Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, zajímalo by mě, jakou máte spotřebu v podobných podmínkách. Přemýšlím nad stěhováním do většího bytu. Momentálně jsme v 2+1 se třemi dětmi. Našla jsem pronájem 3+1 Celková plocha je 75m2. Byt má stará okna a starou karmu. Je v nezatepleném domě. Jeden je ve 3.patře a druhý ve 2.patře, takže u toho by mohla být spotřeba nižší, vzhledem k topení u sousedů. Kolik platíte ročně za vytápění? Chtěla bych dát zálohu cca 3000, to je na rok 36000, bude to stačit? Předem děkuji za odpovědi, potřebuju si ujasnit celkovou cenu nájmu a nechci žádný nedoplatky
![]()
My mame stara okna,46m. Na plyn mame karmu,dvoje wafky sporak+troubu. Platime 1500 mesicne. Dum je taky nezatepleny,2 patro a jsme rohovy dum,takze dve strany bytu jsou ven.
My máme byt 54m2, zateplený dům, plastová okna, plynem jenom topíme. Platíme 1000,– měsíčně a vyšlo nám to, že nám ještě asi 400,– vraceli
@Ainy To jsou docela malé zálohy, já se právě bála, aby ty 3000 stačily
@Katuskka no jo no zateplené a plasťáky
se někdo má ![]()
@annamat9 A neměla bys lepší si najít nějaký byt s plastovýma oknama? taky teď hledáme nový pronájem, a plastové okna jsou pro mně hlavní podmínkou, myslím, že díky nim ušetříš hodně na topení…
@annamat9 píše:
@Ainy To jsou docela malé zálohy, já se právě bála, aby ty 3000 stačily@Katuskka no jo no zateplené a plasťákyse někdo má
Jo jen dodam ze teda topime jen na 20-21,a nekoupeme se ale sprchujeme.
No já právě taky sháním, ale musí to být 3+1 nebo 3kk a hlavně v centru. Mám dvojčata a školku pro starší ve městě a nebudu nikde jezdit busem, hlavně když si připočtu mhd tak je to plus 700
A ve městě teď nemůžu nic vhodného najít. Jen s vysokým nájmem. Tady je nájem 6000 + 4000 dám do služeb. V jiných inzerátech nájem třeba 8000 ap. to bych dala min. 12000 za nájem. Chci mít hlavně normální poplatky za služby, tady platíme jen 2000 a samo nedoplatek 16000 už mě to vážně nebaví
![]()
@Ainy píše:
Jo jen dodam ze teda topime jen na 20-21,a nekoupeme se ale sprchujeme.
no s tímproblém nemám, taky mám raději chladno
Ona je docela velká spotřeba plynu na ohřev teplé vody. Budeš tam mít myčku?
Nebudu, zatím ne, plánuju tak v září. Jo ohřev je děs, tady jsme platily nedoplatek za vodu + ohřev 11000 ![]()
@annamat9 píše:
Nebudu, zatím ne, plánuju tak v září. Jo ohřev je děs, tady jsme platily nedoplatek za vodu + ohřev 11000
Já bych radši s tím plynem počítala tedy s vyšší částkou, abys nebyla zklamaná. Je tam vlastně všechno na plyn, je to starý dům, docela velký byt a jste velká rodina. S tou myčkou bych si raději ověřila, že tam půjde zapojit (pokud jí budeš chtít), vypadá to na staré rozvody elektřiny. Aby nevypadávaly pojistky.
Ať se vám hezky bydlí ať tady či jinde ![]()
STARÝ CIHLOVÝ DŮM,plastová okna,60 m 2, 2 x wawky a karma, zálohy 2200 kč na plyn a je to tak akorát. Bez plastovek bych se nedoplatila.
zdravím maminky, my bydleli v dvou generačním domě. A za svouj byt jsme měsíčně platili zálohy 2600.(topení na plyn a karma na teplou vodu, plyn.sporák) a dopláceli jsem za letošek 12000 a to jsme nijak extera netopili. Ale byla tam stará okna, to dělá své ![]()
@Mefag-r píše:
zdravím maminky, my bydleli v dvou generačním domě. A za svouj byt jsme měsíčně platili zálohy 2600.(topení na plyn a karma na teplou vodu, plyn.sporák) a dopláceli jsem za letošek 12000 a to jsme nijak extera netopili. Ale byla tam stará okna, to dělá své
Hm to dělá 3600. No uvidíme, ještě se poptám v domě…