Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím. Máme 9týdenního chlapečka, který je cca od dvou měsíců na Nutrilonu. V porovnání s naší starší dcerou je to jedlík
pořád by jedl, kolikrát mám pocit, že by na posezení vypil 200ml kdyby mohl… držím dávky krmení zatím pořád na 110-120ml každé 3 hodinky, ale častokrát chce víc a dřív… pak když se přejí tak samozřejmě blinká ![]()
Nechci ho překrmovat, už teď váží cca 6kg… ale úplně nevím kudy kam, neuklidní ho nic než lahvička… nevíte čím by to mohlo být?
Třeba mu nevyhovuje um, nezasytí…
Ale pokud jenom ublinkává, tak bych mu dala tolik, kolik chce.
@T4kara píše: Více
Evidentně mu to nestačí, tak bych dávku zvýšila. Nemusíš hned na těch 200ml, ale těch 110-120 je na něj málo no. Holt máš jedlíka.
Tak zkus 150ml a uvidíš no….
Jako mladší dcera mi ublinkávala i nepřejezená.
Podle mě má hlad. Moje máma mi vyprávěla, jak jako mladá krmila podle doporučení. Jednou za 3 hodiny a určité množství. Dítě neustále řvalo a řvalo. Pak bylo zas jiné doporučení, které si nepamatuji a druhé dítě zase řvalo a řvalo. U třetího si máma řekla, že se na doporučení vybodne a jak si dítě řekne, bude krmit a kolik si řekne, tolik mu dá. Třetí mimino prý bylo spokojené a byl klid.
@T4kara máš prostě jedlíka, tak mu to nestačí. Zkus mu dát trochu víc a nebo mu zkus dávat třeba po 2-2,5 hodinách. Kamarádka to měla stejně, v půl roce jí vážila holčička 12 kg. Jakmile začali s příkrmy, tak se přibírání zpomalilo.
@T4kara „neuklidní ho nic než lahvička…“ jen aby mu to nevydrželo do dospělosti.
No nevím, muj syn má 5 měsíců a váží 6,5 kg. Dle percentilu je pořád ještě pod 50. A doktorka ani nikdo jiný to nikdy nekomentoval
@Anonymní píše: Více
Ona starší dcera má ve 20m jenom lehce přes 10kg tak právě takovýhle apetit neznám ![]()
To, ze maly ji jak nezavreny ted, jeste neznamena, ze mu to zustane. Znam nekolik deti, ktere byly kolem pul roku velke, proti ostatnim a za par mesicu se to srovnalo. Dala bych mu, kdyz ma hlad.