Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den,
prosím můžete mi doporučit cestovní vak do letadla pro odbavení na sportovní kočárek Thule Urban Glide 2? Zajímá mě i Vaše zkušenost a spokojenost s cestovním vakem na tento kočárek. Budu vděčná, pokud má někdo tip také na půjčovnu takových vaků.
Moc děkuji
S konkretním zavazadlem neporadím, ale na stránkách leteckých společností i letišť jsou uvedené rozměry a váhy přípustných zavazadel i další podmínky přepravy.
Je třeba si rozmyslet, co během letu, nebo při čekání na přestupu (tranzitní zóně) potřebuji a co naopak ne. To co potřebuji se musí vejít do palubního zavazadla, tedy toho, co mi dovolí si vzít do kabiny.
Ostatní cestuje odděleně.
Takže pozor na čekání při přestupu a na to, co jednotlivé společnosti povolí (pokud neletím sál stejnou) a také na kategorii (tourist, bussiness, first class).
@M_Vladim Moc děkuji za reakci. Všeho, co jste napsal, jsem si vědoma. Počet jakýchkoliv zavazadel neřeším, máme jich v ceně letenky možná až moc. Vím, že můj kočárek musí cestovat odděleně, proto jsem prosila o doporučení ochranného obalu. Všichni víme, jak se občas při nakládaní zachází se zavazadly… A ano, vím, že látkový obal nemá vlastnosti skořepiny a kočárek neochrání úplně, ale možná má někdo doporučení na polstrovanou variantu k dostání/půjčení u nás. Jeden anglický výrobce nabízí Thule UG2 vypolstrovaný vak do letadla (nákladového prostoru) za přijatelnou cenu, ale doručuje jen v rámci VB (doručení dopravcem 3. strany se mi zařizovat nechce).