Přepis plynu a elektřiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.12.14 17:58

přepis plynu a elektřiny

Chtěla bych se zeptat, co potřebuji k přepisu elektřiny a plynu, když potřebujeme, aby byla elektřina i plyn již zapojeny, abychom mohli v bytě vymalovat a připravit ho na nastěhování. Plyn i elektřiny jsou v bytě odpojeny a prodávající bytu nemá čas to jít na úřad vyřídit, tak musíme my. Ještě nemáme podepsanou kupní smlouvu, tu budeme mít až v únoru, ale potřebujeme už připojení elektřiny. Máte někdo zkušenosti? Jde to vyřídit a co je k tomu potřeba? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3699
28.12.14 18:02

Proč anonymní?
Nejlépe zavolat na infolinku společnosti poskytující energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.14 18:10

No především si musíte vybrat dodavatele energií a uzavřít s ním smlouvu. Pokud to bude stejná společnost jako u předchozího majitele, tak by se možná hodilo znát číslo odběrního místa (myslím ale, že při odpojených energiích vám bude přiděleno číslo nové).
Každopádně si od bývalého majitele zajistěte nějaký kontakt na něj do budoucna a pokud vám přijde faktura za jeho odběry, sdělte dodavateli, kam vyúčtování poslat na novou adresu.
A bližší podmínky a náležitosti zjistíte na té příslušné infolince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
28.12.14 18:23

NO ten na koho je to teď napsané, tak musí jít s novým majitelem. Jako že by jsi tam přišla a oni to na tebe přepsali to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.14 18:25
@Blackova.K píše:
NO ten na koho je to teď napsané, tak musí jít s novým majitelem. Jako že by jsi tam přišla a oni to na tebe přepsali to nejde.

Pokud jsou měřiče odpojené, tak de facto došlo ke zrušení odběrného místa. A co když si vybere jiného dodavatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
28.12.14 18:30
@Jura007 píše:
Pokud jsou měřiče odpojené, tak de facto došlo ke zrušení odběrného místa. A co když si vybere jiného dodavatele?

když je to odpojené, to ale automaticky neznamená že nejsou na jméno. Přece může být odpojeno třeba kvůli neplacení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
28.12.14 18:36

Musíš mít v ruce kupní smlouvu nebo nájemní, aby viděli že máš k tomu bytu vztah, pokud nic z toho nemáš budeš muset vzít majitele za ručičku a vyřídit to s ním, s tím že tobude nejspíš ještě na něj a pak se udělá přepis na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.12.14 18:37

@Blackova.K Jako nájemce měřičů, které jsou odpojené kvůli neplacení, je zapsán dlužník. Pokud si do nemovitosti nechá připojit energie nový nájemce/majitel, tak si může/resp. musí uzavřít i novou smlouvu o pronájmu měřičů. U některých společností je to součástí smlouvy o dodávkách, jinde je to extra smlouva. Opakuju, firmu od firmy to máte jiné a proto prvním (a klíčovým) krokem je výběr dodavatele.
(A pro úplnost odám, že některé drobné firmičky nepoužívají nejen svoje vedení energií, ale dokonce si pronajímají měřiče od energetických gigantů.)
Každopádně je ale potřeba podniknout kroky proti tomu, aby na nové obyvatele nedopadly případné dluhy předchůdců (včetně dluhů ze zapomnětlivosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.14 21:13

Vedení i měřiče je jen jednoho subjektu po celé ČR, elektrické hodiny všechny patří ČEZ Distribuce nebo na jihu moravy E-on, a plyn je GasNetu. Nikdo jiný ne.
Vybírá se jen dodavatel komodity - plynu, elektřiny. Pokud jsou měřiče dole, je jedno proč, tak se uzavírá nová smouva, s dodavatelem jedná majitel nemovitosti bez nutnosti přítomnosti dřívějšího majitele.
Ani dluhy vzniklé při odpojení nebo před ním se nového majitele nemovitosti nijak nedotknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.16 20:38

Anonym z důvodu financí.
Začátkem října jsme koupili byt-jako investici, chceme ho pronajímat.
Plyn byl veden u RWE, elekřina u ČEZu. RWE nemá v našem městě zastoupení. Proto jsme zašli do kanceláře kde je zastoupení ČEZ s dotazem, zda jde bez problémů přepsat plyn a elekřinu k nim.Na naše jméno. Že jsme koupili byt, původní elektroměr a plynoměr je psaný na paní, která jde do domova důchodců a nechce už nic platit. Logicky, když se byt prodal. Prý není problém. Sepsali žádost-jediné co jsme dostali, tak byl okopírovaný papír A4.S tím, že dostaneme rozpis záloh. Když ani po měsíci rozpis nepřišel, tak jsme navštívili kancelář znova. Prý je čas, nic se neděje, že neplatíme. Musíme počkat na zpracování. Za další asi dva týdny volala vnučka oné paní, že jí píše RWE, že stále nemají žádost o převod plynoměru, tak buď ona bude platit zálohy dál, do té doby než se plynoměr převede, nebo ho odpojí. Tak jsme s manželem opět šli do oné kanceláře. Nemáme nic řešit, čekat, oni to zařídí. Po dalším měsíci jsme navštívili kancelář znova, že stále nic nepřišlo. Tak prý si nyní uvědomili, že smlouvu napsali na manžela, ale potřebují i můj podpis, jako spolumajitele bytu. Před vánoci jsem kancelář navštívila znova, že stále nic neřišlo, že už opravdu nevím co s tím. Tak prý mě informace seženou od vedoucí a nejpozději do druhého dne zavolají jak se věc má. Včera jsem k nim zašla znova. Prý ona uvedená vedoucí, která má kontakt na RWE se tam nemohla opakovaně dovolat. A nyní má dovolenou, do konce ledna. A není nikdo, kdo by to zjistil. Prý RWE jim ofiko cestou nic nesdělí a oni víc udělat nemůžou. Ale nemáme mít obavu, prý se to vše doplatí. Což už jsem nevydržrla a říkám, že už skoro tři měsíce mě stále dokla říkají že nemám míst strach, že ono se to doplatí, ale mě se to nelíbí. Při každé návštěvě jsem byla ubezpečena, že mě plynoměr ani elektroměr nikdo nemůže odmontovat. A sepsala se stížnost na dlouhé jednání.
Dnes jsme se s manželem přišli do bytu a zjistili, že je odpojený plynoměr. Což byl šok. Nevím jak dlouho, zda dny, měsíc, nebo déle.
Na ČEZu už nejsou a ani čtvrtek a pátek nebudou.
Telefonovala jsem na RWE.Tak prý jsme měli být upozorněni na skutečnost, že od srpna do listopadu u ČEZu nešly systémy. A oni nemohli nic přepisovat, zpracovat. A že nám měli na férovku sdělit, že v této situaci je lepší zajet s paní do jiného města, přepsat u RWE plynoměr na nás. A pokud bychom chtěli, tak hned podat žádost u ČEZu na přestup k nim. Takto oni jako RWE neměli k dispozici žádost o převod plynoměru, tzn. uháněli původní majitelku. A ta pokud neplatila-a logicky, proč by platila-se to bere jako neplacení plynu a oni plynoměr odpojili.
Teď musíme udělat revizi plynu za 2-2,5 tisíc a oni dají nový plynoměr.

A teď mám otázku-můžu vymáhat na pracovnicích v kanceláři, která zastupuje ČEZ peníze za revizi? Stále nám od října tvrdí, že je vše OK, že máme vyčkat, je to bežný postup a nic nám neodpojí. Včera jsem jím opět říkala, že se mě nelíbí, že nic neplatím. Prý je to tak dobře. A nebylo.

A další věc-byt jsme kupovali se záměrem pronájmu. Vzhledem k tomu, že nemáme přepsaný plyn ani elektriku, tak nemůžeme nic pronajmout. A platíme peníze do fondu opravav, odpady a osvětlení-je možno i toto požadovat jako náklady, které jsme nemuseli mít?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.16 21:16

Pracuji u jine spolecnosti, nez je CEZ, ale vim, ze na novy system neprechazeji 3 mesice, tohle je nedbalost a selhani jednotlivce. Standardne trva prepis se zmenou dodavatele cca 4 -6 tydnu. Na pobocce bych uz nic neresila, poslala bych mailem nebo zadala telefonicky stiznost se zadosti o refundaci revize (stoji cca 1500). A pokud by to nechteli resit, podala bych stiznost na ERU a to pak uvidis to toco. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.16 21:20
@Anonymní píše:
Pracuji u jine spolecnosti, nez je CEZ, ale vim, ze na novy system neprechazeji 3 mesice, tohle je nedbalost a selhani jednotlivce. Standardne trva prepis se zmenou dodavatele cca 4 -6 tydnu. Na pobocce bych uz nic neresila, poslala bych mailem nebo zadala telefonicky stiznost se zadosti o refundaci revize (stoji cca 1500). A pokud by to nechteli resit, podala bych stiznost na ERU a to pak uvidis to toco. :mrgreen: :mrgreen:

Mě bylo řečeno na více stranách, že ČEZ měl opravdu veliké problémy s přechodem na nový systém. Na RWE mě řekli, že ho měli od 1.8. s plánem dva týdny. Ale podařilo se jim ho zprovoznit až 30.11. A že po tu dobu opravdu nepřepisovali smlouvy.

• Citovat
  • Upravit
3699
28.12.16 21:38
@Anonymní píše:
Mě bylo řečeno na více stranách, že ČEZ měl opravdu veliké problémy s přechodem na nový systém. Na RWE mě řekli, že ho měli od 1.8. s plánem dva týdny. Ale podařilo se jim ho zprovoznit až 30.11. A že po tu dobu opravdu nepřepisovali smlouvy.

Ony se ty smlouvy přepisovaly, ale bohužel to nefungovalo tak jak mělo. Za tím opravdu nestojí jednotlivec, obsluha jako taková za to nemůže. Doporučuji sepsat stížnost a vyčíslit náklady, ČEZ se k tomu postaví a proplatí vám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.16 22:05
@Proto02 píše:
Ony se ty smlouvy přepisovaly, ale bohužel to nefungovalo tak jak mělo. Za tím opravdu nestojí jednotlivec, obsluha jako taková za to nemůže. Doporučuji sepsat stížnost a vyčíslit náklady, ČEZ se k tomu postaví a proplatí vám to.

A tím, že pracovnice tvrdila, že o plynoměr nemůžeme přijít, tak měla pravdu?
Takže v tomto řípadě ČEZ opravdu bez problémů proplatí náklady, které jsme měly? Tzn. revizi, nechá zapojit plynoměr-abychom nemuseli v rámci našeho volna běhat a zařizovat-a proplatí náklady na byt, které jsme měli tím, že jsme ho nemohli pronajmout?
To by bylo dobré. Protože to jsou opravdové náklady, které nám vznikly.

• Citovat
  • Upravit
3699
28.12.16 22:11
@Anonymní píše:
A tím, že pracovnice tvrdila, že o plynoměr nemůžeme přijít, tak měla pravdu?
Takže v tomto řípadě ČEZ opravdu bez problémů proplatí náklady, které jsme měly? Tzn. revizi, nechá zapojit plynoměr-abychom nemuseli v rámci našeho volna běhat a zařizovat-a proplatí náklady na byt, které jsme měli tím, že jsme ho nemohli pronajmout?
To by bylo dobré. Protože to jsou opravdové náklady, které nám vznikly.

Ta pracovnice vám řekla to co v tu chvíli věděla, to jaké měla v tu chvíli informace. Nikdo z obsluhy netušil, že to prostě bude mít chyby. Reklamaci si sepište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný