Překotný porod u prvorodičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
16.8.24 22:28

Překotný porod u prvorodičky

Zdravím,
jen ze zvědavosti bych se chtěla zeptat Vás, které mate podobnou skutečnost, odůvodnili Vám lékaři překotný porod?
Syn má již téměř 2 roky, ale tato otázka mi stále vrtá hlavou.
Rodila jsem ve 36 tt. Ráno jsem se probudila, zašla si do vany a tam vše začalo.
Najednou jsem cítila silné, přetrvávající bolesti, po příjezdu RZ kontrakce po 1 minutě a do hodiny po příjezdu do nemocnice byl syn na světě.
Byla jsem prvorodička, proto jsem s touto variantou vůbec nepočítala, tak mě zajímá, jak je možné, že vše trvalo cca 2 hodiny, když jiné ženy rodí i třeba 2 dny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4200
16.8.24 22:52

@Janinka290401 jo taky jsem měla překotný porod jako prvorodička.
Kdyby mi nepraskla voda, tak asi rodím doma. Ale jsem si řekla, že domů už mě neposlou. Mi kontrakce začaly až tak půl možná tri čtvrtě hodiny před tím, než jsem porodila, já nemít to dítě doma, tak tomu dodnes nevěřím, že jsem rodila.. pár dní mi trvalo, než ten hormonální koktejl tělo a hlava pobrala…
U mě teda asi vliv měli to, že už jsem dva měsíce ležela, protože dítě bylo natlačené v porodních cestách. I tak jsem rodila v 38 týdnu…
No hlavně že jsou děti zdravý a my taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
16.8.24 22:57

Švagrová takhle rodí pokaždý. Než jí dojde, že jde o porod, tak je mimino na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
17.8.24 00:22

Lékařka se mě ke konci těhotenství vyloženě ptala, jak rodila má matka, sestra. Prý se překotný porod většinou „dědí“, je to v ženské linii rodiny.
Blízká kamarádka překotně porodila už 3 děti. U prvního si myslela, že má střevní potíže a kluk byl do hodiny na světě. Další dva porody byly ještě rychlejší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
17.8.24 00:30

Genetický faktor, přirozeně vyšší hladina oxytocinu - silnější a účinnější kontrakce, vliv má i vysoký práh bolesti. To říkala Mudr. Taky ještě že příště mám jet do porodnice hned, jak mě jen někde trochu píchne, protože příště to může být ještě rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
17.8.24 00:43
@Catalina123 píše: Více

Něco na tom bude, jako ženská ten práh bolesti mám opravdu poměrně vysoko…
Já pořád čekala, na kontrakce a připravena trpět jako kůň, vůbec nevyhodnotila, že to drobné občasné píchnutí ( jako když máš třeba větry) jsou právě ty kontrakce.
Dotaz v sanitce, jestli nic opravdu nic necítím, tak jim to říkám, chlapi hned zpozorneli a ať jim teda hlásím, kdy to cítím. Ten interval už si nepamatuju, ale oni, paní vydržte, hlavně ať nám tu neporodite. No já si říkala, co blázni, když mi nic není…v osm mě přijímali v porodnici, v devět bylo dítě na světě i s porozenou placentou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
17.8.24 00:58
@Menton píše: Více

Já si taky myslím, že to u mě mělo velký vliv, protože jsem si až potom uvědomila, že jsem „něco“ cítila, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost a šla spát :D když jsem se vzbudila, tak jsem jela do porodnice, protože jsem se cítila divně, ale doktor mě obratem poslal domů. No a za hodinu a něco málo bylo mimino na světě. Taky jsem čekala na ten Mordor, ale pořád nic, přišel tedy asi až tak čtvrt hodiny před samotným porodem a to teda byl fičák, skučela a hulákala jsem na celý panelák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
17.8.24 09:10

@Menton to nebude vysokým prahem bolesti. Já zažila tři porody. Jeden normální, jeden úplně šílený, kdy mi praskla od kontrakci děloha, ale o třetím porodu jsem ani nevěděla. Prostě se to nějak zvláštně v těle poskládá….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí