Pamět miminka

524
13.12.14 19:20

Pamět miminka

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak a co si pamatuje tří měsíční miminko..Jde mi o to že když odjedu třeba k našim na tři dny, tak jestli si pamatuje doma svoji postýlku, kolotoč a tak…zkrátka že když se vrtíme domů tak že pozná že je doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
507
13.12.14 19:22
@Jarr píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak a co si pamatuje tří měsíční miminko..Jde mi o to že když odjedu třeba k našim na tři dny, tak jestli si pamatuje doma svoji postýlku, kolotoč a tak…zkrátka že když se vrtíme domů tak že pozná že je doma..

Nevim jak v mesici ale v rocce si prej pomatuji 14 dni zpetne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
13.12.14 19:23

Klidně odjeďte, dodržte rituály (koupání atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
13.12.14 19:32
@Vuninka píše:
Nevim jak v mesici ale v rocce si prej pomatuji 14 dni zpetne

fakt? 8o :think:
to jsou lepší jak já. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
13.12.14 19:33

@kve-tinka Taky mě to napadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
13.12.14 19:40

@Jarr ja jezdim treba na tyden k mamce. Je to tam jine, ale vozime si treba oblibene lehatko. Vecer delam stejne ritualy, vyjezd s kocarkem taky dodrzuju. A jestli si pamatuje, kde je doma, netusim. Jsou mu 3 mesice, tak moc nepokeca :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
13.12.14 19:40

@Jarr určitě to pozná, děti jsou velmi citlivé a vnímavé. Manžel si pamatuje i teď mnoho věcí z kojeneckého věku a náš syn byl velmi vnímavý ke změnám prostředí, dcera ta mohla být všude a vůbec jí to nevadilo, ale syn byl nervózní a až doma byl v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
midlajs
13.12.14 19:47

@Jarr Kdyz jsme meli s manzelem prvni dite, jeste jsem bydlela u nasich. Pres tyden jsme byli „doma“ a o vikendu u manzelovo rodicu. V jeji deviti mesicich jsme se prestehovali do naseho a…nic. Za celou tu dobu na ni nebyla videt nejaka uzkost ci co muze zmena prostredi udelat.

• Citovat
  • Upravit
29577
13.12.14 19:51

Určitě všechno pozná a v dospělosti ti to vyčte. Tady ti to potvrdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
13.12.14 19:52
@kve-tinka píše:
fakt? 8o :think:
to jsou lepší jak já. :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.14 19:52
@Jarr píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak a co si pamatuje tří měsíční miminko..Jde mi o to že když odjedu třeba k našim na tři dny, tak jestli si pamatuje doma svoji postýlku, kolotoč a tak…zkrátka že když se vrtíme domů tak že pozná že je doma..

odjeli jsme, když bylo malému 9 týdnů, byli jsme pryč 3 dny a doma to jasně poznal ;) hned se otáčel na hračky, které jsou jeho oblíbené atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.12.14 20:03

Když si lidi jsou schopni vybavit vlastní porod a hodně rané zážitky, tak bych paměť fakt nepodceňovala. ovšem to neznamená, že musíš s dítětem být jenom doma, když to normálně zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
13.12.14 20:10

Myslím, že tříměsíční dítě je přizpůsobivé a změna prostředí je mu šumák, nevadí mu to, pokud má u sebe mámu. Když se ale pak znovu dostane domů, určitě pozná, že tady je to DOMA. Nicméně změna prostředí mu nijak neublíží a myslím, že ji nevnímá natolik, aby to mělo negativní vliv..

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
13.12.14 20:11
@Saroya píše:
Když si lidi jsou schopni vybavit vlastní porod a hodně rané zážitky, tak bych paměť fakt nepodceňovala. ovšem to neznamená, že musíš s dítětem být jenom doma, když to normálně zvládá.

To mě zaujalo, čtu poprvé, že jsou lidi schopni vybavit si svůj porod a rané zážitky… Jak je to možné? :)

• Citovat
  • Upravit
14030
13.12.14 20:18
@Krakatice88 píše:
To mě zaujalo, čtu poprvé, že jsou lidi schopni vybavit si svůj porod a rané zážitky… Jak je to možné? :)

Podvědomí, regresivní terapie… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky