Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nenašla jsem žádnou aktuální diskuzi k tomuto tématu. Zajímalo by mě kolik nás tu je? Jak to zvládáte a jaké máte plány, co se týče školy a nejen to… ![]()
Tak já v září nastupuju dálkově do posledních ročníků - dělám bakaláře na vysoký a k tomu ještě vošku.
@Ditkaa
řeknu to jednoduše… když jsem při VŠ mohla stíhat zaměstnání, nevidím problém v tom, abych stíhala miminko
je to sice něco jiného, ale myslím si, že zvládnout se to dá ![]()
@grampe píše:
@Ditkaařeknu to jednoduše… když jsem při VŠ mohla stíhat zaměstnání, nevidím problém v tom, abych stíhala miminko
je to sice něco jiného, ale myslím si, že zvládnout se to dá
Přesně moje řeč ![]()
Tak já při studiu taky pracuju, teda zatím.. Nemám zrovna vhodné povolání pro těhulu, takže od září začínám jinde… Mě se právě přecházet na dálkové nechce, natož přerušovat, mám celkem dobrej rozvrh a budu doufat že mi povolí individual, jelikož TP mám v lednu a to jsou zkoušky… Z každý strany do mě tlačí že mám alespoň na rok přerušit.. Tak mě jen zajímají zkušenosti ostatních ![]()
@Ditkaa pokud ti škola vyjde vstříc, tak nevidím důvod proč přerušovat
to je kravina ![]()
V poslední době jsem na toto téma vyděla nejméně 2 diskuse… Mám mičo, studuji a příště bych do toho už nešla
.
No, s miminem je to teda náročnější než při práci, aspon pro mě teda jo
Ale dá se to, chce to velkou podporu partnera, což já mám ![]()
Ted čekám už druhý a když vše dobře dopadne, tak půjdu v zimě konečně ke státnicím, aspon budu mít břicho jako polehčující okolnost. ![]()
@grampe Mám na to stejnej názor a rozhodně to nemám v plánu… Ale to je z každý strany "jestli jsem normální, jak to chci stíhat a nevím co ještě
Takže místo podpory mám z okolí tohle
Se školou uvidím až v září, ale budu doufat.. v tom případě by neměl být žádnej problém a já směle můžu pokračovat ve studiu ![]()
@micelinka jsem tu chvilu, tak se ještě moc nevyznám
Jestli se můžu zeptat, proč by jsi do toho nešla?
@Ditkaa já to slyším taky, že to nezvládnu atp., ale já si věřím
hlavně u mě je naprvním místě miminko
takže mě to žene dopředu hlava nehlava
a říkám si, že tu školu dělám hlavně pro svoje děti, abych jim dala vše, co budou kdy potřebovat ![]()
@Ditkaa náročné miminko, žádné hlídání… každí mi říkal, že to bude v pohodě, že mimčo jen spí a jí - ale né to naše
. Prý mi mi bude partner a jeho rodiče dítě hlídat - ještě jsem si toho nevšimla.
Určitě bych nepřerušovala a zkusila to s mimčem, znám holky, co maj miminko úplně hodňoučký a k tomu velikou podporu rodiny.
@micelinka tak to chápu, musel to být asi pěknej záhul, ale tak klobouk dolů jestli to zvládáš
Já právě nějaké hlídání a pomoc slíbenou mám, ale po porodu to může být úplně jinak.. Tak se modlím aby se pak na mě nikdo nevyprdnul ![]()