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
15.6.14 20:08

No dlouho, nez jsem zacala reagovat, ale to bylo bez bolesti, takze pohoda. Samotny porod 7 hod. A pohoda, neboj a uzij si to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí