Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Příspěvek upraven 29.07.12 v 14:46
Termín jsem měla 24.12., porod proběhl 11.1. a žádný stres jsem s tím neměla, pouze jsem na radu PA z předporodního kurzu v rodině nahlásila termín porodu 3.1., aby byl klid a nikdo mě nestresoval s dotazy typu „Tak kdy už to bude? Ty ještě nerodíš?..“
Jinak u nás je to genetické, babička obě své děti porodila 10 dní po stanoveném termínu, mamka obě děti porodila 21 dní po stanoveném termínu.
Můžeme se domnívat, že byly chybně vypočtené termíny, ovšem všechny děti přesně na stejnou dobu?
Jinak já měla plodovku ok, mimi bylo taky ok, nevykazovalo známky přenášení, jediné co, tak nemělo novorozeneckou žloutenku, takže jestli je to tím „přenášením“, tak to jedině kvituji ![]()
Já měla termín 23.5 a rodila jsem 1.6. A kdyby mi to nevyvolali, měla bych pupek nejspíš dodnes.. ![]()
Já jsem přenášela 3 týdny a nakonec jsem musela jít pod kudlu, bo bych prý normálně porodila asi až za měsíc. ale kontrolovali mě každý druhý den vč. průtoků. nic mi nebylo, užívala jsem si klid a pak do proodnice jsem vyšla pět pater pěšky s baťohem na zádech. jediné, co mě štvalo, byly dotazy ostatních…
Nepřeháněj, nestresuj! Tp jsou orientační údaje. Holky asi chod´te na předporodní kurzy, studujte literaturu, je tady toho čím dál tím víc. Zbytečně!
Fiziologické těhotenství trvá 38-42 týdnů!
V případě, že nejsi riziková, není důvod stresovat.
První dítě jsem rodila vyvolaně 42+0 a stejně to bylo brzo. Kdyby mě nechali být, porodím den-dva později a určitě líp, než s tím, co se mnou dělali kvůli honění termínu ![]()
U prvního termín 8.8 a šel ven 24.8 císařem a to dva dny na vyvolávačkách a nic. A u druhé termín 11.10 a ven šla taky císařem 20.10
Zkušenosti? Ano, aktuální
první termín (dle UTZ) byl 15.6. a druhý 23.6. Ale cítím se dobře a věřím, že až nastane ten správný čas, tak to přijde. Nevidím důvod stresovat sebe nebo okolí. Chce to hlavně nečíst hysterické příspěvky ![]()
Přenášela jsem všechny tři děti a všechny byly nakonec vyvolávané, protože se porod sám nerozběhl. Ale vše ok
Přenášela jsem prvního skoro 14 dní, malej v pořádku, ale já už jsem byla dost vyřízená. Spát jsem nemohla, jakýkoliv pohyb mě bolel, křeče v nohách, záda odrovnaná, žebra odrovnaná, močák odrovnaný
Ale šla jsem na vyvolávačku a vše ok
Neboj! ![]()
@oriole píše:
Zkušenosti? Ano, aktuálníprvní termín (dle UTZ) byl 15.6. a druhý 23.6. Ale cítím se dobře a věřím, že až nastane ten správný čas, tak to přijde. Nevidím důvod stresovat sebe nebo okolí. Chce to hlavně nečíst hysterické příspěvky
tak to už je 4 týdny po termínu??? to se divim, že tě tak dlouho nechaj
Ahojky, ja prenasela 5 dni…Mela jsem termin 25.3.2011,a malej sel ven 30.3.2011…Rodila jsem ve 40tt+5 dni taky jsem si rikala ze snad ani neporodim, a malej si rekl sam porod se rozbehl zcela sam, jen me napichly plodovku ta mi neodtekla.
ahojky.ja prenasela 6 dni, ale mela jsem maly brisko, tak to nebylo zas tak strasny. jemmi museli porod vyvolavat