Přeplatek - mám nárok?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
19.5.12 14:54
@monika32 píše:
Jako to proč? Výše záloh je na ní. Oni mají sjednanou pevnou měsíční částku a do přeplatků jim nic není. Stojí to i ve smlouvě, fakt nemaj nárok žádat snížení nájemného :mrgreen:

já jsem to blbě pochopila, já myslela, že dávají nájem a k tomu extra zálohy, pokud platba 10,5tis je konečná a pevná částka stanovená smlouvou, tak samozřejmě jim přeplatky můžou být fuk :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
19.5.12 15:07
@Gladys píše:
já jsem to blbě pochopila, já myslela, že dávají nájem a k tomu extra zálohy, pokud platba 10,5tis je konečná a pevná částka stanovená smlouvou, tak samozřejmě jim přeplatky můžou být fuk :oops:

Tak to jo :mrgreen: Já si jenom představila, jak jde za majitelkou ať si sníží zálohy a jim nájem :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.5.12 20:45

Když si majitelka sama hradí zálohy, tak přeplatek je její, stejně jako by musela zaplatit nedoplatek. Ideální je nechat si přepsat energie na sebe, já tohle řešila v prvním bytě. Elektřina psaná na majitelku, přeplatek teda vrátila, ale když jsem ji slušně požádala o fakturu, bylo to jak kdybych píchla do vosího hnízda. Jak byl nedoplatek, hned fakturu posílala, ale přeplatek neukázala a ještě začala vyhrožovat, jak mě udá na úřadě, že mám psa (pes byl na úřadě řádně přihlášen :lol: ), jak byt vybydluju a nezvelebuju (normálně jsme bydleli, ale abych zvelebovala něco, co není moje? pche…) a tak dále a tak dále. Skončilo to tak, že jsme se odstěhovali, nešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdenka80
19.12.12 19:18

Přesně to jsem hledala....

Jsem majitelka bytu. Koupila jsem si ho, když jsem odešla od násilnického otce svého dítěte, který se ani jako otec nechoval. Rodiče se o nás- děti nikdy nezajímali a akorát jsme jim byli na obtíž, takže jsem hledala podnájem. Nikdo mne s dvouletým prckem nechtěl do podnájmu. Ale pracovala jsem, ve státním, a tak jsem si tenkrát na americkou hypotéku koupila byt. Po dvou letech jsem se stěhovala s novým partnerem a těhotná do našeho nového domku. Ale na bytě hypotéka, ceny bytů šly dolů, prodat se nedal. Od té doby ho pronajímám. Malému jsou tři roky. Za tu dobu je byt vybydlený, zchátralý, problémy s neplatiči, nezaplacené nedoplatky…návštěvy právních poraden na netu i právníka…to všechno mne za 4 roky vyškolilo. Ale člověk pořád řeší nové a noové věci. Smlouvu mám teď jen na 2 měsíce. Pak jí prodlužuji. Kauci vybírám a nájem předem. Nedoplatky jsou uhrazeny nájemníkem do 14dnů, ale…teď tam mám studenty a oni si myslím, že když platí celkovou částku nájemného 6.500,–Kč všetně služeb a energíí a zálohy jsou vysoké…myslí si, že za 7 měsíců nájmu, přes léto, ušetřili a proto mají nárok na přeplatky. Chtěli po mně dokonce abych jim o spočítala podle stavů elektroměru a vodoměrů. byt neupravený, špinavý…no, děs. Fakt se nerada hádám a upřimně, už mě štvou lidi, co si myslí, že za tak nízký nájem na mne budou ještě vydělávat. Zálohy jsem nechala vysoké abych nemusela z nich dolovat nedoplatky a to, že byli pořád pryč, to je jejich věc. Navíc za 7 měsíců nebudu dělat zázraky. přála bych si narazit konečně na slušný lidi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný