Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čau holky,je tu někdo ,kdo žije v bytě dva plus jedna s dvěma dětma??mame zatim jedno a planujem brzy druhe,ale nějak si nedokážu představit,jak se tu zmáčknem:-)jak řešíte např. spaní???dík za odpovědi......ps.nechci vypadat jak nějaká fiflena,vim že lidi žijou i v mnohem menších,jen mě zajímá,jak to kdo řešil ![]()
My tak žili se sestrou a rodiči 20let…Naši jednoduše neměli ložnici, spali v obýváku.
Omlouvám se, že lezu do diskuse aniž bych poradila, ale taky mě to zajímá
. Taky jsme v 2+1, jedno malé dítě. Chtěla jsem navázat druhou mateřskou, ale teď právě přemýšlíme, jestli nemám radši po prvním rodičáku nastoupit do práce, vydělat nějaké prachy
, přestěhovat se a pak teprve se nebránit druhému mimču. Ale zase věk a biologické hodiny… ![]()
Ahoj, jsme na tom.stejně, akorát jsem v 31. tt s dvojčátky
bude to masakr… Zatím všichni spíme v jedné místnosti a přes den jsme v obýváku. Do budoucna budeme muset sehnat něco většího a než to bude tak z ložnice udělat dětský pokoj a sami spát v obýváku. Myslím že každý to tak v malém bytě dělá..
Meli jsme to uplne stejne, my pokojik se segrou a nasi meli postel v obyvaku oddelenou zastenou a pak byl jakoby klasickej obyvak- sedacka, konferak a tv
a dalo se to, nikdy mi to neprislo maly, ted jsem rozmazlenejsi o jeden pokoj navic ![]()
Ahojky, tak my bydlíme ve 2+kk, byt má 46 m2, takže kuchyň spojená s obyvákem a dětský pokoj, chybí nám vlastně jen ta ložnice (malá má 2 roky), takže v noci zatím spíme s ní a časem pořídíme do obyváku novou rozkládací sedačku a budeme spát v obyváku a malé necháme pokojíček, myslím, že to určitě zvládneme i s druhým dítětem. Když jsem o tom tak přemýšlela, tak ložnice je stejně nevyužitá místnost, celou ji zabírá postel, přes den se tam témeř nikdo nevyskytuje, jen se tam chodí na noc přespat. Zatím jsme spokojení a určitě to zvládneme i do budoucna.
@opinka píše:
Omlouvám se, že lezu do diskuse aniž bych poradila, ale taky mě to zajímá. Taky jsme v 2+1, jedno malé dítě. Chtěla jsem navázat druhou mateřskou, ale teď právě přemýšlíme, jestli nemám radši po prvním rodičáku nastoupit do práce, vydělat nějaké prachy
, přestěhovat se a pak teprve se nebránit druhému mimču. Ale zase věk a biologické hodiny…
tak to ja druhy chci i v malym byte,stejne bychom na vetsi neusetrili,tak budem setrit na poradnou sedacku a uvolnime loznici a casem se to bude resit,diky holky
@Marci1982 píše:
Ahojky, tak my bydlíme ve 2+kk, byt má 46 m2, takže kuchyň spojená s obyvákem a dětský pokoj, chybí nám vlastně jen ta ložnice (malá má 2 roky), takže v noci zatím spíme s ní a časem pořídíme do obyváku novou rozkládací sedačku a budeme spát v obyváku a malé necháme pokojíček, myslím, že to určitě zvládneme i s druhým dítětem. Když jsem o tom tak přemýšlela, tak ložnice je stejně nevyužitá místnost, celou ji zabírá postel, přes den se tam témeř nikdo nevyskytuje, jen se tam chodí na noc přespat. Zatím jsme spokojení a určitě to zvládneme i do budoucna.
Takhle to mame v planu udelat tez mame o 3 m. ctverecni vice ![]()
Bylo nás 6 v 2+1. Masakr, naštěstí už je to za náma. Ve 4 si to představit ještě umím, ale jak děti povyrostou a pokud jsou kluk a holka, tak to bude skřípat.
My mame 2 děti a 2+1 byt. Spaní máme vyřešené tak, že nemáme obývák. Prostě jen ložnici (já, manžel, mimino) a dětský pokoj (starší syn). Je to úplně v pohodě.
@Brambůrka10 My jsme právě vyloučili řešení, že bychom s manželem spali na rozkládacím gauči, nebavilo by mě každý den uklízet peřiny a dělat z toho sedačku. Takže uvažujeme buď o nějakém přepažení většího pokoje, takže by z toho byl obývák s ložničkou někde v koutě, nebo o spaní nahoře nad obývákem (nějaká konstrukce, už jsem to někde na netu viděla).
Tak u nás to ve 2+1 přestalo fungovat, když obě děti byly už větší. Dcera v pubertě a o 6 let starší brácha v té době se začali hádat, každý měl půlku pokoje, nadávali si vzájemně na bordel, neshodli se, když jednomu " řvala " hudba, druhému televize, PC. I když byli menší, syn se potřeboval učit, dcera si tam vodila kamarádky. Nebylo kam utéct, nikdo neměl soukromí. My spali v obýváku, nic moc, stále rozkládat postel, od vedle samé řevy a hádky. Osobně - 2+1 s dvěma dětmi je malé, hádali jsme se pak už všichni. Dospělý syn pak odešel raději do podnájmu, ale ted už se budeme naštěstí stěhovat do velkého, tak se to vyřešilo, ale těch 10 let bylo dost " na palici ". Kdybych se měla rozhodovat znovu, tak 3+1 minimálně, pokud by byla ta možnost.
Ja osobne si to predstavit nedovedu… kdyz jsou deti male, jeste se to da, nicmene s pubertaky (jeste s opacnym pohlavim) by to bylo na palici.
Absolutne zadne soukromi, zadny vlastni prostor a neustale ohledy… ![]()
Jinak, kdyby nebylo zbyti, resila bych to bud vyvysenym spanim a nebo tim, ze holt nebude obyvak a spolecna bude kuchyne…
ahojky, tak mi to vyřešili tak, že z 2+1 jsme udělali 3+kk, prostě jsme zrušili kuchyn, prckovi dáme největší místnost,my si necháme jen místnustku na postel a kuchyn máme s obývákem ![]()
kamaradka tak bydli a maji pekny bytecek
a dve holcicky. sousedi od nas z baraku tak zili kdysi taky - ti ale meli kluky tri a taky byt 2+1. No a ja momentalne bydlim v poctu 3 dospeli, 2 mimina, 2 jezevcici v byte 3+1
(chceme stavet, tak jsme prodali byt a nakvartyrovali jsme se k mamce, ale nas budouci soused nam sabotuje stavebni povoleni… takze se tu budeme jeste chvili mackat, ale taky to jde.. Ja jsem v jednom pokoji s detma, mamka je v byvale pracovne a pritel v obyvaku
)