Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Jdu poprosit o radu. Ježíšek mi nadělil sušičku a já se bojím do ní dát prádlo
![]()
Všechno oblečení, které máme, má na sobě značku, že nesmí do sušičky.
Sušička má sice hodně programů- na bavlnu, na syntetiku, na vlnu, pak je tam i nějaký mix, ale já se fakt bojím, abych nevytáhla prádlo nějak poničené.
Dáváte do ní všechno? A třídíte to nějak? Např. spodní prádlo zvlášť atd?
Mockrát děkuji za rady ![]()
@SarkaNovo Já zastávám teorii, že co nepřežije sušičku, nemá doma co pohledávat… a zatím krom jednoho kulicha (ale u toho nevím, zda se mi náhodou nesrazil v pračce) přežilo všechno. Jo a tedy nedávám tam spacák, ale to z toho důvodu, že je tak veliký, že ho to nezvládne usušit, jinak by tam letěl taky.
@j.a.n.i1 píše:
@SarkaNovo Já zastávám teorii, že co nepřežije sušičku, nemá doma co pohledávat… a zatím krom jednoho kulicha (ale u toho nevím, zda se mi náhodou nesrazil v pračce) přežilo všechno. Jo a tedy nedávám tam spacák, ale to z toho důvodu, že je tak veliký, že ho to nezvládne usušit, jinak by tam letěl taky.
Presne tak, od te doby co ji mame tak susim vsechno s tim, co se znici tak nema u nas doma co pohledavat… Nesusim teda zamerne veci co do ni nepatri - funkcni a outdoor obleceni…ale bezne hadry teda vsechny
a nedovedu si predstavit, ze bych ji uz nmela… ![]()
@Hanka1 Tak já v ní suším i ty funkční a outdoor hadry, neb je přítel používá jako pracovní a to by to tu někde viselo furt. Omylem jsem usušila i svoje 100% merino triko a přežilo.
Suším prakticky úplně všechno, na symboly prakticky nekoukám.
Taky mám sušičku a dávám do ni co mi pod ruku prijde
jediny co tam nedávám sou svetry a nějaka trička s potiskem
@j.a.n.i1 píše:
@Hanka1 Tak já v ní suším i ty funkční a outdoor hadry, neb je přítel používá jako pracovní a to by to tu někde viselo furt. Omylem jsem usušila i svoje 100% merino triko a přežilo.
No tak to je tam zkusebne mrsknu taky, krom Moiry na lyze pak vetsinu mame z Lidlu za par korun, tak kdyby nevydrzely, tak zadna velka skoda…diky za tip ![]()
Ja si davam bacha na svetry a nektere druhy teplakoviny… ze svetru pro chlapa byl svetrik pro mimino
ale jinak taky na znacky nekoukam, to bych nemohla susit nic… jeste se snazim nesusit trika s velkym potiskem… jo a rifle jsou ze susicky krasne mekke, ne jako papir ![]()
Jestě děvčata napište jaké máte sušičky, sušičky s tepelným čerpadlem nepoužívají tak vysokou teplotu a hadry se v nich tak neničí jako v klasické kondenzační sušičce.
Do sušičky dávám všechno. Lepší trička s potiskem naruby. Jinak neřeším. Sušičku si užij, je to poklad v domácnosti! ![]()
Susicka je moje nej kamoska cislo 2, jednicka je mycka
Davam vse co se vypere, teda snad krome zaclon ![]()
Ahoj, jak píše MartinKa36, záleží, jakou máš sušičku - já mám BOSCH s tepelným čerpadlem a ta by měla být šetrnější. Má navíc tlačítko „šetrnější sušení“, které následky sušení ještě zmírní a které se dá kombinovat s většinou programů.
Do sušičky dávám většinu věcí - jak je věc z bavlny, tak ji tam dávám, i když je na ní značka „nesušit v sušičce“. Trička s potiskem se neničí. Některé věci se teda po prvním sušení někdy mírně srazí, to je pravda, ale opravdu jen mírně.
Co v sušičce nesuším - dětská prostěradla s PUL zátěrem proti protečení (jednou jsem omylem dala a prostěradlo protéká - jsou v něm díry), věci, které vypadají hodně uměle nebo jemně (např. trička z funkčních tkanin, ty jsou ale stejně na šňůře suché raz dva), svetry (ty dávám jen na speciální 5min program, který vlněnou věc jen načechrá, takže když ji pak usuším na šňůře, není tak zplihlá)… dál mě nic nenapadá.
Co sušit spolu - snažím se sušit co největší várku najednou kvůli úspoře energie, klidně různé druhy oblečení dohromady. Co je ale dobré oddělovat -
dělám přesně jak popisuješ ![]()
Suším i boty, když přijdeme ze zakouřeného prostředí, dávám provětrat do sušky.
Jen v létě suším venku, půl roku suším bez problémů úplně všechno i spacák
@iila jo vidis to…
to mi pripomnelo, ze mi susicka znicila chranici prosteradlo z Ikea, ale ne to detske, to tam susim bezne, ale to pro velkou postel, to mi tu spodni cast znicilo dokonale.