Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všem, ma někdo skusenosti s prerabkou bytu, myslím tím kompletní -elektrina, voda, koupelny, stropy, podlahy, kuchyň, nábytek… Chtěla by jsem vas poprosit o rady, nápady a hlavne ale mate zkušeností s firmami na kuchyne, podlahy atd. Onak vše si budeme dělat sami, možná by mne zajímali popřípadě ceny. Děkuji
![]()
@318 to je hodně individny. Ségra předělala komplet byt 4
1, 135 m 2.. většina svépomocí atd.. ale ta cena - strašně individuální, dle toho, co tam chceš atd..
No to já vim je to hodné od toho co kde sezenu a za jaký peníze pro to by mne zajímalo třeba kto a kde nakupoval, ake ma skusenosti s kuchynema a co ma význam dávat všude znizene stropy, a co podlahy, co mate v byte vy a takkkkkk
…
No my jsme treba delali novou elektriku, delal nam ji teda znamy elektrikar v 3+1 nas to vyslo na cca 40tis, rekli jsme si kde chcem vypinace, zasuvky /tech neni nikdy dost/
a taky jsem uz nejak vedela jak bude vypadat kuchyn a kde budu chtit mit sporak a kde jakou zasuvku a vypinac a tak mi to taky podle toho elektrikar udelal ![]()
Příspěvek upraven 23.06.14 v 12:49
Nám dělala vše firma- byt 3+1 90 m komplet rekonstrukce s bouráním zdí, nové téměř vše..neměli jsme žádné hogofogo věci, ale taky ne ani ty nejlevnější a vyšlo nás to s kuchyní cca 700 tis.. stropy jsme snižovali aby se v nich vedla elekrika (stejně by se musely upravovat) byt má ale 3,30m vysoké stropy, tak mi těch 15 cm nevadilo- dali jsme do stropu repráky-doporučuju ![]()
kuchyň jsme měli na míru od stolaře. vyšla levněji než od Hanáka, ale zase dráž než z Ikeii
Chce to mít trošku představu o tom, kde a jak co bude, aby jste si podle toho mohli udělat elektřinu (zásuvky, vypínače). Jinak snížené stropy, byť o kousek, doporučuji. Fajn je mít také podlahové topení, sice to vyjde dráž, ale nemuseli by nikde „zavazet“ radiátory. Koupelna se dá udělat pěkná i za „pár korun“, obklady někdy stačí koupit v 2. jakosti a stejně nikdo nic nepozná a hlavně, je to nové, tak to vypadá dobře (myšlena celá koupelna - umyvadlo, baterie, skříňka…). Pěkné jsou třeba i nástěnná svítidla místo stropních, popř. stropní dát jen nad jídelní stůl apod. My máme velkou kuchyň, dělanou na míru, atypickou a i se spotřebičema vyšla cca 130.000,– Kč. Myslete taky na úložné prostory, jsou fajn nějaké velké vestavěné skříně s posuvnými dveřmi. Ze sádrokartonu se dají udělat např. i police nad postelí, vypadá to pěkně. Dál mě zrovna nic nenapadá. Ceny jsou fakt různé, to ti neporadím.
Děkuji i tak, no co se Týce kuchyne tak je to asi pro mne nejvecsi oříšek, vůbec nevím od koho a hlavně mám na to vymezení rozpočet cca 90 tisíc aj do spotřebičema což není nic moc a obavám se ze je to hodné malo kuchyn chci do L což není taky mala, a co podlahy premyslim na Linu co zase potřebujeme vyrovnat podlahu a není to mali peníz tak premyslim aj nad něčím levnějším… ![]()