Přepažení místnosti

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
69
2.4.15 11:32

Přepažení místnosti

Zdravím, chtěla bych se s Vámi poradit. Plánujeme předělání bytu, prckovi je 25m a pomalu přemýšlíme o jeho pokojíčku. Zatím spíme všichni v ložnici a přes den jsme v obýváku, má tu svůj hrací koutek. Bohužel je obývák průchozí, manžel dělá i noční takže ložnici do budoucna potřebujeme. Napadlo mě zatím toto viz.2obr. na kolik myslíte, že by nás to vyšlo? Postavení příčky, nejspíš z ytongu, zbourání části zdi, do prodloužené chodby koupení lina a do dětského pokoje nejspíš koberec.Jak byste vyřešili uzavírání šatny? A kam umístili pračku, aby se dalo procházet do kuchyně, s nákupem atak.Nebo příčku postavit jinak? Jde mi z toho hlava kolem, ale potřebuji aspoň tak přibližně vědět, kolik si mám připravit :lol: práci by dělal kámoš, jde mi spíš o materiál. Jinak červená-zbourání, zelená-příčka. Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
720
2.4.15 11:41

Volil bych jen sádrokarton, itong mi přijde zbytečná komplikace.

Zvážil bych, jestli když budu mít hosty v obýváku chci chodit neustále přes dětský pokoj.

Máš tam obrovsky prostorově ztrátovou chodbu.

Jsou zamalovány všechna okna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.4.15 11:48

Právě, že by se přes dětský nechodilo, ale chodbou, jak máme pračku. Já to ze strany z kuchyně přepažila sádrošem a vznikl kumbál. Takhle by se zprůchodnil, ale ty věci potřebuji někam dát (vysavač, koše, žehl. prkno, myslela jsem právě proto vytvoření té šatny+na oblečení)okna jsou všechna zamalovány.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
2.4.15 11:51

To bude chtít lepší plánek takto je dost nepřehledné.

Zkus to namalovat celé třeba v DiaDiagram - je zadarmo a dá se v něm dobře malovat projekty bytů.
 http://sourceforge.net/…a-installer/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
2.4.15 11:55

Máme trochu podobnou dispozici a taky jsem nad podobnou změnou přemýšlela. Ale praktičtější by možná bylo nedělat v přistavované zdi ten „výkus“, ale jen rovnou stěnu (vznikne zbytek chodby a kumbálek nebo šatna), v dětském pokoji bude víc místa. A možná lepší mít dveře do dětského pokoje naproti obýváku, v kuchyni vznikne místo navíc a lépe se tam vše vejde včetně pračky.
A taky bych volila sádrokarton, nemusí být stavební povolení a je to rychlé. A taky se dá kdykoli zase odstranit.

Příspěvek upraven 02.04.15 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 11:56

Vstupní chodba je široká 0,96? Jako ta plánovaná šatna?

• Citovat
  • Upravit
69
2.4.15 12:05

Mě právě prve napadlo, že by se do toho,,výkusu" dala pračka a chodbička-kumbál by se tím pádem rozšířil a byl víc průchozí. Zároveň jsem ale taky chtěla, aby byl pokojík co největší. Ano šatna by byla široká jako vstupní chodba. A ikdyby se dveře z pokojíku do kuchyně zadělali, tak pračka by se tam nevešla :/ nevím kam. Kdyby se lednička otočila a vedle toho dala pračka, byl by vchod do kuchyně nedostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.15 12:13

To je panelák? Nebo zděný?

• Citovat
  • Upravit
69
2.4.15 12:19

Panelák, byt je náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.4.15 12:22

Já osobně bych dětský pokoj udělala spíš z té druhé místnosti. :think:

• Citovat
  • Upravit
69
2.4.15 12:30

Ano to bude v plánu časem, až malej povyroste a bude chtít víc soukromí. Zatím si hrát v místnosti sám nevydrží a takhle bych ho měla na očích když bych vařila. I manžel by takhle měl víc klidu na spánek po nočních. Navíc máme ložnici tři roky starou, moderní a musela by se i vymalovat na dětský pokoj a to už by bylo víc nákladné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
2.4.15 12:35

@Léňa66 já bych tedy osobně radši udělala místo původní kuchyně ložnici, tam kde máte teď obývák bych udělala kuchyň s obývací místností a dětský pokoj by byl, tam jak teď máte ložnici. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.4.15 12:40
@Yasminn píše:
@Léňa66 já bych tedy osobně radši udělala místo původní kuchyně ložnici, tam kde máte teď obývák bych udělala kuchyň s obývací místností a dětský pokoj by byl, tam jak teď máte ložnici. :)

To by bylo asi nejideálnější, ale taky hooodně nákladný a jestli to chápu dobře, tak jsou asi finance omezený. Ale do budoucna by bylo fajn na to našetřit.

• Citovat
  • Upravit
19078
2.4.15 12:42
@RadkaCh píše:
To by bylo asi nejideálnější, ale taky hooodně nákladný a jestli to chápu dobře, tak jsou asi finance omezený. Ale do budoucna by bylo fajn na to našetřit.

mě to právě přijde jako nejlepší řešení no :) Ale je fakt, že s omezením financí to nepůjde :nevim: Tak to jsem moc nepomohla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.4.15 12:42

@Yasminn To mě napadlo také :-D Ale na kolik by to vyšlo?? Nová kuchyň, překopání odpadů, elektriky a v kuchyni máme nad sporákem karmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí