Pamět miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2565
13.12.14 20:19

@Krakatice88 myslím že je to možné v hypnóze ne? Říká se že z tohoto období u některých lidí pramení pozdější problémy v dospělosti, různé úzkosti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
13.12.14 20:33

@maminka159 tak to máš bezvadný! Fakt hezký, taky mám jednu „fotku“ v hlavě, koukám na mámu zespoda, jsem jí tak po kolena, a pamatuju si, jaký měla šaty. Jinak mám bohužel opačný problém, nepamatuju si skoro nic z dětství třeba až do druhýho stupně ZŠ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
13.12.14 20:49
@maminka159 píše:
Já si běžně pamatuju věci z dětství tak od půl roku :lol:. Vím, že jsem v tom exot a že to není vůbec běžné. Jedna z výraznějších je, že jsem měla na sobě takovou tu noční košili sešitou dole (spací pytel, ale nevyteplený) a ležela jsem v postýlce. Přišla máma a říká Vždyť je ti to už malý, počkej, já ti pomůžu… a odešla. Vrátila se s nůžkama (přesně si pamatuju, jak vypadaly, už je nemáme) a udělala z pytle noční košili :twisted:. Těch vzpomínek z týhle doby pár mám. Upřímně, v méně než roce poměrně hodně a poměrně velmi živých, rozhodně to nejsou věci z vyprávění. Pamatuju si, jak vypadal kočár zevnitř a jaký to v něm bylo, jak tátův pes pochodoval vedle kočáru a strkal ke mě čumák :). To, že to většině nezůstane až do dospělosti, to celkem chápu, ale o těch 14 dnech… no, nesázela bych na to ;)

Teda, to je zajímavý, závidím :) Já mám v hlavě taky v hlavě jeden „obraz“, jak se nade mnou do kočárku sklání můj praděda. Ta vzpomínka nemá nijak jasné rysy, spíš jen ten pohyb hlavy nad kočárkem, ale vím, že to byl on. Umřel, když mi, myslím, ještě nebyl ani rok. Ale takhle konkrétní vzpomínky, wow :potlesk:

@mayerka píše:
@maminka159 tak to máš bezvadný! Fakt hezký, taky mám jednu „fotku“ v hlavě, koukám na mámu zespoda, jsem jí tak po kolena, a pamatuju si, jaký měla šaty. Jinak mám bohužel opačný problém, nepamatuju si skoro nic z dětství třeba až do druhýho stupně ZŠ :nevim:

Tohle je taky zvláštní, že si z dětství nepamatuješ nic :think: Nedělo se u vás něco, co by ty vzpomínky potlačilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
13.12.14 20:52

Musim rict, ze si toho take hodne pamatuji, i to, ze me v kocarku uklidnovalo houpani, jak jsem byla ve 2 letech v laznich Jetrichovice, je toho opravdu hodne a kdyz jsem to vypravela moji mame, nestacila kulit oci a moje vzpominky potvrzovala. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
13.12.14 20:58

@Jarr NEvím, jestli si to pamatuje, ale podle mě to takhle malému miminku bude jedno. Já jezidla takhle od šestinědělí a nikdy jsem nepozorovala nějaké nervozní projevy ze změny. Jinak se říká, že si dítě do 2 let pamatuje jen 14 dní. JE to určitě o tom, jak často ty lidi vidí. Mě si bývalého neteř fakt nepamatovala, ale naše malá moje rodiče viděla tak 1× za 1-2 měsíce a zdálo se mi, že si je pamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
13.12.14 21:07

@Aries6 Teda to se mi nezdá, že by si dítě do dvou let pamatovalo jen 14 dní :think: Naše malá si pamatuje, kde se jí, víc jak před měsícem, u babičky zakutálel míček :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
13.12.14 21:11

@Hřiběnka Jak jsem psala, u naší starší mi taky nesedělo. Ale třeba bývalého neteř jsem viděla jednou za měsíc a bylo vidět, že neví. Určitě je to to situaci, o dítěti, o tom, co dítě zaujme, co se mu líbí, atd atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.12.14 21:45

@Krakatice88 jsou lidi, kteří si prostě pamatují - viz příspěvěk na další straně. a pak pomocí různých technik typu holotropní dýchání, kde se tak děje ve změněném stavu vědomí. proběhly i výzkumy, kde třeba příbuzní potvrzovali, že to (porod) tak skutečně proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10862
13.12.14 22:06

Taky mám pár poměrně jasných vzpomínek. Většinou teda takový důležitý.
Všechno před druhým rokem
- Když mamka vezla mýho tátu na vlak, zrovna tam byl vlak pro vojáky. Písničku „tluče bubeníček“ nemám ráda a když jsem byla malá často se mi o ní zdálo a brečela jsem. To jsem tátu viděla naposledy, od mámy odešel.
- Pak napsal dopis, běžela jsem pro něj k pošťačce.
- byla jsem hospitalizovaná se zánětem středního ucha. Ucho mi píchali. Sestra byla hrozně veliká a držela mě tak, že jsem se nemohla hnout. Pak jsem ležela v postýlce vedle sesterny, bylo tam okno a koukala jsem na ně. Chtěla mi jedna měřit teplotu v konečníku, ale já řvala že nechcim tak musela počkat a měřit v podpaží. Pamatuju si, jak byla naštvaná a nadávala ať ho hlavně nerozbiju.
Jo a ještě si pamatuju naše auta. První mi byl tak rok, starý embéčko, takova ta hnusná hnědá barva, vevnitř kožený sedačky. Druhá škodovka oprejskaná, u tý si pamatuju zakytovaný místa, asi jsem se kolem ní učila chodit :-). Měli jsme jí tak do mých 2,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
13.12.14 22:16

My jsme měli nedávno slezinu s rodičů přáteli z mládí a když jsem jednomu, který mě neviděl 22 let, popisovala půdorys a postavení nábytku, oken, dveří a balkónu jeho bytu, tak na mě všichni čuměli jak péra z gauče, protože jsem tam byla prý jen jednou a to když mi byly dva roky 8o (jéžiš to je slovosled :D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
13.12.14 22:32

Já mám první vzpomínky až v šesti letech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
14.12.14 19:26

Tak to koukám. :-D Jak si člověk může pamatovat věci od miminka? To je fakt paráda a závidím. Vím, že je to běžné v hypnoze. :-) Já si pamatuji útržky až ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí