4 v bytě 2 plus 1

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
16.5.12 22:07

Tak my jsme sice byli ve 2 + 1 jen tři, ale mamka a já s bráchou. Napřed to bylo tak, že mamka spala v obýváku a my s bráchou jsme měli společnej pokoj, pak se byt udělal tak, že mamka měla postel v kuchyni, my s bráchou jsme byli spolu v pokoji a obývák byl „volnej“ (když se brácha koukal do noci na fotbal, mamka vstávala brzo do práce,…). Nepřijde mi, že by soužití různejch „pohlaví“ v jednom pokoji muselo skřípat… Prostě když jsme chtěli mít klid, ten druhej si dal to, co sledoval, na sluchátka a nikoho nerušil… :nevim: Navíc jsme pak ani moc doma nebývali, takže pohoda…

Pokoj jsme měli teda přepaženej, přes mou půlku se přecházelo do bráchové (oddělený to bylo „stěnou“ z dřevotřísky a v podstatě jen cca dva mětry na průchod, takže jsme na sebe ani pořádně neviděli. :-D

Ono aby rodiče mohli mít ložnici, byl obývák a dva dětský pokoje, je potřeba 4+1, 3+1 řeší jen to soukromí rodičů… :-)

No a my zatím bydlíme ve 2+1 se dvěma dětma, ale jsou to prckové. Takže spíme všichni v ložnici a obývák je spojenej s dětským pokojem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
16.5.12 22:10

Sousedi bydleli ve 2+1 se dvěma dětmi a dědou, k tomu měli dva psy, agamy, rybičky a morče.
Pak se děda odstěhoval a oni si užívají „prostoru“ :mrgreen:
Obývák nemají, dospělí mají jeden pokoj, děti (kluk a holka) druhý. Jednoho psa děda vzal s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
16.5.12 22:13

ahoj,jsme 4 ve 2+1,před měsícem jsme dětem nechali pokojíček a my zatím spíme na matraci na zemi v obýváku,než manžel udělá sklápěcí postel.Taky ho už přestává bavit poslouchat,jak mě se.e,že nemáme ložnici..Měli jsme kuchyň spojenou s obýv.a ložnico-pokojíček,před měsícem jsme přestavovali..no aspoň teď máme obývák neprůchozí,tak aspoň kousek soukromí.Ach jo,a jak málo chybělo k 3+1 :cert: .Dá se to,ale větší byt bude pořád můj nesplněný sen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
16.5.12 22:17

u nas je blby,ze mame nizky stropy,jinak se mi ta vyvysena postel treba v obyvaku taky moc libi,ale tady to nejde.......tak barce budou dva roky a na druhym se pracuje,mam v planu,az pujdu do prace byt prodat a zacit neco stavet,kez by se mi muj sen splnil,no uvidime.....s pubertakama,to bych neprezila,myslela jsem tim maly deti,proste prezit tu tak do baruncinych deseti,to snad dame…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
16.5.12 22:21

My jsme byli ve 2+1 do roka mladsi a bylo to v pohode. Pres den deti spaly tak (jsou od sebe dva roky), ze obyvak byl dcery a kdyz tam spinkala, tak jsem byla s klukem v loznici a kuchyni a nebo spal on v loznici a ja byla s malou v obyvaku a kuchyni. Prestehovali jsme se do vetsiho, ale ne kvuli malemu poctu mistnosti, chteli jsme pro deti zahradku. Pokud bysme ve 2+1 zustali dal, mely by deti spolu pokoj a my s muzem v obyvaku. Ted jsme sice ve 3+1, ale pomohli jsme si jen tou zahradou, jelikoz cekame tretatko, tak zase musim vymyslet nejakou bytovou strategii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
16.5.12 22:21

Ahoj, my tak žijeme, děti mají pokojíček a my s manželem spíme v obyváku, máme rozkládací gauč pro dlouhodobé spaní. Je to úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
16.5.12 22:23
@Brambůrka10 píše:
u nas je blby,ze mame nizky stropy,jinak se mi ta vyvysena postel treba v obyvaku taky moc libi,ale tady to nejde.......tak barce budou dva roky a na druhym se pracuje,mam v planu,az pujdu do prace byt prodat a zacit neco stavet,kez by se mi muj sen splnil,no uvidime.....s pubertakama,to bych neprezila,myslela jsem tim maly deti,proste prezit tu tak do baruncinych deseti,to snad dame…:-)

Urcite to zvladnete ,ja jsem tez strasne chtela na domecek a jak jsem si spocitala,kolik preplaatime hypoteku na urokach :poblion: , radeji nasetrime na rekonstrukci,nebo na vetsi byt,to se uvidi casem ;) , zatim ve 2 plus 1 jedna se dvema dvouletackama dobre :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
16.5.12 22:28

Ahoj, my máme domeček, 2+1 rsp. 2+KK. Kuchyň jsme spojili s obývákem, jen to odděluje barový pult. Máme půlročního prcka, příští rok chceme začít pracovat na druhém. Chceme přistavit patro. Ale je v nedohlednu kdy nám povolí navýšení hypotéky. Takže pokud ttak bychom to taktéž řešili buď rozkládacím gaučem, nebo znovu zazděním kuchyně, jsou do ní dva vchody a příčkou v obýváku a nebo přezděním ložnice. Máme štěstí na velké místnosti. Dokážu si to představit. Znám lidi kde je jich 5 v panelákovém 2+kk. 2dospělí + 3 děti. holky kluci dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
16.5.12 22:30
@pannda píše:
My tak žili se sestrou a rodiči 20let…Naši jednoduše neměli ložnici, spali v obýváku.

Přesně,naši taky tak a pak si sádrokartonem přepažili část obýváku a vznikla malá ložnička,jen na postel ale dalo se a naši měli soukromí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1887
16.5.12 22:31
@teredes píše:
My jsme byli ve 2+1 do roka mladsi a bylo to v pohode. Pres den deti spaly tak (jsou od sebe dva roky), ze obyvak byl dcery a kdyz tam spinkala, tak jsem byla s klukem v loznici a kuchyni a nebo spal on v loznici a ja byla s malou v obyvaku a kuchyni. Prestehovali jsme se do vetsiho, ale ne kvuli malemu poctu mistnosti, chteli jsme pro deti zahradku. Pokud bysme ve 2+1 zustali dal, mely by deti spolu pokoj a my s muzem v obyvaku. Ted jsme sice ve 3+1, ale pomohli jsme si jen tou zahradou, jelikoz cekame tretatko, tak zase musim vymyslet nejakou bytovou strategii.

Jeee, kde jste v UK? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.5.12 22:31

Zalezi, jak velky mate pokoje. Nas je v 2+1 pet. My mame obyvakoloznici…mame rozkladaci gauc s normalnima matracema. Ale mame velky pokoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
16.5.12 22:35

A nešlo by z toho udělat 3+kk? Měli byste kuchyň a obývák dohromady a pak 2 volné pokoje na pokojík a ložnici. Ted už se to běžně staví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
16.5.12 22:37

My zrovna dodělali před 14 dny přestavbu, udělali jsme z 2+1 krááásné 3+kk a jsem spokojená 100% :potlesk: Máme 67m2 - ještě jsme zrušili balkón, tak teď 71m2 :palec:
 Máme:

• malou ložnici (vejde se tam pohodlně k manželské posteli i dětská postýlka),
  • potom kuchyňskou stěnu (linku) a jídelní kout v jedné části největší místnosti a obývací část v druhé,
  • a naše malá slečna má veliký dětský pokoj :palec:

Jsem velký nepřítel přepažování, vadí mi, že ta jedna část nevětrá a je temná :( , to se radši vzdám samostatné kuchyně :palec:

• Citovat
  • Upravit
6263
16.5.12 22:43
@monulel píše:
Jeee, kde jste v UK? 8o

Brighton/Hove, East Sussex. Vy jste tu take nekde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
16.5.12 22:44

Žili jsme s prvníma 2 dětma v bytě 2+1 o cca 50m2
Největší pokoj sloužil jako společná ložnice a děcák, v menším pokoji byl počítač a takový jako obyvák. Návštěvy většinou probíhaly v kuchyni. Přišlo nám to pro 4 dost v pohodě, ale se třetím dítkem jsme počkali až bylo jasné jiné a větší bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný