Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud už nepobíráš příspěvek tak může i celodenně. celodenně může od dvou let i kdyby si rodičák ještě pobírala.
Dcera má tři na konci listopadu, od října už chodím do práce na plný uvazek, dcera je ve školce na celoddení péči už od září.., ridičák ještě pobírám..
Je to jak říká @smurfka . Limit je pouze pro děti do 2 let tam je maximum 46 hodin měsíčně, ale od 2 let už může být dítě ve školce klidně celý den.
Jinak samozřejmě je lepší začít pozvolna ale postupně tam může být pak už po celou dobu, je to na dohodě mezi tebou a školkou
@Eví2 Jako bývalá pedagožka nesouhlasím…čím pomaleji si bude na školku dítě zvykat, tím později si zvykne. A pro autorku, pokud byste dávala dítě do školky jen párkrát za týden na pár hodin, tak si uvědomte, že zbytečně zabíráte místo mamince, která by chtěla chodit do práce ale nemůže, protože je obsazeno místo párhodinovým dítětem…
Já děti narvala hned celodenně, i se spaním..taky jsem proti postupnému zvykání, pokud to teda není vyloženě nějaký mamánek..ono to je vzdy horší pro ty maminy, to strašně prožívají, děti si zvyknou na kolektiv rychle..
@xacxa že by zbytečně zabírala místo jiné mamince, to je…
šup s dítětem do školky na celý den a je jedno, že bude řvát nebo se mu prostě nebude líbit.
@Hadumi píše:řvát bude tak jako tak..nemusí hned první týden, ale časem to přijde..že budou protesty, a co..ty taky nechodíš do práce, protože se ti nechce nebo se ti tam nelíbí?
@xacxa že by zbytečně zabírala místo jiné mamince, to je…šup s dítětem do školky na celý den a je jedno, že bude řvát nebo se mu prostě nebude líbit.
@Hadumi A Vás maminka do školky doprovázela? nebo jste tam chodila jen jednou týdně?…Vždyť to je stupidita. Školky jsou od toho aby byli děti v kolektivu, zvykaly si na samostatnost a opravdu jsou mamminky, co se chtějí vrátit do práce, ale nemohou, jelikož jsou tam děti, co chodí do školky 3× týdně na 4 hodiny, ale s ohledem na hygienu školka prostě musí dodržet kapacitu. A ano, některé děti první dny ve školce řvou, ale co je pro ně lepší, kdyžbudou řvát 3 dny, nebo měsíc???
Ja syna nechvala od tri let kazdy den az do odpoledne. Jen prvni den jsem ho brala po obede. Ani jednou neplakal. Manzel se mi smal, ze to snad beru hur ja nez on. Ja na nervy a on si pry v klidu hral ![]()
Ahoj, náš malej 2,5 roku začal chodit v září, učitelkama nám bylo doporučeno postupné zvykani-ze začátku měli nováčci režim od půl 8 do půl 10.Malej takhle chodil týden a pak další týden už byl do půl 1.Spal zatím jen jednou, protože nám s manželem vychází protisměny. Zvladnul to výborně, brečel jen 1-2×, ale nás je v tomhle nestandardní dítě a věděla jsem, že to zvládne, byl už zvyklý z rhb stacionáře, kde byl od roka každý den 2 hodinky na cvičení mezi dětma a taky bez jediné slzičky. Neboj, zvládnete to, jen netřeba z toho dělat větší vědu, než to je ![]()
Já bych celodenní školku nedémonizovala. Dcera samozřejmě byla první týden na zvykačku (2h denně), a pak už na celý den - nejdřív jeden v týdnu, pak jsem musela na dva, a podle učitelek je to i lepší, že dítě tolik „nezapomene“, jako když tam chybí týden - a byla v pohodě. Kolikrát jsem ji vyzvedávala až těsně před pátou a ona byla spokojená s paní učitelkou na hřišti… (Tento režim měla od dvou do tří let ve školičce.)
@xacxa Školky jsou pokud vím vzdělávací zařízení pro děti a nikoliv odkladiště pro pracující matky.
Muze byt uz ve skolce na cely den, ja jsem zacala davat dceru do skolky kdyz mela 3 roky, prvni 2 tydny chodila po obede a pak tam zkusila i spat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Omlouvám se za anonym, je to z osobních důvodů, aby rodina nevěděla co řeším…
Jsem na 3leté MD která mi končí cca za 3 měsíce. Žádný příspěvek už nepobírám.
Dcera je přijatá do MŠ, zatím nechodí, ale chtěla bych to pomalu zkusit, aby pak nebyl nástup tak náhlý a mohla si zvykat pomalu.
Kolikrát týdně a na jak dlouho jí můžu do školky dát?
Samozřejmě pro začátek počítám jen dopoledne a jen třeba 1-2× týdně, ale pokud se jí tam bude líbit, co je maximum?