Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
my jsme taky 4 + malý pes v bytě 2+1.no a pokud to vyjde tak nás bude 5.jo a spíme v obýváku.děti mají pokojíček.
@Hanka1 píše:
Cely život jsme tak bydleli s nasima, oni spali v obýváku na rozkládací sedacce. A taky si pamatuju jak mne to cely život sralo - jsme se segrou šest let od sebe a kdyz jsem se já na střední potřebovala v noci učit, tak ona skolacka chtěla logicky spat. Kdyz ona chodila na gympl a já si užívala jako pracujici pařbičky a doma se chtěla vyspat, tak ona se potřebovala do noci učit… Jako díte jsem byla knihomol a číst jsem si chodila do koupelny, kde byl klid…Říkala jsem si, že jestli neco svým dětem dopřeju tak luxus vlastního pokojicku, to se mi povedlo, holky jsou od sebe pět let a bestie chtějí spat spolutakže o vikendu se furt s perinama přesouvají z jednoho pokojicku do druhého, přes týden spí oddělené, protože devitileta skolacka paradoxne usíná o hodinu driv nez čtyřletá segra, ktera spí ve školce po o…
tak ale on i ten jeden pokoj se dá udělat tak, aby každý dítko mělo „svůj prostor“. U nás se dětskej pooj překopal, když mi bylo asi 12, každej jsme měli svoje světlo na stropě a tak, takže jsme se nerušili…
Brácha to tady měl lepší v tom, že byl „zašouplej“ vzadu, takže jemu tam nechodil vůbec nikdo, já měla tu svou část průchozí, tak to bylo o něco horší, ale pohoda ![]()
@emocuc.polymorf píše:
Přesněji řečeno lodžie, pardón. Zazdí se to „zábradlí“ a boky a dají se plastový okna, a to stávající okno s dveřmi se vybourá.Říká se tomu normálně balkón, i když je to lodžie, tak možná proto to nebylo jasný.
Ajo uz tomu rozimim dik ![]()
ta my bydlíme v 3+1 ale v 5 lidech ![]()
Do 11 let jsem bydlela v 1+1 také v 5 lidech ![]()
Určitě se to dá, jen se budete muset poskládat a oželet trochu soukromí ![]()
Ahoj, no vy máte aspoň 2+1
to máte kuchyň zvlášť- Ale my máme 2+kk
a to je pak prekérka. zatím máme 1 dítko a to má svůl pokoj o rozloze 27m2, takže takové království
. no a já s chlapek jsme si koupili do obýváku místo gauče pořádnou postel, tak aby zapadala d interiéru a jsme spokojení. Přes den tam mám přehoz a peřiny jsou schované v posteli, takže to nijak nenarušuje obývací prostor. Samozřejmě by jsem brala větší byt. Ale penízky nejsou a stále si říkám, že můžu být ráda, že mám vůbec kde bydlet. ![]()
My bydlíme v 1+1 2 dospělí a 2 děti a jde to,máme vysoký stropy, tak jsme si udělali spaní pod stropem
máme zálusk na koupi sousedního bytu,ale nejsou prašule
Až půjdu do práce, tak to snad vyjde.
Moc jsem to tu necetla, ale je to nase aktualni tema, 2+1 a druhe na ceste.
Ja myslim, ze se v pohode vejdem, vetsi problem nevidim v lidech, ale vecech. Mame toho nejak moc a treba miminko se ted momentalne s oblecenim nema kam vejit. To musme resit hned.
Az mu bude pul roku, tak z loznice udelame pokojicek a my se presuneme na gauc do obyvaku. Postel tam mit moc nechci, rozhodne ne tu co mame v loznici, jak ma celo a dole u nohou taky, tak to vypada moc postelove a sem se to nehodi.
Nastesti tu budeme asi jen dva roky, pak urcite jdeme do vetsiho.
Kuchyn je mala nudle, s tou se neda pocitat.
Já mám taky 2+1 (vysoké stropy) v obýváku máme patro a pokoj pro dceru.
My bydlíme ve čtyřech ve 2+1. Je to patro v rodinném domě, takže dost velké, nějakých 65 metrů čtverečních. Holky budou mít společný pokojíček, my spíme na patře v obýváku. Mladší je zatím v postýlce pod patrem, na noc tam okolo patra dáváme závěsy. Už se jí chystáme přestěhovat k ségře, ale donedávna zlobila se spaním a teď je nemocná. Těším se, až si večer pustím normálně nahlas televizi.
Ale jinak myslím, že se v pohodě poskládáme, je výhoda, že máme dvě holky věkově poměrně blízko u sebe. A taky zahradu, ta je k nezaplacení. Když u nás potřebují přespat naši, posíláme je o patro výš ke tchýni. Ale u nás v obýváku to taky půjde, až tu nebude Andy.
Ahoj. Řeším podobné dilema, i když dost dopředu.. Čekáme druhé a manžel mě přemlouvá ještě ke třetímu. Máme 3+kk, cca 75m2. Já mu řekla, že do třetího jdu jedině v tom případě, že budeme mít domeček. Jenomže to je utopie
Máme obývák s kk docela velký, tak začínám přemýšlet, že by šlo udělat tam spaní a děti by měly 2 pokojíčky. Nejdřív podle věku, pak by se vidělo třeba podle pohlaví.
Peggy mas muj obdiv ![]()
Holky koupelnovy sedanky u nas resime taky, asi je to obvyklejsi, nez by si kdo myslel ![]()
A k mym zkusennostem - my sme si udelali z 2plus1, kde byla kuchyn ve velke chodbe zpatky 2kk s „satnou“… spani mame v obyvaku na rozkl. gauci nebo mame udelane spani i u decek v pokojiku - podle toho, jestli chceme soukromi, nebo ne ![]()
A ja sem vic nez spokojena, byt uklidim za chvilinku, nemusime na sebe s deckama porvavat pres x mistnosti… je pravda, ze byt ma skoro 70m, vysoke stropy a balkon, takze vejde se tam vsechno… mam radeji velky spolecny prostor, nez prtave „koje“, ale to je samozrejme muj osobni pocit, vim, ze kazdy to ma jinak.
@MUFICE píše:
A nešlo by z toho udělat 3+kk? Měli byste kuchyň a obývák dohromady a pak 2 volné pokoje na pokojík a ložnici. Ted už se to běžně staví
to uz mame,spojenou kuchyn s obyvakem,je to tu maly 48m
Jo a jeste k navstevam - zhruba 2× do mesice u nas nekdo prespava, i proto mame udelane spani i v pokojicku.
@suik píše:
Moc jsem to tu necetla, ale je to nase aktualni tema, 2+1 a druhe na ceste.
Ja myslim, ze se v pohode vejdem, vetsi problem nevidim v lidech, ale vecech. Mame toho nejak moc a treba miminko se ted momentalne s oblecenim nema kam vejit. To musme resit hned.Az mu bude pul roku, tak z loznice udelame pokojicek a my se presuneme na gauc do obyvaku. Postel tam mit moc nechci, rozhodne ne tu co mame v loznici, jak ma celo a dole u nohou taky, tak to vypada moc postelove a sem se to nehodi.
Nastesti tu budeme asi jen dva roky, pak urcite jdeme do vetsiho.
Kuchyn je mala nudle, s tou se neda pocitat.
no ty ulozny prostory resim uz ted,to sileny,jen ty hracky
![]()
musime koupit nejakej kvalitni gauc,to je taky darda ,ale co se da delat:-)a holt na splatky,snad to nekde sezenem.....jinak mate holky pojistky na oknech??to saz budu trnout,az jim nechame loznici,je tam balkon ![]()
@jakkoli píše:
Jo a jeste k navstevam - zhruba 2× do mesice u nas nekdo prespava, i proto mame udelane spani i v pokojicku.
tam chci taky pro sichr nechat aspon jednu postel navic,zatim na plysaky a pripadne pro navstevy......no uz bych 2plus 1 nekoupila,ale zase jsem to mela vyhodne a dobrou hipo…a kdo mysli v 18cti do budoucna a na rodinu ze??ja teda nee ![]()