Překročení 46 hodin v jeslích?

34
5.11.17 07:03

Prekroceni 46 hodin v jeslich

Ahoj maminky. Prosim, byla jste nekdy nektera ve stejne situaci? Nas maly. chodi od rijna do jesli. 2 roky mu budou az ted v listopadu. V rijnu jsme bohuzel diky spatnym informacim ze strany jesli presahli 46 hodin. Cca o 4 a pul. Chci se zeptat, na UP to mam jen nahlasit? Jelikoz mi diky tomu nepotvrdted v jeslich fjeslich pro UP. A jeste jak to budu mit s RPP? Ten mi tento mesic neposlou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3248
5.11.17 07:15

Ahojky, jen se zeptam mimo dotaz, co je RPP?

Ty jsi na rodicovske a zaroven na pracovnim urade?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
5.11.17 07:19

@Kralikcek spis je na rodičovské dovolené a tu vyplácí UP, takze asi potrebuje nejake potvrzeni, ze prcek nepřesáhl tu dobu, po kterou muze v jeslich mesicne byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
5.11.17 07:22

@xnops
Přivýdělek při rodičovské dovolené

S přechodem z mateřské na rodičovskou dovolenou mizí veškerá omezení a můžete si vydělávat nebo přivydělávat jakkoliv a kdekoliv chcete a nemusíte mít obavy, že přijdete o rodičovský příspěvek. Na rozdíl od mateřské tak můžete pracovat bez omezení i u svého původního zaměstnavatele nebo pokračovat ve své podnikatelské činnosti.

Jedinou zákonnou podmínkou je, že zajistíte celodenní péči o dítě. Postará-li se po dobu vašeho vykonávání práce o dítě babička, chůva nebo kdokoliv jiný, můžete pracovat na plný úvazek a přitom rodičovský příspěvek pobírat. V případě, že budete dítě dávat do jeslí, školky nebo jiného předškolního zařízení, tak do dvou let věku dítěte tam může být maximálně 46 hodin měsíčně. V případě překročení tohoto limitu o rodičovský příspěvek přijdete.

Ale je to z roku 2015,tak treba se to zmenilo, jestli ne, tak o RP prijdes, zkus se domluvit v jeslich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
5.11.17 07:29

A mě by zajímalo, jak jste díky špatným informacím ze strany jeslí mohli přesáhnout hodiny?
To jste si to nehlídali a nevěděli jste, na jak dlouho jste tam dítko dali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
5.11.17 08:00

A o rodicak zakladatelka prisla definitivne, nebo jen za ten mesic, kdy prekrocila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
5.11.17 08:05

To jsou statni jesle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
5.11.17 08:30

@xnops díky tomuto překročení o rodičovský příspěvek přijdeš. úřad práce ho ukončí. až budou malému 2 roky, požádáš si znova očerpání a budeš pokračoivat dál až do vyčerpání celkové částky. Já jsem to takto měla u mladšího dítěte, jen ta mezera byla půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
5.11.17 09:19

@Rive jelikoz prvni informace, kterou mi poskytli bylo, ze se pocita skutecny pocet hodin, na ktery ho tam budu davat…ve finalei.bylo sdeleno ze pouze 3 nebo 6 hod. Tak proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
5.11.17 11:16

No a nedalo by se s nimi domluvit, aby Ti těch pár hodin prostě nezapočítali a vydali potvrzení? Papír snese všechno :oops: Vždyť jesle obvykle bývají placené a dost drahé, co mám zkušenost, tak se spíš snaží vyjít maminkám vstříc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
5.11.17 11:20

@ruzovasrnka bohuzel snazila jsem.se.dvakrat
Jsou napojene systemem na ministerstvo a dochazku cipuji :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
5.11.17 12:31
@ruzovasrnka píše:
No a nedalo by se s nimi domluvit, aby Ti těch pár hodin prostě nezapočítali a vydali potvrzení? Papír snese všechno :oops: Vždyť jesle obvykle bývají placené a dost drahé, co mám zkušenost, tak se spíš snaží vyjít maminkám vstříc…

Ty ji radis podvadet? 8o Super priklad. Kor jestli mas deti, tak jsi jim zarnym prikladem :? A jinak bych rekla, ze jsou to statni jesle, to znamena registrovane pod ministerstvem skolstvi a bohudik reditelka na ten podvod nechce pristoupit a potvrzeni nevyda. A nechapu to o „spatnych informacich“ @xnops myslim, ze ohlidat si 46 hodinovou mesicni dochazku zvladne kazdy. Ta infirmace je napristo jasná a srozumitelná, mela jsi si to ohlidat. Take jsem to tak mela, dcera chodila do jesli od rijna, 2 roky ji byly az v unoru, kdy nastoupila do denni docházky. Nikdy se mi nestalo, ze bych si nedokazala spocitat 46 hodin ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.17 21:03

Zakladatelku není přece potřeba hned pranýřovat, předpokládám, že pracuje a to člověk ještě s tak malým dítětem kolikrát neví, kde mu hlava stojí, a nestíhá ještě počítat nějaké hodiny v jeslích :roll: Je škoda, že se v jeslích nedá domluvit :( V mnoha to jde - na papír 46 hodin, co je mimo se nepíše a platí se na ruku, ideál :potlesk: A nepokládám to za podvod, ale jako velkou pomoc, vždyť nám zákonodárci jen hází klacky pod nohy - mateřská ještě ušla, ale rodičák je sprostá almužna, spousta z nás potřebuje do práce, jenže kam s dítětem - důchodový věk se zvyšuje - nejsou hlídací babičky, státní jesle prakticky neexistují, soukromé se draze platí a ještě je tam limit 46 hod/měs. jinak seberou almužnu :zed:

• Citovat
  • Upravit
2249
5.11.17 21:14

Tak můžeme být rádi, že vůbec nějakou „sprostou almužnu“ dostaneme, já jsem třeba ráda, že můžu být s dětma doma a nemusím po pár týdnech do práce a když chci, nebo je potřeba, tak si můžu přivydělat a ještě dostanu i tu „almužnu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
6.11.17 00:15
@Anonymní píše:
Zakladatelku není přece potřeba hned pranýřovat, předpokládám, že pracuje a to člověk ještě s tak malým dítětem kolikrát neví, kde mu hlava stojí, a nestíhá ještě počítat nějaké hodiny v jeslích :roll: Je škoda, že se v jeslích nedá domluvit :( V mnoha to jde - na papír 46 hodin, co je mimo se nepíše a platí se na ruku, ideál :potlesk: A nepokládám to za podvod, ale jako velkou pomoc, vždyť nám zákonodárci jen hází klacky pod nohy - mateřská ještě ušla, ale rodičák je sprostá almužna, spousta z nás potřebuje do práce, jenže kam s dítětem - důchodový věk se zvyšuje - nejsou hlídací babičky, státní jesle prakticky neexistují, soukromé se draze platí a ještě je tam limit 46 hod/měs. jinak seberou almužnu :zed:

Almuznu? Ja mela rodicak vyssi, nez nektere maji mesicni mzdu. Almuzna to byla, kdyz jsem byla na prvnim rodicaku pred 15 lety. To byl rodicak 2500 kc pro vsechny stejne. To bych vas chtela videt. A ja tedy nevim, ale falsovani urednich dokladu neni podvod??!! 8o Doufam, ze nemas a nevychovavas zadne deti, protoze pokud mas k podvodum a podvodníkům takovy pristup, tak mit nejake deti takovouhle matku, byly by chudaci, protoze jiste mas takovyhle pristup k zivotu. Uz jenom jaka jsi hrdinka, ty anonymko :roll: Nevim, ze by jsi pdala neci intimniho, tak proc anonym? A spocitat si 46 h mesicne fakt zvladne dite 2.tridy ZS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin