Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHoj maminky a těhulky,
předem se omlouvám asi za blbou otázku, ale můžete mi někdo popsat poslíčky?? jsem prvorodička a dnes poprvé ráno jsem měla bolest jako při MS a teď večer mám bolest od beder bodavou až do břicha…a špatně se mi dýchá tak nevím co to je…
předtím jsem to neměla…
A v kolikátém jsi týdnu??? dej si vanu teplou, když to povolí, jsou to poslíčci ![]()
Jj to vypadá na první poslíčky, taky to mívám už od 21.týdne, ale vše je zatím ok.to se děloha připravuje, neboj se nic..mám to fakt občas, ale přesně jak popisuješ, bolest jako při ms, ale neee silná, jen chvilková a pak mě bolej záda..ptala jsem se na to doktorky, pokud jsi zavřená a čípek se nezkracuje fakt se neboj. a ty jsi v jakém týdnu??já ted ve 24tt.
Koukám, že termín máš až na konci srpna.. hmmm ![]()
já jsem měla tvrdnutí a mírné bolesti už někdy od 25tt, ale po vaně se mi vždy ulevilo..
Holky já jsem dnes 35+5tt zítra jdu k dr. tak uvidím co mi poví, je to bolest jako při MS a k tomu ty záda…dnes po druhé…tak nevím vlastně…hihi, jako není to žádná hrůza, ale tak jako bolet to bolí a nepříjemné to je spíš…
Tak zkus tu vanu
už seš celkem daleko, takže poslíčci jsou normální.. ![]()
Já měla dnes taky bolest jako při ms včetně ms u mě provázející bolesti nohou.. mám to nějak řešit? jsem teprve 18tt
ještě počkám…a uvidím chvilku mě to přejde a pak se to zase objeví…tak uvidím ![]()
No, z vlastní zkušenosti bych řekla, že rodíš:-) Ba ne, mě samotnou by rozdíl zajímal. Už mám teda porod za sebou, ale tři dny před porodem mi začali bolesti, i třeba po třech minutách a trvalo to fakt celý tři dny. Dvakrát jsem byla v porodnici a řekli mi, že to jsou poslíčci. Chtělo se mi brečet. Dávali mi něco proti bolesti. Když už jsme tam jeli po třetí, ani se mi tam nechtělo, protože bolest to byla stále stejná a průběh také stejný, tak jsem si už připadala jako blázen a jen jsem teda doufala, že mi zase dají nějaký čípek, který mi trošičku uleví a ono ejhle, najednou už jsem rodila!
Ale rozdíl mezi poslíčky a kontrakcemi si stejně nejsem schopná uvědomit ![]()
Mě by třeba zajímalo jak člověk pozná, že se třeba otevírá? Vím, že jsem divná ale jsem prvorodička.
@janicka23 no to si myslím, že se nepozná…řekla bych…to nevím…
Ahoj holky.. Taky jsem prvorodicka. Jsem v 40+3 a v noci jsem měla šílené bolesti.. Když to začalo být pravidelně po 5 minutách, zavolala jsem příteli s jeli jsme do nemocnice.. Tam mi však po hodinovem vyšetření řekli že to jsou jen poslíčci, dali mi čipky a poslali mě domů. Doma jsem spala jen asi 3 hodiny v celku.. co chvíli jsem se budila s silenymi křečí. Dnes to začlo jestě sílit a už me to vystreluje až do beder a do kyčlí je to normální.. Dala jsem si teplou vanu ale nějak moc to nepomáhá..
nejsou jestě nějaké figly?? A jak dlouho můžou trvat poslíčci než se rozběhne samotný porod? Díky za odpovědi.. ![]()