Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem ve 37.tt.Někdy v šestém měsíci mi bylo po kontrole u Dr. řečeno, že jsem otevřená na prst, CS 2, do toho jsem měla denně poslíčky, bolela mě spona jak čert, atd.No prostě jsme si mysleli, že porodím předčasně.Dostala jsem velké dávky Magneska a přestala chodit na tůry ![]()
Minulý týden jsem byla u Dr. a ta mi řekla, že CS stále 2 a vevnitř se nic nezměnilo a že na porod to vůůůbec, ale vůbec nevypadá.
Takže k dotazu - chci si udělat jakousi pravděpodobnost nebo statistiku ze zkušenosti maminek, zajímá mě, jestli jste na tom byli podobně a přesto porodili do termínu?? Tzn. jestli se ten stav může změnit třeba během týdne a já porodím? Čípek se mi vůbec nezkrátil, takže jsem stále jen otevřená na prst a konzistenci čípku mám na jedničce.Snad je dotaz pochopitelný
Jo a jsem prvorodička.
Ještě jeden dotázek ohledně přenášení - celkem mě děsí vyvolávání, jaké to je??
Děkuji za odpovědi..
Ahoj.Tak to je přesně můj problém.Strašení z předčasnýho porodů a od 27tt.otevřena na 2prsty. A teď?Zítra jdu na vyvolání porodu.Hlavně žádný stres,miminko už máš velký.A strach z vyvolání?já mám šílenej,dnes jsem celou noc nespala.
Ahoj s čípkem a termínem porodu ti neporadím, ale vyvoláváním jsem prošla. Jela jsem na kontrolu, myslím, že to byl začátek 42. týdne a už si mě tam nechali. Večer jsem dostala kapačku, aby věděli jak snesu oxitocin, nebo jak se to jmenuje. Ráno tableta na otevření, to už jsem cítila stahy. Odpoledne další. Další den opět tableta a odpoledne kapačka. Měla jsem stahy po 2 až 3 minutách asi 5 hodin, to nebylo nic moc
. Nakonec císař, to bylo vysvobození
. Jinak vyvolávání pro mě bylo náročné spíš psychicky. Ale někdo porodí po pár hodinách po vyvolání. Tak se neboj, co má být se stane. Držím pěsti a ať už máš brzo u sebe ten svůj poklad ![]()
ahoj,mě taky strašili od 28tt a teď jsem 37tt,nález pořád stejný jako ve 28týdnu.První porod mi vyvolávali,protože jsem se neotvírala,zavedou ti tabletku a píchnou oxytocin,zaváděli mi dvě,celou noc jsem nespala,čekala jsem kdy to příjde a nic,kontrakce jsem měla dva dny jako prase,kor po té injekci,ale stejně jsem se neotvírala ani po tabletkách,tak mě nakonec museli fiknout.Nebylo to tak strašný,pro mě byl nejhorší ten hamilton,nebo jak se to píše,to jsem opravdu chtěla řvát
.Neboj zvládneš to ![]()
Julliet - paradox, co? Taky jsem to měla někdy od 26.tt tuším, člověk žije ve strachu, každej tejden říká prdolovi v břiše, ještě tejden vydrž a pak přenáší ![]()
Eva a Vašek - děkuji za odpověď, ale nepotěšila si mě (
), spíš potvrdila, čeho jsem se obávala - že vyvolávání bejvá zdlouhavý..
Ahoooj Xangel,
neboooj, všechno určitě dobře dopadne a než se naděješ, budeš mazlit svýho milovanýho pupíčka
!Já Ti bohužel neporadim, jsem taky prvorodička (35t.t.), ale co jsem slyšela, tak kamarádky měly vyvolání porodu v pohodě…a doktoři ví, co dělají, bude to dobrý
. chci Ti jen poslat pozdrav od „nás, říjňátek“, holky se o tebe bály, že ses dlouho neukázala, tak dobře, že jsi v pořádku. Opatruj se a držím moc moc palce
!Hezký den všem ![]()
rozmary - noo, taky dobrý
Asi vyrazím zas na tůru nebo si půjčím tchýniny smetáky ( rádoby psi), díky kterým jsem se otevřela, jak jsem z nich byla na nervy ,když jsem je hlídala týden ![]()
ono to může dělat i to magnézko, to se po 35tt nemá nějak brát kvůli tomu
Teladradora píše:
chci Ti jen poslat pozdrav od „nás, říjňátek“, holky se o tebe bály, že ses dlouho neukázala, tak dobře, že jsi v pořádku. Opatruj se a držím moc moc palce!Hezký den všem
Jéé, tak to mě mrzí, zasekala jsem se na jiné diskuzi jiných říjňátek a k vám už jen občas nahlídla
A hlavně jsem nestíhala číst, proto jsem se neozývala, když jsem netušila, o čem se mluvilo ![]()
AngelinaBalerina píše:
ono to může dělat i to magnézko, to se po 35tt nemá nějak brát kvůli tomu
jj, taky už jsem ho vysadila, ve 36 tt. tuším..
Ahoj xangel,ty už jsi taky 37tt ne?Já už se na ten porod uplně klepu,jsem jak malý dítě,který se těší na Ježíška
![]()
No do mě to doktor cpe ještě do konce 37tt,bo se bojí aby bylo všechno v pohodě,tak snad po tom nebudu ještě přenášet ![]()
rozmary píše:
Ahoj xangel,ty už jsi taky 37tt ne?Já už se na ten porod uplně klepu,jsem jak malý dítě,který se těší na Ježíška![]()
jj, jsem a taky se těším,je to dlouhý těch 9 měsíců
A hlavně jsem hrozně zvědavá, jak bude malej vypadat ![]()
xangel87 píše:Teladradora píše:Jéé, tak to mě mrzí, zasekala jsem se na jiné diskuzi jiných říjňátek a k vám už jen občas nahlídla
chci Ti jen poslat pozdrav od „nás, říjňátek“, holky se o tebe bály, že ses dlouho neukázala, tak dobře, že jsi v pořádku. Opatruj se a držím moc moc palce!Hezký den všem
A hlavně jsem nestíhala číst, proto jsem se neozývala, když jsem netušila, o čem se mluvilo
To vůbec nevadí, tak nám jen dej třeba vědět (samozřejmě až to půjde
), až porodíš, budeme mít radost, napjatě všechno sledujeme…už tam jedno miminko máme
. Tak se opravdu moc opatruj a neboj,třeba porodíš sama jako fík
![]()