Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, my takto bydlíme, pravda ve velkém bytě, nevím kolik teda máme metrů čtverečních a nechce se mi to hledat a muže nemám po ruce, ale byt je opravdu prostorný, a jsme moc spokojení. Děti resp. zatím jen dcera a za dva - tři týdny i syn mají svůj prostorný pokojíček - hernu, velká chodba, tam sídlí dva psi, no a my máme obývák spojený s ložnicí a kuchyní. Je pravda, že tím, že je místnost velká, tak mi to nepřijde, kuchyň od obývací části je oddělena obrovským na míru dělaným barovým stolem, jinak ničím. Pravda je, že spaní jsme prostě vyřešili velkou postelí v rohu, která nám supluje sedačku. Přes den akorát zastelu, přehodím přehoz, naaranžuju polštáře a když je chuť válím se tam. Návštěvy využívají posezení u stolu ( pokud nějaké jsou, my na toto moc nejsme ), popř. v létě terasu. Ale pravdou je, že plánujeme stěhovaní v co nejbližší době, ale myslím, že s malýma dětma se to dá zvládnout krásně. Ale pro větší děti už chci samostatné pokoje. Na ložnici ale nelpím, možná je to tím, že už jsem asi zvyklá. ![]()
To je asi o prioritách.Jasně že jde bydlet 4 v 2+1…proč by nešlo,takto bydlí i kámoška a je spokojená a májí krásný vztah.Já třeba bych nemohla…u nás to není reálný.Jsme 4,ale máme KK,takže obyvák a kuchyň dohromady a to okupuji já,kde mi bordelizuje starší dcerka a kde mám kravinky pro mimčo,starší která má tolik krámů,že musí mít svůj pokoj,pak ložnice(můj pokojíček s miminkem):mrgreen: a pak pracovna,protože můj musí furt pracovat a potřebuje klid a i tak mám pocit,že nám to začíná být malý
…
13 let jsem bydlela v 1+1 předělaný na 2+kk, 40 metrů, 2 děti, holka, kluk, naprosto v pohodě.My spali na rozkládacím gauči v bývalé kuchyni, kuchyň se šoupla do chodby, a velký pokoj měli děti spolu
teď máme byt jak kráva, a nikomu se nám zde nelíbí ![]()
@doriang píše: Žili jsme s prvníma 2 dětma v bytě 2+1 o cca 50m2
Největší pokoj sloužil jako společná ložnice a děcák, v menším pokoji byl počítač a takový jako obyvák. Návštěvy většinou probíhaly v kuchyni. Přišlo nám to pro 4 dost v pohodě, ale se třetím dítkem jsme počkali až bylo jasné jiné a větší bydlení.
OT vidim novy metrik a moc gratuluju!!! ![]()
@Hodaka píše:
13 let jsem bydlela v 1+1 předělaný na 2+kk, 40 metrů, 2 děti, holka, kluk, naprosto v pohodě.My spali na rozkládacím gauči v bývalé kuchyni, kuchyň se šoupla do chodby, a velký pokoj měli děti spoluteď máme byt jak kráva, a nikomu se nám zde nelíbí
To znám, taky jsme měli na výběr mezi obřím čtyřpokojákem v centru a tímto sice velkým ale dvoupokojovým a vzali jsme tento. A já jsem moc spokojená. Není nadto koukat po ránu z postele na to, jak mi muž připravuje snídani.
Je fakt, že já se v od malička mačkala s rodiči a dvěma bratry v panelákovým bytečku, kdy jsme až do mých sedmnácti
bydleli s bráchama v jednom pokoji ( pak už jsem z rodného hnízda utekla ), pak jsem různě okupovala garsonky a maximum vždy 2kk, takže je to asi opravdu o zvyku. Mám prostě ráda malý prostory a pořád všechny kolem sebe. Ale je mi jasný, že moje děti to takhle nemusí mít, proto se v budoucnu přeci jen vidím v něčem větším.
známá bydlí v 1+1 s přítelem a dcerkou,když pominu co je to za ženskou
tak se dohromady nesnesou…nemají kam odejít od sebe a dítě kde pořádně spát
.....Ale myslím si že lidi,rodina dokážou žít na malým prostoru a mít se rádi a naopak i to může přinést pozitivní věci a o to se víc milovat
.Já celkově jsem pro více místností,ale malého prostoru.Kde lidi/děti a rodiče mají soukromí ale neustále na sebe naráži a jsou pospolu ![]()
@joanee píše:
jak se da zrusti balkon
Přesněji řečeno lodžie, pardón. Zazdí se to „zábradlí“ a boky a dají se plastový okna, a to stávající okno s dveřmi se vybourá. ![]()
Říká se tomu normálně balkón, i když je to lodžie, tak možná proto to nebylo jasný. ![]()
@wildcherry píše:
známá bydlí v 1+1 s přítelem a dcerkou,když pominu co je to za ženskoutak se dohromady nesnesou…nemají kam odejít od sebe a dítě kde pořádně spát
.....Ale myslím si že lidi,rodina dokážou žít na malým prostoru a mít se rádi a naopak i to může přinést pozitivní věci a o to se víc milovat
.Já celkově jsem pro více místností,ale malého prostoru.Kde lidi/děti a rodiče mají soukromí ale neustále na sebe naráži a jsou pospolu
Ono to asi bude hlavně o lidech a povaze. Pokud někdo potřebuje občas oddych a mít své místečko, tak malý byt je pak zabijárna a věřím, že se musí cítit strašně, když pořád někde někdo je a nemá se kam schovat. Některým párům naopak nepomůže vůbec nic, tak možná dva byty.
U nás jsme na sobě závislí, občas si chodíme povídat i když ten druhý leží ve vaně, protože nevydržíme sami v jedné místnosti. Ale je to dáno i tím, že muž je často mimo domov, tak jsme si vzácnější nevím
![]()
A nejde přemýstit kuchyňskou linku do chodby? Takhle jsem to viděla u známé, z kuchyně udělali ložnici s obývákem dohromady a děti měli každý svůj pokojík. Je fakt, že mi ale vaření v chodbě nebylo moc sympatické, žádné okno, člověk tam byl jak za trest v izolaci. Ale jim to vyhovovalo, tak proč ne.
@peggy.sl píše:
My máme v bytě 2plus1 čtyři děti a jde to..
A v čem to jde?Pokud se teda můžu zeptat,protože to nechápu ![]()
@wildcherry píše:
A v čem to jde?Pokud se teda můžu zeptat,protože to nechápu
Ty jsi nečetla zakladatelky dotaz?? ![]()
@beckie píše:
Ono to asi bude hlavně o lidech a povaze. Pokud někdo potřebuje občas oddych a mít své místečko, tak malý byt je pak zabijárna a věřím, že se musí cítit strašně, když pořád někde někdo je a nemá se kam schovat. Některým párům naopak nepomůže vůbec nic, tak možná dva byty.U nás jsme na sobě závislí, občas si chodíme povídat i když ten druhý leží ve vaně, protože nevydržíme sami v jedné místnosti. Ale je to dáno i tím, že muž je často mimo domov, tak jsme si vzácnější nevím
![]()
přesně tak to je u nás
…furt chcem o sebe zakopávat,ale díky dětem pokojíček je nutnost,obyvák a kuchyň samozdřejmost a pracovna důležitá… ![]()
@beckie Taky? My s manžou taky chodíme jeden druhýmu do koupelny, protože si chceme povídat
. Jsem už přemýšlela, jestli nejsme vadný, že si to nemůžeme říct potom. Ale v koupelně se tak pěkně povídá...... ![]()