Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na tvem miste bych si s nim promluvila. Popsala bych mu, co mi vadi, jako jsi popsala nam tady, a rekla bych mu, ze chci, aby se to zmenilo a co on na to. Tak bud on bude souhlasit se zmenami, tak bych uz dopredu mela promyslene, co chci, aby bylo jinak. Asi bych vyuzila i nejakou partnerskou poradnu. A nebo nebude chtit nic menit a pak bych delala kroky k ukonceni vztahu. Zivot mame jen jeden a nemarnila bych ho s marnym chlapem, ktery je k nicemu jak po sexualni, tak i osobnostni/rodinne strance.
Připíchnu se.. bohužel to máme doma stejně jako zakladatelka, je to na zbláznění, ke všemu domů nespěchá, jezdí po 20h, takže kolikrát děti ani nevidí ![]()
Ahoj, řekni mu, že ti to takhle nevyhovuje. Hodně věcí nechává na tobě. Je na čase přestat koukat do telefonu a zapojit se. Pošli ho na " sraz hustých mužů " s Richardem Vojíkem. Tam pochopí, jak fungují vztahy. Stal se z něho lenoch a pokud mu neotevřeš oči, dopadne to špatně. Toto téma je tu docela často, ale je potřeba, aby to pochopil hlavně tvůj partner. Nedělej vše sama a zapojuj ho. Rozložte si všechny práce rovnoměrně. Pokud se doma nudí a ty vše odpracuješ, tak se nediv, jak to doma vypadá. Jde to změnit, jen to chce správnou motivaci. Pokud s ním nehneš, tak to třeba pochopí, až mu řekneš, že odcházíš.
Ahoj všem,
pokud chceš vše obrátit k lepšímu, musíš na tom aktivně pracovat. Podobně jsem na tom byla se svým prvním manželem… postupně se vše vytracelo, vše se točilo kolem děti, žádný společný čas… nakonec si začal s mojí kamarádkou a veškeré snahy o nápravu byly marné.
samo se to nespravi, je třeba komunikovat, začít o sebe dbát, vyrazit si i s kamarádkou, vážit si sama sebe, dělit povinnosti… Pokud by byl muž svolný, rodinná terapie.
@Anonymní píše:
Připíchnu se.. bohužel to máme doma stejně jako zakladatelka, je to na zbláznění, ke všemu domů nespěchá, jezdí po 20h, takže kolikrát děti ani nevidí
Zde bych to viděla na jinou paní.
Krize nepřejde sama, musíte se snažit oba. Dobrá rada je, si s ním promluvit, ale v klidu. Ne, že na něj naběhneš, co všechno dělá špatně a musí se změnit. Co jsou malé děti? Chodíš už do práce nebo jsi doma? Dost možná si zvykl, že nic nemusí dělat, všechno zastaneš a zvládneš. Nemusíme být ideální matky, hospodyňky, ale také ženy. Chodíš sama ven? Jestli ne, tak začni. Stačí hodinka, dvě ať se taky musí postarat. Také je super vyrazit čas od času ven jen sami dva. S manželem, když už toho na nás bylo dost, tak jsme vyrazili na výlet, klidně i s dětmi, ale vypadli jsme z domácího prostředí a hned to bylo jiné.
Ahoj, vypadá to, že se pověstná sedmiletá krize nevyhne ani nám. Jde mi o to, zda se to dá ještě zachránit nebo je na čase jít dál. Jsme spolu 7 let, 2 malý děti. My dva jako partneři - přijde mi, že žijeme jako spolubydlící, chlap chrápe na gauči a to od narození prvního dítěte, asi jsem si na to zvykla, naopak nevim, jestli bych si zvykla na to spát zase vedle něj (všechno mě vzbudí), takže sex minimálně, velmi málo…a když, tak z jeho strany mi přijde, že se mu ani nechce nebo tak (necha si kouřit, ale neoplací mi to), takže to pak zase nebaví mě. A taky jsem si na to nějak zvykla, dříve jsem se snažila a teď už jsem se dostala do fáze, že mi to je nějak jedno, koho by taky bavilo toho druhého pomalu přemlouvat. Zároveň ale ve 30 nechci být bez sexu. Poslední dobou mi na něm vadí snad každá blbost, i to, že je doma. My jako rodina - všechno je na mne, péče o děti, rozvozy do školky atd. Dětem se moc nevěnuje, převážně čumí do mobilu, všímá si toho už i kluk a když je třeba u babičky, tak ani nechce domů, že táta čumí do mobilu. Společně čas netravíme, jen doma. Na výlety se mu nechce. Občas zajde s dětma ven, spíš jen s jedním teda. A občas na nákup. To je vše. Už se v tom nějakou dobu placám a nevím si rady. Doufám, že to má aspoň hlavu a patu. Díky za přečtení
a za radu co s tím budu ráda