Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak a co si pamatuje tří měsíční miminko..Jde mi o to že když odjedu třeba k našim na tři dny, tak jestli si pamatuje doma svoji postýlku, kolotoč a tak…zkrátka že když se vrtíme domů tak že pozná že je doma..
@Jarr píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jak a co si pamatuje tří měsíční miminko..Jde mi o to že když odjedu třeba k našim na tři dny, tak jestli si pamatuje doma svoji postýlku, kolotoč a tak…zkrátka že když se vrtíme domů tak že pozná že je doma..
Nevim jak v mesici ale v rocce si prej pomatuji 14 dni zpetne
@Vuninka píše:
Nevim jak v mesici ale v rocce si prej pomatuji 14 dni zpetne
fakt?
![]()
to jsou lepší jak já. ![]()
@Jarr ja jezdim treba na tyden k mamce. Je to tam jine, ale vozime si treba oblibene lehatko. Vecer delam stejne ritualy, vyjezd s kocarkem taky dodrzuju. A jestli si pamatuje, kde je doma, netusim. Jsou mu 3 mesice, tak moc nepokeca ![]()
@Jarr určitě to pozná, děti jsou velmi citlivé a vnímavé. Manžel si pamatuje i teď mnoho věcí z kojeneckého věku a náš syn byl velmi vnímavý ke změnám prostředí, dcera ta mohla být všude a vůbec jí to nevadilo, ale syn byl nervózní a až doma byl v pohodě.
@Jarr Kdyz jsme meli s manzelem prvni dite, jeste jsem bydlela u nasich. Pres tyden jsme byli „doma“ a o vikendu u manzelovo rodicu. V jeji deviti mesicich jsme se prestehovali do naseho a…nic. Za celou tu dobu na ni nebyla videt nejaka uzkost ci co muze zmena prostredi udelat.
Určitě všechno pozná a v dospělosti ti to vyčte. Tady ti to potvrdí ![]()
@Jarr píše:
Ahoj,
odjeli jsme, když bylo malému 9 týdnů, byli jsme pryč 3 dny a doma to jasně poznal
hned se otáčel na hračky, které jsou jeho oblíbené atd..
Když si lidi jsou schopni vybavit vlastní porod a hodně rané zážitky, tak bych paměť fakt nepodceňovala. ovšem to neznamená, že musíš s dítětem být jenom doma, když to normálně zvládá.
Myslím, že tříměsíční dítě je přizpůsobivé a změna prostředí je mu šumák, nevadí mu to, pokud má u sebe mámu. Když se ale pak znovu dostane domů, určitě pozná, že tady je to DOMA. Nicméně změna prostředí mu nijak neublíží a myslím, že ji nevnímá natolik, aby to mělo negativní vliv..
@Saroya píše:
Když si lidi jsou schopni vybavit vlastní porod a hodně rané zážitky, tak bych paměť fakt nepodceňovala. ovšem to neznamená, že musíš s dítětem být jenom doma, když to normálně zvládá.
To mě zaujalo, čtu poprvé, že jsou lidi schopni vybavit si svůj porod a rané zážitky… Jak je to možné? ![]()
@Krakatice88 píše:
To mě zaujalo, čtu poprvé, že jsou lidi schopni vybavit si svůj porod a rané zážitky… Jak je to možné?
Podvědomí, regresivní terapie… ![]()