Opravdu tolik dokáže strach?

13
25.7.12 16:50

Opravdu tolik dokáže strach?

Dobrý den, předem se omlouvám za paranoidní chování a holky, co se snaží o mimčo, ať se nezlobí za můj postoj, ale já bych to teď opravdu nezvládla. Ale k věci, pokud bych byla těhotná, byl by to už přibližně 15.týden. Dělala jsem si nezávisle na sobě 7 těh. testů, po docela dlouhé době, v ranních i odpoledních hodinách (byly to testy Unimark a jednou i Mamatest), dokonce jsem dvakrát šla na krev (asi měsíc a půl od příp. početí a pak ještě o měsíc později) a obě hodnoty byly menší než 0,1 UI/l. Menstruace mi taky nevynechala, poslední dokonce byla silnější, ale možná proto, že jsem pár dní brala Orgametril na oddálení. Říkáte si, proč se teda nadále tak sleduju a dostávám se už vážně do stádia zoufalství, ale když už jsem se jakž takž uklidnila, že těhotná nejsem, vylezly mi na prsou žíly a to je to, co mě nejvíc děsí. A v břiše mě popichuje, ale mám asi trochu potíže s močákem. Prosím, nejedná se o žertovnou otázku, jsem člověk, co si dokáže asi spoustu věcí vsugerovat a tohle mě vyloženě potápí, za ty měsíce jsem měla pocity únavy, nevolnosti, ale bez zvracení, nebo nějaké citlivosti na pachy, přecitlivělá sice jsem, ale to asi už několik let..břicho mám větší taky normálně, jen teď se asi ještě o centimetr zvětšilo, ale pořád ho můžu zmáčknout, to už by v těhotenství takhle pozdě asi nešlo, co? Budu ráda za nějaký racionální, neurážející názor, který pochází odjinud, než z mojí unavené hlavy (silně uvažuju o návštěvě psychologa, protože tohle asi fakt normální není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
25.7.12 16:52

Ještě dodám, že by mě zajímalo, jestli by se tolik testů, navíc dva krevní, mohlo nějak splést? Chyba laboratoře třeba..ale dvakrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
25.7.12 16:54

Zkusila bych napřed gynekologa (po takové době už těhotenství s jistotou vyloučí nebo potvrdí) a pak toho psychologa na úlevu po duševní stránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.7.12 16:55

@LenkaHor Takže tobě všude vyšlo, že těhotná nejsi, ale máš takové příznaky, jako bys těhotná byla, chápu to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.7.12 16:58

To jo..říkám si, že jestli to dobře dopadne, chtělo by to fakt dlouhej odpočinek a asi nějaký prášky (samozřejmě zlehčuju, ale už se cítím opravdu vyčerpaná) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
25.7.12 16:59

@LenkaHor Myslím, že je to opravdu sugesce, strach.
Někdo tak dokáže cítit příznaky nemoci, kterou nemá. Je dokázané, že takové diagnózy fakt existují. O ženách, co si myslely, že jsou těhotné a nebyly jsou taky zmínky. Šla bych za svým obv. lékařem a svěřila se mu jak to cítíš a vidíš. Určitě by tě pro klid duše poslal ještě jednou na krevní test a popřípadě by ti doporučil nějakého psychologa.
Ale podle mě a testů co máš za sebou, těhotná nebudeš ;)

• Citovat
  • Upravit
Papia

Ber to tak ze NEJSI!-hotovo- proste NE…testy se muzou opozdit-ukazat tehotenstvi az pozdeji, ale krev ne a navic 2X…
proste to nevyslo…bricho se da zmacknout hodne dlouho, a zily na prsou-asi se ti jen vic prokrvily-take se porad sledujes, takze vetsina priznaku bude nejspis vsugerovana…
proste se presten pozorovat :hug:

Příspěvek upraven 25.07.12 v 17:08

• Citovat
  • Upravit
31594

Napadá mě jedno, nevysadila jsi HA? Během cyklu hormony kolísají, před ms člověk fakt zadržuje vodu a může být nafouklý, já měla teď po druhém porodu při ovulacích regulérní nevolnosti, že se mi navalovalo a bylo to jen proto, že jsem ovulovala, břicho mě bolelo, nafukovalo se…

Jinak si ale myslím, že se nějak v naší generaci stalo, že jsme měli v mládí tak velmi silný strach z otěhotnění, rodiče nám to přece vtloukali do hlavy, možná že i proto, že oni se zas tolik zodpovědně nechovali a spousta dětí bylo neplánovaně…A pak má člověk najednou pocit, že může otěhotnět, i přes všechnu snahu.
Už tu párkrát byla diskuze, kde se dotyčná bála, že je těhotná, brala HA, přítel měl vždy kondom, testy negativní a přesto - bála se, že je těhotná.
Těch fóbií vyrazilo v posledních letech jak hub po dešti a ani by mě nepřekvapilo, kdyby už byla pojmenovaná i fobie z těhotenství, třeba fobie z porodu už má svoje jméno - tokofobie tuším.

Myslím, že jediné, čím si můžeš trochu ulevit je vnitřně přijmout fakt, že pokud máš sex, tak můžeš otěhotnět. Je to tak, žádná antikoncepce není 100%. Jak se dřív říkalo - pánu bohu poručeno. Pokud k tomuhle smíření se s realitou nedokážeš dojít sama, je načase zkusit toho psychologa, možná i psychiatra, aby se z toho nestala nějaká úzkostná porucha. Nečekané těhotenství není konec světa, samozřejmě je v pořádku se chovat zodpovědně, ale všude by měla být nějaká zlatá střední cesta ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
25.7.12 17:00

Ahoj, v první řadě zajdi na gynekologii na sono a uvidíš, tam se nepřehlédne nic. Jinak dvakrát po sobě omyl v krevním testu je myslím nemožný, to by musela být hoooodně velká náhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.7.12 17:01

Tak tak, když to tak vezmu, tak všechny ty příznaky, co jsem měla, to mohlo mít i spoustu jiných příčin, nevolnost a motání hlavy, nebo bolest břicha, ale co ta prsa? když o tom hledám články na internetu, většinou to poukazuje na těhotenství. Nemohl v tom třeba sehrát roli ten Orgametril, i když už je to dýl? No ale četla jsem, jak moc si člověk dokáže ty příznaky vsugerovat, ale stejně se mi to nějak nezdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.7.12 17:05

To je právě to, já jsem na „opačné straně břehu“, proto jsem se omlouvala vám, co se snažíte a omlouvám se radši ještě jednou, protože musím působit jako ******,co si neváží možnosti mít děti..ale já je časem určitě chci, jen ne teď, teď by to byla v mojí situaci hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
25.7.12 17:05

Kamarádka se snaží dva roky o mimi a taky má pořád nějaké,,příznaky", které mají i netěhotné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
25.7.12 17:06

@LenkaHor
pri odberech krve uz by jsi musela mit vysoke HCG…
to tam nebylo-tudiz nejsi tehotna…
a prsa muzou jen reagovat na zmenu tveho cyklu-treba jsi zrovna ovulovala-to se muze takhle taky projevit, nebo i bolestmi v podbrisku…kazda zenska to ma jinak- mozna si si driv tech prsou ani nevsimala, kdyz jsi se nebala ze budes tehu

Příspěvek upraven 25.07.12 v 17:07

• Citovat
  • Upravit
7797
25.7.12 17:06

Zajdi si na ten ultrazvuk, to ti pomůže víc, než spekulace tady na eMiminu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.7.12 17:07

@LenkaHor Možná si to až moc připouštíš, počkej nějaký čas, jestli se to uklidní anebo si zajdi na tu gyndu a uvidíš. Budeš mít jistotu hned. 15. týden jak píšeš, bys už na sobě určitě poznala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí