Preindukce zkušenosti

748
15.6.14 08:38

Preindukce zkusenosti

Ahoj dnes mam TP dle UTZ a zítra dle MS. Díky menším komplikacim mi pan docent napsal do papiru zitra nastup na Preindukci a me by zajimalo jestli s tim má nekterá zkusenost. Zacínam se bat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4622
15.6.14 08:51

@Chrupka20 ahoj, mám preidukci zasebou. Taky jsem se bála nakonec že mě malou vypudili. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 08:52

@scentini jak dlouho to trvalo?? mam strach ze budu rodit i dva dny :( i kdyz sestricka me chlacholila ze pri nejhorsim pujdu a cisare…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
15.6.14 09:12

@Chrupka20 nastupovala jsem v nedělo ráno, v devět mě zavedla doktorka tyčinky. Celej den se nic nedělo až v osm mě začlo být špatně. Celou noc konttakce po 5 min byla jsem ve sprse až do rána. Ráno mě vydal tyčinky dala tabletky a řekla že jsem jen na dva 8o a budem rádi když dneska porodim. Asi za pul hodky šílený bolesti, poprosila jsem o epi, to se mi ulevilo. Do 12 jsem byla na 4. Pokud by malá do 4 odpoledne mevylezla skončila bych na císaři. Nakonec pomohl oxytocin, prasknutí vody a roztahovani
Při kontrakci. Mala vylezla ve 3 odpoledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
15.6.14 09:58

@Chrupka20 i já mám za sebou indukovaný porod. A za mě dobrý. Večer jsme dostala tabletku na přípravu porodních cest. V noci mi praskla voda a malá se narodila za 5 hodin od prvních kontrakcí. byly sice výživné každých 5 minut, ale dobrý. Bohužel jsem nakonec skončila akutní sekcí pro nízké ozvy plodu. Ale už jsem i tlačila, ale malá prostě byla moc velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 10:03

Jee no tak uvidime, kazdopadne dekuji za nazor snad nedojde k cisari… je to divny pocit tak nemam rada doktory a vsechno kolem :-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.6.14 10:35

Já byla taky na preuindukci. Cesty nepřipravený, termín podle UZ 40+0, MS 40+3. Zpětně ani nevím, proč jsem se do toho tak hnala, asi jsem se bála velikosti mimča. V 8 nástup, v 9 jsem dostala čtvrt tabletky do té klenby (?), od půl 12 první MS bolístky. Ve 12 vyšetření a já na prst a půl. Pak jsem ještě dostala oběd, kolem půl 1 to začalo bejt už trochu intenzivnější, ale jak často jsem měla kontrakce si moc nepamatuju. Bolelo to v kuse a pak jednou za nějakou tu minutu to zabolelo „víc“, jinak. No pak jsem teda zkusila sprchu, míč a tak, jednou za hodinu mi chodili dávat monitory, na těch kontakrce max. 25… No říkala jsem si, že jestli se rodí přes 100, tak se mám na co těšit, už to fakt boblelo jak čert, vždycky na kontrakci jsem si musela rychle stoupnout a opřít se o přebalovák, to mi pomáhalo víc než cokoli jinýho. Mezi kontrakcema (takže asi na 2, možná 2,5 minuty) jsem si vždycky lehla. Kontrakce trvala jedna 20-30 vteřin, měla jsem přímo před očima hodiny :D No kolem půl čtvrté jsem byla čůrat a cítím tlaky, říkám to chlapovi, jdem zpět na pokoj. Přišla žákyňka, že mi natočí monitor, říkám, že mě to nutí tlačit. Prý mi natočí monitory a pak zavolá PA (byly hrozný fofry). Tak jí to teda říkám znova, že se na mě od těch 12 nikdo nedíval, ať ji zavolá, že mě to nutí. No tak jí zavolala, ta do mě hrábla a vcelku zděšeně povídá, že už rodím. Jen tam ručně cosi udělala (co já vím, možná zbytek toho lemu?), přenastavila mi postel a šlo se na to.

Pokud se ti to nechce číst celý, tak v 10 1/4 tabletky do klenby, prý „na změkčení a přípravu než mi dají další“, od 12 ti mírný bolesti, od asi 13:30 už vcelku bolestivý prodýchávací bolesti, v 16 nutkání tlačit a za půůl hodiny už jsem držela malou v náručí. Za sebe můžu vyvolávanej porod doporučit. Epidurál jsem neměla (nechtěla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
15.6.14 10:39

Ahoj taky jsem se bála..mimčo mělo odhad už přez 4 kila a já prvorodička, tak mně vyvolávali..nastoupila jsem v 8 ráno..v 9 zavedli první tabletu..kontrakce se mi rozeběhli po minutě, ale nic velkého..jenže jsem se vůbec neotvírala, takl mi sestra asi ve 2 odpoledne řekla, že mi když tak dají na noc něco na bolest a ráno zkusí další tabletu..naštěstí mi ve 4 praskla voda, pak nastoupily ty pravé kontrakce, stále po minutě, což bylo na celém asi nejhorší, že to od začátku byla minuta minuta..a malej se narodil ve 22:21..jo a měl 3950g a 53cm nakonec zas takovej cvalík nebyl.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
15.6.14 10:42

@Krkael Týjo závidim..já už bych do vyvolávačky nešla..ale já stejně druhý neplánuju, takže už to je fuk mám to za sebou.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 10:48

@Krkael tak takhle rychle bych to chtela taky :D ja mam prijem na 11 hodin a ta nejistota je hnus… jen doufam ze ziitra budu tu moji holcicku uz drzet v naruci :) epidural taky nechci to radeji entonox jsem hrozny straspitel co se JEHEL boji vic nez cert kříže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.6.14 10:53
@Chrupka20 píše:
@Krkael tak takhle rychle bych to chtela taky :D ja mam prijem na 11 hodin a ta nejistota je hnus… jen doufam ze ziitra budu tu moji holcicku uz drzet v naruci :) epidural taky nechci to radeji entonox jsem hrozny straspitel co se JEHEL boji vic nez cert kříže :D

Tím zas oblbneš dítě, je to vlastně „droga“ :nevim: Já nechtěla v ideálním případě nic, ovšem kdyby to mělo trvat dýl než 10 hodin (ty kontr.), tak asi něco zkusím… Mně teda pomohlo bejt psychicky v pohodě, prostě se na to mimino těšit a věřit si… Pak jsem zjistila, že je to dokonce i jakási metoda, tuším hypnoporod? Teda určitě né celá, ale její část :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.6.14 10:57
@Leniczka23 píše:
@Krkael Týjo závidim..já už bych do vyvolávačky nešla..ale já stejně druhý neplánuju, takže už to je fuk mám to za sebou.. :D

Já druhý taky nechci :lol: Ale rodit bych podruhé šla hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
15.6.14 11:00

@Krkael tak pokud byh to zvladla bez zbytecnych zasahu byka bych na sebe pysna ale uvidime :) jak rikam mam strach.. ale taky se na ni hrozne tesim a porad ji s chlapem premlouvame at jde ven sama :D to u nas je to jednoduche chlap si vysnil velkou rodinu takže v planu je i druhe a treti ale myslim ze po zitrku budu mluvit jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
15.6.14 11:03
@Chrupka20 píše:
@Krkael tak pokud byh to zvladla bez zbytecnych zasahu byka bych na sebe pysna ale uvidime :) jak rikam mam strach.. ale taky se na ni hrozne tesim a porad ji s chlapem premlouvame at jde ven sama :D to u nas je to jednoduche chlap si vysnil velkou rodinu takže v planu je i druhe a treti ale myslim ze po zitrku budu mluvit jinak…

Třeba né… :) Já asi dva dny po porodu říkala, že rodit už nikdy. Šitá jsem byla jenom malinko, hnedka jsem seděla, žádný hormonální výkyvy, šestinedělí úžasný… A asi týden po porodu jsem si říkala, že mít „ji“ zahojenou, rodím znova :mrgreen: Zní to jako klišé, ale zkus se opravdu těšit a nenervovat. A kdyby to nedopadlo, budeš si moct říct, žes udělala to nejlepší, že ses zbytečně nestresovala a tím jsi těm případným „komplikacím“, jako je nepostupující porod aj., nenapomohla… :hug: Pak dej vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31388
15.6.14 11:03

@Chrupka20 preindukci mi dělali u syna v prvním těhotenství a nepodařila se. Ani po třech Prostinech se hrdlo nezměkčilo, natož aby se začalo pootvírat, ale na monitoru jsem začala mít už kontrakce (já sama je pociťovala jen jako tvrdnutí, vůbec ne bolest) a pak už se Prostin dávat nesmí, protože by se mohlo dítě v děloze při jejím stahu udusit, takže mi udělali rovnou císaře. Podruhé mi ji sice nabídli, ale když jsem řekla, že jsem po sekci a proč k ní došlo, tak sami řekli, že jestli chci trápit, tak klidně, ale že pohodlnější pro všechny zúčastněné bude opět císař, souhlasila jsem, takže podruhé na ni nedošlo.

ale obvykle zabere, to zas né že né :D, jen já prostě rodit neumím, jsem jak beton až do samýho konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí