Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, chtěla bych se s Vámi poradit. Plánujeme předělání bytu, prckovi je 25m a pomalu přemýšlíme o jeho pokojíčku. Zatím spíme všichni v ložnici a přes den jsme v obýváku, má tu svůj hrací koutek. Bohužel je obývák průchozí, manžel dělá i noční takže ložnici do budoucna potřebujeme. Napadlo mě zatím toto viz.2obr. na kolik myslíte, že by nás to vyšlo? Postavení příčky, nejspíš z ytongu, zbourání části zdi, do prodloužené chodby koupení lina a do dětského pokoje nejspíš koberec.Jak byste vyřešili uzavírání šatny? A kam umístili pračku, aby se dalo procházet do kuchyně, s nákupem atak.Nebo příčku postavit jinak? Jde mi z toho hlava kolem, ale potřebuji aspoň tak přibližně vědět, kolik si mám připravit
práci by dělal kámoš, jde mi spíš o materiál. Jinak červená-zbourání, zelená-příčka. Děkuji ![]()
Volil bych jen sádrokarton, itong mi přijde zbytečná komplikace.
Zvážil bych, jestli když budu mít hosty v obýváku chci chodit neustále přes dětský pokoj.
Máš tam obrovsky prostorově ztrátovou chodbu.
Jsou zamalovány všechna okna?
Právě, že by se přes dětský nechodilo, ale chodbou, jak máme pračku. Já to ze strany z kuchyně přepažila sádrošem a vznikl kumbál. Takhle by se zprůchodnil, ale ty věci potřebuji někam dát (vysavač, koše, žehl. prkno, myslela jsem právě proto vytvoření té šatny+na oblečení)okna jsou všechna zamalovány.
To bude chtít lepší plánek takto je dost nepřehledné.
Zkus to namalovat celé třeba v DiaDiagram - je zadarmo a dá se v něm dobře malovat projekty bytů.
http://sourceforge.net/…a-installer/
Máme trochu podobnou dispozici a taky jsem nad podobnou změnou přemýšlela. Ale praktičtější by možná bylo nedělat v přistavované zdi ten „výkus“, ale jen rovnou stěnu (vznikne zbytek chodby a kumbálek nebo šatna), v dětském pokoji bude víc místa. A možná lepší mít dveře do dětského pokoje naproti obýváku, v kuchyni vznikne místo navíc a lépe se tam vše vejde včetně pračky.
A taky bych volila sádrokarton, nemusí být stavební povolení a je to rychlé. A taky se dá kdykoli zase odstranit.
Příspěvek upraven 02.04.15 v 11:58
Mě právě prve napadlo, že by se do toho,,výkusu" dala pračka a chodbička-kumbál by se tím pádem rozšířil a byl víc průchozí. Zároveň jsem ale taky chtěla, aby byl pokojík co největší. Ano šatna by byla široká jako vstupní chodba. A ikdyby se dveře z pokojíku do kuchyně zadělali, tak pračka by se tam nevešla :/ nevím kam. Kdyby se lednička otočila a vedle toho dala pračka, byl by vchod do kuchyně nedostačující.
Já osobně bych dětský pokoj udělala spíš z té druhé místnosti. ![]()
Ano to bude v plánu časem, až malej povyroste a bude chtít víc soukromí. Zatím si hrát v místnosti sám nevydrží a takhle bych ho měla na očích když bych vařila. I manžel by takhle měl víc klidu na spánek po nočních. Navíc máme ložnici tři roky starou, moderní a musela by se i vymalovat na dětský pokoj a to už by bylo víc nákladné.
@Léňa66 já bych tedy osobně radši udělala místo původní kuchyně ložnici, tam kde máte teď obývák bych udělala kuchyň s obývací místností a dětský pokoj by byl, tam jak teď máte ložnici. ![]()
@Yasminn píše:
@Léňa66 já bych tedy osobně radši udělala místo původní kuchyně ložnici, tam kde máte teď obývák bych udělala kuchyň s obývací místností a dětský pokoj by byl, tam jak teď máte ložnici.
To by bylo asi nejideálnější, ale taky hooodně nákladný a jestli to chápu dobře, tak jsou asi finance omezený. Ale do budoucna by bylo fajn na to našetřit.
@RadkaCh píše:
To by bylo asi nejideálnější, ale taky hooodně nákladný a jestli to chápu dobře, tak jsou asi finance omezený. Ale do budoucna by bylo fajn na to našetřit.
mě to právě přijde jako nejlepší řešení no
Ale je fakt, že s omezením financí to nepůjde
Tak to jsem moc nepomohla ![]()
@Yasminn To mě napadlo také
Ale na kolik by to vyšlo?? Nová kuchyň, překopání odpadů, elektriky a v kuchyni máme nad sporákem karmu ![]()