Epidural nad 100kg a rizika

Twitter
13.6.14 12:32

Epidural nad 100kg a rizika

Milé maminky,
na první vyvolávaný porod nemám vůbec hezké vzpomínky. Ukrutné bolesti, skoro jsem to neudýchala. Řekla jsem si, že další dítě už opravdu nikdy nechci. No ale další dítě na cestě, jsem už ve 33tt a uvažuju, jak by se dalo porodu ulevit. Čtu si na internetu o epidurální anestezii. Jenže psali, že se má podávat maminkám jen do 100kg, což já mám 115kg, že pak nemusí být účinný. Je tady maminka, která by byla silná a měla epidual a zabral?
Taky jsem shlédla video zákroku a vypadá to děsivě. Nebolí to do míchy, když se to opíchá tou umrtvovací injekcí? Jde z toho vcelku strach.
A jaké jsou rizika? Kamarádka mi psala dokonce o ochrnutí 8o je zdravotní sestřička na interním odd.
Ale na internetu jsem o ochrnutí naštěstí nic nenašla. Jen o bolestech hlavy.
A poslední co mě zajímá je cena? Kolik to stojí?
Děkuji Vám zkušeným za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5826
13.6.14 12:37

@Twitter já měla císaře v epidurálu. nakonec se to povedlo a jsem za to šťastná, že jsem byla při vědomí, ale co tomu předcházelo. Vůbec se to nedaŕilo nabodnout do správného místa… Nechci tě strašit, ale jen tak, kvůli porodním bolestem bych do toho nešla. I když já mám tedy mnohem víc než 115 kg. :think: Jinak co se týće zabrání, nebo nezabrání, tak žádný problém z tohoto hlediska nebyl. Vůbec nic jsem necítila, ani když mi malou vyndavali, takže v tomto směru pohoda. Ale nabodnout to, bylo hrozné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
13.6.14 12:41

Já jsem šla rodit a měla jsem 114kg, rodila jsem císařem a měla jsem epidural, vše bylo OK. Neslyšela jsem o tom, že by při vyšší váze nefungoval o tom mi anesteziolog nic neříkal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
13.6.14 12:43

@krtek7489 ty jsi to cítila i přes tu umrtvovací injekci? 8o
Víš, kdybys měla takové bolesti jako já, tak by jsi možná o tomhle uvažovala také. Pro mě to bylo opravdu strašné. Už jsem se viděla někde v márnici, opravdu jsem myslela, že tam bolestmi umřu.
Někdo takové bolesti nemá a je pravda, že teď to i pro mě nemusí být tak šílené, ale ta možnost epiduralu tady je, proto bych chtěla zjistit co možná nejvíc.
A platila jsi za to nějaké peníze nebo se to podává zdarma?

• Citovat
  • Upravit
3099
13.6.14 12:44

Bohuzel neporadim s tou ucinnosti nad 100 kg (ale zajiamt me to bude taky, tak snad nekdo bude vedet), ale ja epidural zazila pri operaci kycle asi pred 15ti lety (to jsem jeste nad 100 nemela). Bolestivy to neni, citis jen takovy neprijemny tlak, ale fakt v pohode. Riziko ochrnuti by melo byt minimalni, to by doktor musel byt nemehlo a trefit se blbe a to si snad u anesteziologie nemuzou dovolit. Zadny vedlejsi ucinky jsem tehdy nepocitila. Kdyz to srovnam s klasickou narkozou, tak urcite prijemnejsi, nez nevolnosti po probuzeni z narkozy. Tzn kdyby doslo treba na cisare, brala bych radsi epi nez celkovou narkozu, pokud to bude mozne. Kolik to stoji záleží na porodnici. v porodnicich na ktere jsem koukala ja to bylo 0 - tusim 2500Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
13.6.14 12:46

@rosolina :mavam: já jsem o té vyšší váze jenom četla na internetu na stránkách http://www.porodnice.cz/…ni-analgezie Že 100kg je hranice, kdy se podává. Že nad 100kg se už nemusí podařit podat. Tak jako popisuje třeba @krtek7489 . Taky to dělalo potíže.
A ty jsi cítila jak ti to vpravovali do míchy? Já mám asi největší obavu z toho, že to hodně bolí :roll:

• Citovat
  • Upravit
Twitter
13.6.14 12:48

@czaky :mavam: trošku jsi mě uklidnila. že jsi to necítila v té páteři. tlak asi určitě je. Možná je lepší vůbec takové věci dopředu nevidět :D no jo, internet, tady je vše.
Zkusím napsat do naší porodnice, jak je to s tou váhou a jestli se to platí.

• Citovat
  • Upravit
14110
13.6.14 12:50

@Twitter s váhou neporadím, ale měla jsem epi u prvního porodu a to zavedení nebolelo, jen takovej tlak a žádný problémy jsem po tom neměla.. vím, že může hodně bolet hlava atd, a le nepotkalo mě nic a úleva veliká.. jenom podotknu, že první porod 17 hodin, u druhého jsem hned mezi dveřma, že okamžitě epidural, že znova si to nelajsnu a nekonal se, malej byl za hodinu venku :mrgreen: rodila jsem v hořovicích a neplatila jsem tam nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.6.14 12:51

@Twitter a do míchy se nic nepíchá, jen do toho prostoru kolem ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
13.6.14 12:54

@Twitter Ahoj, ziju sice v zahranici a syna jsem rodila pri 133 kg :oops: epidural jsem mela. dokonce jsem ho konzultovala se slovenskou doktorkou, ktera tam pracuje. nic mi o kg nerekla :think: porodni asistentka mi rekla, ze mi epi zpomali otvirani, v tech 2000-2030 kdy mi ho pichali jsem byla cca 4-5 cm. v 2200 jsem rekla, ze budu tlacit a maly se narodil v 2207 :palec: ( jinak mel 4720g)

jinak to vubec neboli, kdyz ti ho davaji. pichnou ti napred nejakou umrtvovaci injekci, pak to stipe, to je cely. partner to teda nevydrzel, divani se na jehlu a tak, tak se jim tam skacel :lol: ale me bylo vsechno jedno, chtela jsem ulevit od bolesti :palec:

ja mela jen obavy ze vseho, co se stane, nez mi to pichli, tak mi dali milion veci na precteni, jake jsou rizika a vsechno podepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
13.6.14 12:56
@Twitter píše:
@rosolina :mavam: já jsem o té vyšší váze jenom četla na internetu na stránkách http://www.porodnice.cz/…ni-analgezie Že 100kg je hranice, kdy se podává. Že nad 100kg se už nemusí podařit podat. Tak jako popisuje třeba @krtek7489 . Taky to dělalo potíže.
A ty jsi cítila jak ti to vpravovali do míchy? Já mám asi největší obavu z toho, že to hodně bolí :roll:
Šlo spíš o to, že nemohli přes to sádlo nahmatat to správné místo a bodali a bodali, trvalo to hodinu. Pak přišel primář a bylo to okamžitě. Záleží na tom koho chytneš. Jestli nezkušené jelito, máš smůlu. Jinak s tou účinností, jak jsem psala, to nemá s váhou nic spolećného. Problém může být to nalezení správného místa a následné napíchnutí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
13.6.14 12:57

Doktor mi dobře napíchl tu znecitlivující injekci, pak jsem jen cítila tlak jak hledá vhodnou polohu pro zavedení jehly mezi obratly, ale nebyla to bolest, fakt mě to nebolelo a to jsem i prvního syna rodila císařem a taky jsem měla epidural, takže shrnuto-dostala jsem 2× epidural a ani jednou mě to nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
13.6.14 12:57

Nemyslím, že váha by byla kontraindikace, jen si myslím, že čím víc vážíš, tím víc rizikovější můžeš mít porod…proto mě říkala dr, že jak přiberu víc než 12 kilo tak mě dá pěkný kapky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
13.6.14 13:02

Mne napichnuti epiduralu nebolelo. Rodila jsem dvakrat planovanym cisarem, podruhy si pamatuju, ze daleko horsi nez epidural bylo napichnuti kanyly do ruky. ;)

• Citovat
  • Upravit
5256
13.6.14 13:03

Ja jsem prvni porod mela vyvolavany, epi byla poslední moznost před cisarem, protoze porod nepostupoval a ja uz byla vyčerpana, měla jsem 115kg. pokud je to na doporuceni lekare, je zdarma, pokud na přání, záleží na porodnici… Jinak pri te aplikaci je nutný klid, takže mezi kontrakcemi a me to teda vubec nebolelo, kontrakce byly horsi, pak uz jenom tlak… Na oddeleni sestinedeli me pak chodily kontrolovat i sestricky z anesteziologie, ale zadne nasledky jsem nemela…Taky jsem se zarekla, ze další dite nikdy a mam 3 tydny po druhem porodu. ten byl tak rychly, ze manzel ani nestihl prijet…ale byla jsem připravena rict si o rajsky plyn, cena u nas 1000kc, ale nakonec ani nebyl třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí