Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
jaké máte kdo zkušenosti s přípravou na přijímací zkoušky na střední? Dcera je v 9. třídě…
Děkuji,
A.
Zkušenost nemám, ale asi by chtělo tako napsat na jakou střední.
Ahoj, to dost záleží na tom, o jakou střední se jedná. Když jsem před X lety šla na gympl, měli jsme ve škole jakoby nultou hodinu jednou týdně přípravku. Krom toho mi rodiče koupili takový ty vzorový testy, nevzpomenu si už na název. U SOŠ nebo konzervatořeto bude samozřejmě o něčem jiném.
Syn dělal loni jednotné přijímací zkoušky a jen si prošel testy, které zveřejnil Fermat, nic víc. Je ale pravda, že nešel na gympl, to by asi musel věnovat testům více času.
Mám dceru sice teprve v páté třídě, ale chce jít na osmileté gymnázium. Od října chodí do přípravného kurzu, kde probírají češtinu, matiku, všeobecný přehled a budou trénovat testy. Kurz poběží až do dubna do přijímaček. Tak uvidíme, jaký to bude mít efekt. Máme vybrané jedno gymnázium, kde je velký nával, druhé ještě nechávám otevřené.
Náš syn chodí na přípravné kurzy „to dáš – přijímačky nanečisto“ na jednotné přijímací zkoušky a zatím nám opravdu vyhovují. Mají super materiály a zlepšuje se každým termínem. Dostali jsme se tam přes doporučení od jeho třídní učitelky, ještě jsme měli slevový kupón na 10 procent, stačilo zadat „todam10“ při objednávce online, možná to ještě plati. Doporučujeme! Jejich web je w w w (tečka) to-das (tecka) cz ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.