Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já zkoušela vše a nic nepomohlo
musí se to zvládnout, lehni si a užívej klidu ![]()
Já bych počkala na 37+0, teprve pak je dítě donošené. A pozor, často se liší TP dle ms a dle utz, obzvlášť pokud je cyklus delší, tak se řídit dle TP dle utz z prvního trimestru.
Stimulace bradavek může vyvolat produkci oxytocinu, který je zodpovědný za kontrakce. Zkoušela jsem, dokonce už v době, kdy jsem měla prasklou vodu a čekala na rozjetí porodu - a nic.
Franta začal něco dělat až ve chvíli, kdy prvorozený usnul, já se uklidnila a chtěla jít spát ![]()
Jinak pokud mimino nechce, tak ti to bude stejně na prd a aby sis pak nespustila nějaký výživný poslíky a nebyla ještě vyčerpanější ![]()
Být tebou, tak raději pracuju na svojí psychice, prvorodičky často rodí až po termínu… A když si vsugeruješ, že chceš rodit před a pak nic a nic, tak je to pak ještě horší, než když jsi s tím dopředu smířená ![]()
Já zkoušela všecko a nepomohlo nic. První syn byl v termínu 40 týden 4kg, druhý syn ve 42 týdnu 4,5kg a ted dcera kterou jsem si vydupala dřív 39+4 3,5kg už jsem prostě nechtěla takový obří dítě je to děs.
A tak mě to zabralo! U dcery jsem byla 37+1, byla jsem oteklá, měla jsem vysoký tlak tak jsem to zkusila bylo to teda hodně nepříjemné až bolestivé - asi jsem to přehnala - ale do 20 minut mě praskla voda. Takže já doporučuju. Ale u prvního dítěte mě nepomohlo vůbec nic a narodil se po termínu.
Je to asi hodně individuální. Zkusím to jako ty, dám mu ještě čas ukončit 37. týden a pak zkusím štěstí protože je to v těchto vedrech děs a hrůza nehledě na psychiku už skoro nikam nemůžu kvůli nevolnostem, dýchání, otokům takže jsem doma pořád sama pak člověk z nudy přemýšlí nad blbostma no jako každá už to chci mít za sebou.
Tak v prvni rade ted by bylo jeste miminko nedonosene, donosene je az od ukonceneho 37tt coz je 37 plus 0
a za druhe pokud miminko nechce muzes delat cokoliv a nenarodi se ![]()
Ja bych myslela, ze kdyby mela miminka prichazet na svet uz ve 37. tydnu, tak by to tak bylo. I kdyz se rika, ze uz jsou donosena, tak ale podle me to nejaky duvod ma, ze byvaji v brisku 40 tydnu. Urcite jeste „dozravaji“. Ja bych to nijak neuspechavala.
Podle me se muzes postavit i na usi, ale ditko, pokud nechce, tak nevyzenes. Jen pokud je nakroceno, muzes ho postrcit.
ja to mela opacne, pravda, nic mi nebylo, bylo zari, ale ja se furt nejak necitila a rikala si, jeste ne, jeste nemam hotovy tohle a tohle a pocitala jsem jako prvorodicka s prenasenim a hle dcera se ohlasila par dni pred terminem MS (coz dle meho bylo totalne mimo a cekala jsem ze budu rodit dyl)
ted te teda chapu, taky toho mam kolikrat plny brejle, ale takticky zvolim podobnou strategii ![]()
Příspěvek upraven 26.07.12 v 21:04
Ahoj,
jak píšou holky. Záleží na tom miminku ne na tobě
Takže pokud mimi není připravené, aby přišlo na svět, tak si můžeš bradavky stimulovat od rána do večera a stejně můžeš přenášet
Mě doktorka od začátku říkala, že je mimi menší a narodí se dřív. No a teď sem na konci 39tt a podle doktorky se pořád nic nechystá ![]()
Jinak co se týče té stimulace, tak ta se má provádět 2-3 minuty silným třením mezi palcem a ukazováčkem - pak minuta pauza a opakovat. Má to rozjet kontrakce, ale jen v případě, že dítě sestoupilo a je připravené na porod. Jinak ti to v ničem nepomůže ![]()
Ahoj, začala jsem 37. týden přesněji 36 plus 2 lékař řikal že v tuto dobu je plod zralý co jsem četla na internetu kdyby došlo k porodu tak se nejedná ani o nedonošené dítě. Už přemýšlím o tom jak urychlit porod, nechci to držet do konce těhulky určitě ví o čem mluvím ( hnusné vedra, nemotornost, špatné dýchání) je toho spousta a už bych to ráda měla za sebou poslední týdny se hrozně vlečou
Chtěla bych se zeptat jestli máte některá zkušenosti se stimulací bradavek prý to pomáhá k vyvolání porodu tak by mě zajímalo od kolikátého týdne bych to mohla zkusit zda to opravdu funguje jak stimulaci provádět správně apod.