Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla bych dotaz. Mužou psychické stavy ovlivnit pohyby miminka? Ted dost trpím úzkostlivými stavy a příjde mi že se mi miminko v břiše nehýbe? Jaký máte na to názor?
Ahojík
Myslím si, že to nijak neovlivní..některé miminka jsou aktivnější, jiné prostě spí
Záleží s čeho jsou ty úskostné stavy ![]()
Ne, nemůže. Pohyby jednak nevnímáš v každé (své) poloze stejně, můžeš mít uloženou placentu tak, že pohyby vnímáš méně, každé miminko je jinak aktivní a každé miminko má dny, kdy je aktivní více a dny, kdy je aktivní málo.
O vídendu jsem pohyby cítila více ted mi přijde že je vůbec necítím ![]()
Neboj ja tohle taky porad v tehotensvi resila a jak uz psali holky kazdy den nebude stejny a cim vic na pohyb cihas tak jako na potvoru nic neucitis… Kolikaty jsi tyden? Pohyby se ustaluji kolem toho 25-27 tydne…
Ale pokud mas pochyby zajdi k doktorovi…
@Jana.49 No tak klid, zrovna v takovém období jsem přemýšlela všelijak i já, taky miminko bývalo víc v klidu..ale pokud jej cítíš alespoň párkrát za den, tak je to v pohodě…ale pokud jsi opravdu vynervovaná, klidně zajeď do porodky a oni udělají ultrazvuk
Budeš klidnější..
Já se totiž pořád stresuji že o miminko příjdu.. Třeba se ráno probudím a začnu brečet..
@Jana.49 Zkus nečíst nějaké přízpevky tady na takové téma!..Podle mě, jsou to i hormony a přirozenost..ale,pokud nemáš nějaké problémy tak není důvod nad tím tak přemýšlet..né? ![]()
Takže, pohyby se začínají počítat až od 28tt - takže na pravidelnost máš ještě čas. Už tu bylo psáno, že miminka mají aktivnější dny a dny, kdy jsou více spavé a tolik se nepohybují. A někdo má miminka líná obecně (případně jinak uloženou placentu, vývojovou vadu dělohy), nezná kopance, prudké přemety a velké pohyby a také je to v pořádku. ![]()
Ja myslim, ze na pohyby mimca to vliv nema. Ale taky si myslim, ze miminko je s maminkou hodne propojene a vi, kdyz jsi nestastna, vystresovana, nervozni. A bala bych se, ze se to nejak projevi. Ja jsem nastesti pohodovej clovek, ale mama rikala, ze kdyz jsem byla miminko a ona kvuli necemu brecela a byla nestastna, tak ja jsem taky brecela a byla uskvrcene mimco. A v brisku to to mimi musi vycitit jeste vic. Pokud mas vsechny testy v poradku, tak se nestresuj zadnymi spatnymi myslenkami. Bud v pohode a mimco bude taky v pohode!
![]()