Prejit na 1 denni spanek ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1316
21.11.23 09:24

Prejit na 1 denni spanek ?

Ahoj holky jdu si pro řadu :roll:
Syn 14 měsíců..má stále 2 denní spanky..rano vstava cca 6:30-45..1.spanek cca 10;15h-11:30 druhý spánek 14:30-15:30..večer dávám spát kolem 19:30..přes den nemá problém usnout, nemusím uspavat nic..ale poslední týden je večerní uspavani čistá katastrofa..uspavame přes hodinu a musím u něj stát..což o to..to že u něj musím stát večer bych ještě přežila ale ne teda hodinu :zed: myslíte když večer nechce usnout že mu mám už zrušit ten 1.denni spánek? Večer si mě furt kontroluje jestli tam jsem cca každých 5 minut pokud zjistí že tam nejsem začne řvát..přes den to nedělá..nebo mě ještě napadla varianta dát ho ke starší dceři do pokojiku ale to mám strach aby ji v noci nenudil, protože se tak 3×-5× za noc budi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7256
21.11.23 09:34

Zrušila bych už jeden denní spánek. Dceři jsme ve dvou letech dokonce rušili už i poslední denní spánek.. a to z toho důvodu že večer usínala hodinu až dvě… a dost pozdě. A ve 14ti měsících myslím že fakt už jeden spánek stačí. Zkusila bych to posunout na tu dvanáctou… ono ale bude pár dnu trvat než si to sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.11.23 09:36

Já myslim, že už je velkej ba dva spánky, takže určitě zrušit :palec:

• Citovat
  • Upravit
1316
21.11.23 09:43

Tak zkusím holky.. zkusím mu to dnes protáhnout treba na těch 11:15-30 uvidim jak vydrží vstával dnes už před půl 7 a postupně to budu prodlužovat tu dobu kdy ho dám v poledne spát..jako já už večer fakt padám na hubu a pres hodinu s ním teda saskovat než usne to je děs :oops: do toho ještě 4leta dcerka..ta je naštěstí zlatíčko spí krásně a usíná sama..ale po celodenním kolobehu tady ten uspavaci maraton je šílený :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.11.23 10:35
@prceek55 píše:
Tak zkusím holky.. zkusím mu to dnes protáhnout treba na těch 11:15-30 uvidim jak vydrží vstával dnes už před půl 7 a postupně to budu prodlužovat tu dobu kdy ho dám v poledne spát..jako já už večer fakt padám na hubu a pres hodinu s ním teda saskovat než usne to je děs :oops: do toho ještě 4leta dcerka..ta je naštěstí zlatíčko spí krásně a usíná sama..ale po celodenním kolobehu tady ten uspavaci maraton je šílený :zed:

My když přecházeli na 1 spánek, tak malá vstávala v 5 a spát jsem jí dávala v 11. Chvilku trvalo než si to sedlo, ale pak všechno dobrý. Na jeden spánek jsme přecházeli nějak v roce.

• Citovat
  • Upravit
1316
21.11.23 10:40

@Tosidelassrandu tak zkusím dát na vás holky a zkoušet to a vydržet :oops: co si budeme ten 1.spanek by mne vyhovoval i víc že člověk už toho může víc podniknout než kdyby má ty 2 spanky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
21.11.23 13:01

Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
21.11.23 13:08
@prceek55 píše:
Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží? :think:

Mozne je uplne vse ;) bude se to jeste ruzne menit, dost mozna v nekterem z nasledujicich dni bude potrebovat 2 spanky nez si to uplne sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
21.11.23 13:09
@prceek55 píše:
Holky tak mi usnul o půl 12 a spal teď do 13h..myslíte že mu to takhle bude stačit ten 1 spánek že si dachne jen hodku a půl? Nebo že se mu třeba časem ten 1 spánek i prodlouží? :think:

Hodina a půl je úplně luxus ne?

• Citovat
  • Upravit
1316
21.11.23 18:22

@Tosidelassrandu no tak spaval 2× denně 1h15 až 1h30 takže na něj málo..ale tak uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.11.23 18:30
@prceek55 píše:
@Tosidelassrandu tak zkusím dát na vás holky a zkoušet to a vydržet :oops: co si budeme ten 1.spanek by mne vyhovoval i víc že člověk už toho může víc podniknout než kdyby má ty 2 spanky :oops:

A co ho proste a jednoduse davat spat tak, jak potrebuje?
Tj. vecer o hodinu pozdeji?

Neco mu umele protahovat, no… Jak by se ti libilo, kdyby te (coby mimino) nekdo nenechal usnout kdy potrebujes a pak te budil…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
4.12.23 13:47

No já se hlásím po delší odmlce.. jsem ráda že jsme na ten 1.spanek přešli, protože už si to krásne sedlo, chodí spát o půl 12,spí 2 až 2 a půl h..do večera krasne vydrží a usíná večer během 15 minut :oops: takže děkuji všem za rady :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1747
5.12.23 13:07

@prceek55 a proc ho nedas spat pozdeji vecer, kdyz stejne tu hodinu do pul9 uspavas. Je starsi a asi potrebuje byt dyl vzhuru. U vsech 3deti jsem na nic najizdet nemusela. Rekly si samy, kdy chteji spat. Nejstarsi dcera uderem 1roku zacala spat 1× a uderem 2let nespala uz vubec. Syn taky od 1roku spal 1×, po druhem roce nektery dny spal a nektere ne. Ted bude mit nejmladsi dcera 2roky. Od 1 roku spi, taky 1× a ted se stalo minuly tyden, ze 5dni spat nechtela vubec. Nechej to na diteti, kdyz chce spat 2×, tak to asi potrebuje a uspavej vecer pozdeji. Od kamaradky ma synek rok a pul a taky spi porad 2× denne a nenapadlo by ji mu to nejak predelavat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
5.12.23 13:18

@MonaSun později ho dávat úplně nechci, kvůli tomu že starší chodí už kolem té půl 8 do postele, je unavená a chce spát..rano vstáváme do školky..a nemyslím si že by to úplně něco změnilo..každopádně já znám nejlépe potřeby svého dítěte a vidím že mu to vyhovuje a mne taky.. teď si ten 1 spánek prodloužil a večer krásně usíná..jen jsem se chtěla poradit..Toť vše..nic víc nic min.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí