Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jasně že na ušetření vody..budou časy, kdy pitná bude bude dražší než benzín a ropa ![]()
@verulicek to už ale budeš mít dítko velké
já davala u syna do vany malou vaničku a pak už nic byl za velkou vanu rád…
@mater rád nerad, nemůžu co tři dny napouštět přece velkou vanu
je to plýtvání..navíc větší dítě se víc potí a víc ušpiní, takže koupání pak bude už třeba ob den.
No ja koupu denne, takze mne se to libi. Nejlevnejsi jsem nasla aa 749,–
@verulicek píše:
@mater rád nerad, nemůžu co tři dny napouštět přece velkou vanuje to plýtvání..navíc větší dítě se víc potí a víc ušpiní, takže koupání pak bude už třeba ob den.
mám obr rohovou vanu a z důvodu šetření jsem od malička buď sprchovala a nebo dala vody jen na dno, malý ve chvíli udržel hlavičku šel na chvíli na bříško a nebo na zádech se tam plácal, vody max po ouška a v pohodě. Přepážka mi přijde jako blbost. A nebo malou vanikču. Ikea jí prodává za 120 Kč a starší se v ní koupala ještě ve 3 letech.
A ještě bych se teda báila, že to bude držet tak aby to vodu i s cachtajícím se dítětem udrželo.
Jeee, mne se ten napad taky libi
Kdyby mel nekdo zkusenosti, rada se taky poucim. Od rekonstrukce manzelovi nadavam, ze koupil strasne dlouhou vanu. Taky mi to prijde trochu jako plytvani (nemluve o tom, ze pro me prcka je ta dlouha vana neprakticka, ale s tim se musim naucit zit). Je mi jasny, ze malyho budu nejdriv koupat ve vanicce, ale casem bychom tu prepazku taky vyuzili, pokud to fakt funguje
Nevidela bych v tom nutne omezovani, ale proc drobeckovi nutne napoustet 1,7m dlouho vanu ![]()
Příspěvek upraven 14.12.14 v 12:10
Proč ji takhle omezovat, malá se hrozně ráda koupe. Každej večer napustim vanu a je spokojená. Chápu, že chce člověk ušetřit, ale tohle je moc. Navíc bych se bála, ze ta překážka nevydrží.
@Panuška máme malý byt, takže když máme kýblík, je blbost domů pořizovat další štrachadlo ve formě vaničky. Navíc přepážka je lehce přenosná (třeba na víkend k rodičům a podobně. @scentini jako omezování mi to nepřipadá - pochybuju, že dřív napouštěli každý den děckám necky…strčili max pod pumpu a bylo
já prostě nejsem typický měšťák a té vody je mi líto. Malá má koupání taky ráda, proto ji občas bereme na bazén a tam se vyblbne.. ![]()
@verulicek však v poho, každej je jinej. Když vidím jak mi malá blbne ve vaně a ještě ji tam dat přepážku. By ji asi zacla montovat a stoupat si a to bych se bála, ze nevydrží. A nebo se s malou sprchuj, já když spechám, vezmu malou do náruče a osprchujeme se a nebo ji osprchuj v leže.
@verulicek píše:
@mater rád nerad, nemůžu co tři dny napouštět přece velkou vanuje to plýtvání..navíc větší dítě se víc potí a víc ušpiní, takže koupání pak bude už třeba ob den.
Koupu kluka denně v cce 5 cm vody - na umytí i pohrání to bohatě stačí. Osobně té vody při sprchování vyplácám víc.
@verulicek koupu denně myslím že koupání jednou za tri dny je nesmysl já bych také nešla spát neumytá…navíc tím děti snáze pochopily večerní režim, vykoupat napapat a spát ![]()
@mater každého názor..já malou koupu jednou za 3 dny - každodenní koupání dle mého narušuje přirozený film, který pokožku chrání. Dítě mi prozatím neleze ani neběhá, tak nevidím důvod častějšího koupání (její základní hygienu samozřejmě dodržuji i mimo koupání
)
Ale nerada bych, aby se to tu zvrhlo na diskusi ohledně koupání a nekoupání. Zajímaly mě zkušenosti s touto přepážkou a tu prozatím nikdo z vás neměl. ![]()
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s přepážkou do vany? Malou máme od narození v kyblíku, ale začíná jí být malý. Máte někdo přepážku? Na netu se mi ale zdá celkem drahá a na bazarech nenacházím..tak buď to lidi zatím moc neznají, nebo je to pitomost a nepoužívá se to…Tak se chci zeptat: znáte nebo používáte? máte zkušenost?