Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky jdu si pro řadu ![]()
Syn 14 měsíců..má stále 2 denní spanky..rano vstava cca 6:30-45..1.spanek cca 10;15h-11:30 druhý spánek 14:30-15:30..večer dávám spát kolem 19:30..přes den nemá problém usnout, nemusím uspavat nic..ale poslední týden je večerní uspavani čistá katastrofa..uspavame přes hodinu a musím u něj stát..což o to..to že u něj musím stát večer bych ještě přežila ale ne teda hodinu
myslíte když večer nechce usnout že mu mám už zrušit ten 1.denni spánek? Večer si mě furt kontroluje jestli tam jsem cca každých 5 minut pokud zjistí že tam nejsem začne řvát..přes den to nedělá..nebo mě ještě napadla varianta dát ho ke starší dceři do pokojiku ale to mám strach aby ji v noci nenudil, protože se tak 3×-5× za noc budi ![]()
Zrušila bych už jeden denní spánek. Dceři jsme ve dvou letech dokonce rušili už i poslední denní spánek.. a to z toho důvodu že večer usínala hodinu až dvě… a dost pozdě. A ve 14ti měsících myslím že fakt už jeden spánek stačí. Zkusila bych to posunout na tu dvanáctou… ono ale bude pár dnu trvat než si to sedne.
Já myslim, že už je velkej ba dva spánky, takže určitě zrušit ![]()
Tak zkusím holky.. zkusím mu to dnes protáhnout treba na těch 11:15-30 uvidim jak vydrží vstával dnes už před půl 7 a postupně to budu prodlužovat tu dobu kdy ho dám v poledne spát..jako já už večer fakt padám na hubu a pres hodinu s ním teda saskovat než usne to je děs
do toho ještě 4leta dcerka..ta je naštěstí zlatíčko spí krásně a usíná sama..ale po celodenním kolobehu tady ten uspavaci maraton je šílený ![]()
@prceek55 píše:
Tak zkusím holky.. zkusím mu to dnes protáhnout treba na těch 11:15-30 uvidim jak vydrží vstával dnes už před půl 7 a postupně to budu prodlužovat tu dobu kdy ho dám v poledne spát..jako já už večer fakt padám na hubu a pres hodinu s ním teda saskovat než usne to je děsdo toho ještě 4leta dcerka..ta je naštěstí zlatíčko spí krásně a usíná sama..ale po celodenním kolobehu tady ten uspavaci maraton je šílený
My když přecházeli na 1 spánek, tak malá vstávala v 5 a spát jsem jí dávala v 11. Chvilku trvalo než si to sedlo, ale pak všechno dobrý. Na jeden spánek jsme přecházeli nějak v roce.
@Tosidelassrandu tak zkusím dát na vás holky a zkoušet to a vydržet
co si budeme ten 1.spanek by mne vyhovoval i víc že člověk už toho může víc podniknout než kdyby má ty 2 spanky ![]()
Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží? ![]()
@prceek55 píše:
Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží?
Mozne je uplne vse
bude se to jeste ruzne menit, dost mozna v nekterem z nasledujicich dni bude potrebovat 2 spanky nez si to uplne sedne
@prceek55 píše:
Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží?
Hodina a půl je úplně luxus ne?
@Tosidelassrandu no tak spaval 2× denně 1h15 až 1h30 takže na něj málo..ale tak uvidíme ![]()
@prceek55 píše:
@Tosidelassrandu tak zkusím dát na vás holky a zkoušet to a vydržetco si budeme ten 1.spanek by mne vyhovoval i víc že člověk už toho může víc podniknout než kdyby má ty 2 spanky
A co ho proste a jednoduse davat spat tak, jak potrebuje?
Tj. vecer o hodinu pozdeji?
Neco mu umele protahovat, no… Jak by se ti libilo, kdyby te (coby mimino) nekdo nenechal usnout kdy potrebujes a pak te budil…?
No já se hlásím po delší odmlce.. jsem ráda že jsme na ten 1.spanek přešli, protože už si to krásne sedlo, chodí spát o půl 12,spí 2 až 2 a půl h..do večera krasne vydrží a usíná večer během 15 minut
takže děkuji všem za rady ![]()
@prceek55 a proc ho nedas spat pozdeji vecer, kdyz stejne tu hodinu do pul9 uspavas. Je starsi a asi potrebuje byt dyl vzhuru. U vsech 3deti jsem na nic najizdet nemusela. Rekly si samy, kdy chteji spat. Nejstarsi dcera uderem 1roku zacala spat 1× a uderem 2let nespala uz vubec. Syn taky od 1roku spal 1×, po druhem roce nektery dny spal a nektere ne. Ted bude mit nejmladsi dcera 2roky. Od 1 roku spi, taky 1× a ted se stalo minuly tyden, ze 5dni spat nechtela vubec. Nechej to na diteti, kdyz chce spat 2×, tak to asi potrebuje a uspavej vecer pozdeji. Od kamaradky ma synek rok a pul a taky spi porad 2× denne a nenapadlo by ji mu to nejak predelavat. ![]()
@MonaSun později ho dávat úplně nechci, kvůli tomu že starší chodí už kolem té půl 8 do postele, je unavená a chce spát..rano vstáváme do školky..a nemyslím si že by to úplně něco změnilo..každopádně já znám nejlépe potřeby svého dítěte a vidím že mu to vyhovuje a mne taky.. teď si ten 1 spánek prodloužil a večer krásně usíná..jen jsem se chtěla poradit..Toť vše..nic víc nic min.. ![]()